« Върни се назад Публикувано на 23.04.2024 / 20:43

СКАНДАЛЕН „ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР“ ЗА 8 800 ЛВ. НА „ПЕПА ПИАРКАТА“ НА ПП/ДБ ВАРНЕНСКИЯ КМЕТ БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОКАЗВА КУП НЕЗАКОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ НА КОЦЕВ И КОМПАНИЯ! НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА, КПКОНПИ И НАП!

По закона за достъп до обществена информация сайта „Нова Варна“ отправят към ПП/ДБ кметът на Варна Благомир Коцев следните въпроси:

„-Има ли Община Варна сключен/и граждански или други договори  с лицето Пенка Господинова Василева – Георгиева в периода от 01.10.2023 г. до този момент – 10.04.2024 г. Ако има такива, моля да се посочи предмета на договора, начинът на възлагане и сумата за която е сключен.

-Предоставя ли се на  лицето  Пенка Господинова Василева-Георгиева информация, която представлява една, някоя или всичките от следните видове информация: производствена тайна; търговска тайна; професионална тайна;  тайна на кореспонденцията; личните данни по смисъла на ЗЗЛД; служебната информация.

Предоставяна ли е на същото лице информация, която представлява „служебна тайна“ по смисъла на Чл. 26 (1) от ЗЗКИ и ако да на какво основание.“

Лицето Пенка Господинова Василева – Георгиева е т.нар. „Пепа пиарката“ на Община – Варна, която след като ПП/ДБ Благомир Коцев стана кмет на Варна се подвизава в Общината като  горгорбашия / от тур. – началник, главатар на банда, отговорник/ и извършва всякакви действия, които по никакъв начин не са свойствени за т.нар. „пиар“. За тях АФЕРА вече информира нееднократно.

Ето и отговорът на Община – Варна, подписан от Директор „Канцелария на кмета“:

Както забелязвате няма нито дума отговор от зададените въпроси до какъв тип информация има достъп въпросната „Пепа пиарката“. А няма, защото, ако дадат – трябва да признаят тотално нарушение на закона.

От така наречения отговор от капията на Благомир Коцев обаче става ясно, че „Пепа Пиарката“ има сключен граждански договор от 15 януари 2024 година, като посоченото възнаграждание по договора е 8 800 лева.

Описаните „консултантски услуги“ според договора са просто не изумителни, а изумени!

А действията на ПП/ДБ варненският кмет, респективно на „Пепа Пиарката“, са за прокуратурата!

ТОВА, КОЕТО СА СПЕСТИЛИ В ОТГОВОРА СИ УМИШЛЕНО ОТ ОБЩИНА -ВАРНА И КОЕТО РАЗКРИ „АФЕРА“ Е, че гражданския договор е сключен за … три месеца!

Което ще рече, че трите месеца по този договор са изтекли на 15 април т.г. и което ще рече, че отново трябва да е сключен нов граждански договор за следващите три месеца /или повече/.

Чрез консултантския договор, „Пепа Пиарката“ чисто на месец получава по 2933 лв.

Според брилянтните източници на АФЕРА от обкръжението на ПП/ДБ варненския кмет Благомир Коцев – нямало външно финансиране свързано с проекти и това означава, че средствата, плащани на т.нар. „Пепа Пиарката“ са от бюджета на Община Варна.

Отделен е въпроса, въобще има ли такива заложени за консултантски услуги в бюджета.

И още един изключително важен въпрос –  защо се възлагат консултантски услуги, при условие,  че има цяла дирекция, която се занимава с проекти.

Казусът е абсолютно идентичен с НЕЗАКОННОТО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ИЗВЪРШИ БЛАГОМИР КОЦЕВ, КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА, КОГАТО СКЛЮЧИ ДОГОВОР С ЧАСТНИЯ СИ АДВОКАТ И ЗАРАДИ КОЕТО ИМА ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО.

Същият пък частен адвокат сега е заместник кмет на Варна – Диан Иванов.

Отвратително на гнило обаче мирише този така наречен „граждански договор“, който е сключен с „Пепа Пиарката“ на Община – Варна.

Няма ясни и правилни отговори относно зададените въпроси по закона за достъп до обществена информация.

Единствено са отговорили на въпроса, „Има ли община Варна сключен/и граждански или други договори с лицето Пенка Господинова Василева-Георгиева“.

Отговорът е, че има сключен договор с предмет: „Консултантски услуги във връзка с разработване на стратегически  проекти и стратегическа комуникация относно политиките на Община Варна през 2024 г.“.

Няма отговори на въпросите:

1.        Предоставяна ли е на същото лице информация, която представлява „служебна тайна“ по смисъла на Чл. 26 (1) от ЗЗКИ и ако да на какво основание.;

2.        Предоставена ли е информация, която представлява една или няколко от: производствена тайна; търговска тайна; професионална тайна;  тайна на кореспонденцията; личните данни по смисъла на ЗЗЛД; служебната информация.

Относно предоставената информация от Община Варна, че има сключен договор с предмет: „Консултантски услуги във връзка с разработване на стратегически  проекти и стратегическа комуникация относно политиките на Община Варна през 2024 г.“, възникват следните въпроси:

1.        Проведена ли е процедура по ЗОП?

2.        Какъв е плана на Община Варна за възлагане на сходни услуги за годината?

3.        Има ли  предвидени консултантски услуги за проекти с външно финансиране?

4.        Ако има, каква стойност е предвидена за 2024 г.?

5.        Ако няма, как, на какво основание, с какво финансиране  е сключен договора за консултантски услуги с  Пенка Господинова Василева-Георгиева, на стойност 8 800 лв.?

6.        Консултантският договор за определен вид услуга ли е сключен или за време?

7.        Съгласно приетите вътрешни правила по ЗОП  в Община Варна, относно всеки разход под праговете, събирани ли са 10 оферти, за да бъде избрана точно Пенка Господинова Василева-Георгиева, за изпълнител на договора с предмет: „Консултантски услуги във връзка с разработване на стратегически  проекти и стратегическа комуникация относно политиките на Община Варна през 2024 г.“.

8.        Каква точно консултантска услуга ще  предлага Пенка Василева – Георгиева и кои са стратегическите проекти на Община Варна?

9.        Каква точно консултантска услуга ще  предлага Пенка Василева – Георгиева и кои са стратегическите комуникации относно политиките на Община Варна?

10.      По какъв начин ще бъде приета работата на Пенка Василева – Георгиева и на какъв период ще и се заплащат услугите?

Още когато се пръкна в Община – Варна така наречената „Пепа Пиарката“, АФЕРА зададе въпроса къде живее, кой и плаща и как се подвизава в Общината без съответен договор, присъства на всички оперативки и срещи с кмета и си вре гагата навсякъде, където неназначена е недопустимо да бъде допускана.

В отговора от Община – Варна няма никаква яснота и информация кой, аджеба, плаща на така наречената „Пепа Пиарката“ в периода от 1 ноември 2023 г. до 15 януари 2024, когато е бил сключен този нелеп, меко казано, граждански договор!

АФЕРА разкри още в края на миналата година, че така наречената „Пепа Пиарката“ спи в хотела „Хоризонт“ в частния комплекс на Благомир Коцев и фамилия. Вероятно и от там и е плащано на частно, докато се подвизава в ОБЩИНАТА!

Тоталната вакханалия, наглост и пълна самозабравеност на „простодиотите“ и сателитите им в Община – Варна е брутална.

И е наложително Прокуратура, КПКОНПИ, НАП да влязат в Община – Варна.

Afera.bg

«