« Върни се назад Публикувано на 24.03.2014 / 14:50

СИДЕРОВ: ДОКЛАДИТЕ В КСНС – ВСЕ ЕДНО СА ПИСАНИ В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО! ПЛЕВНЕЛИЕВ Е СМЕШЕН!

 

Лидерът на Атака Волен Сидеров напусна КСНС: „Докладите на „Военна информация“ и Националната разузнавателна служба са неудовлетворителни, като в тях не се посочва кой извърши преврата в Киев: те са казионни, тенденциозни и все едно написани в американското посолство. Правят се констатации. Обяснява се, че за нас няма пряка военна заплаха, а в същото време се анализира Русия като агресивна и враждебна държава. Категорично не приемам становището, което предлага държавният глава. Разграничавам се на квадрат от него. Говори се за военна агресия на Русия в Украйна. Това е изключително идиотско твърдение, с което президентът цели да ни скара с Русия.

В предлаганото от Плевнелиев становище, с което да излязат от КСНС, се говори, че е осъществена анексия след 70 години мир в Европа. Това е такава глупост и лъжа, че аз му го казах и в очите на Плевнелиев, да не става смешен с това твърдение. В становището има и точка, според която Министерският съвет трябва да предприеме мерки за прилагане на наложените санкции срещу към Русия. Това е голяма грешка и този ход ще ни вкара в голям капан. Това са глупави и неразумни постъпки, които ще ни скарат с един мощен партньор. Видях тревожна атмосфера на васално поведение спрямо американското посолство.

Екипът на Плевнелиев се е провали със становището си. Двама от нашите журналисти биха написали по-добри доклади. Изготвеното беше изключително казионно, тенденциозно, все едно е написано в американското посолство. Може и така да е. Обяснява се, че за България няма пряка военна заплаха. В същото време се анализира Русия като враждебна страна. Едно разузнаване не би трябвало да анализира такъв важен партньор като враждебна сила.
Министри ми обясняват как България не можела да повлияе на Европейския съюз. Тогава какви сме? Безгласни букви? България може да наложи вето и трябва да го направи!”.

Afera.bg

«