« Върни се назад Публикувано на 25.05.2024 / 17:43

СИГНАЛ ДО АФЕРА: ЕКШЪН ГРУПАТА НА ГЕРБ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ВЕЧЕ БРОИ ПАЧКИ В БОТЕВГРАД И ОКОЛИЯ. ТАРТОРИТЕ СА ДВЕ ЛИЦА, ЕДНОТО ОТ КОИТО Е БИЛ СЪТРУДНИК НА ПОЛИЦИЯТА

Едва ли някой ще бъде изненадан от новината, че ГЕРБ от години имат свои хора из цяла България, които са се профилирали в организирането на купуването на гласове из цялата страна. Именно това трябва да има предвид вътрешният министър Калин Стоянов, когато се хвали из медиите за купищата сигнали, получени от МВР и за редиците досъдебни производства, образувани по тях.

Според сигнала, изпратен до АФЕРА, екшън групата на ГЕРБ в Софийска област и Ботевград вече е на терен с торба пачки за разплащане на гласове.

Според информацията, основните участници в нея са двама, които от години поддържат преки взаимоотношения с влиятелна фигура, близка до Борисов.

Парата за гласовете идва от богати спонсори на партията, а задачата на въпросните две лица е организирането на система от подизпълнители, които директно отговарят за купуването на гласове в махали и региони от Софийска област.

Според сигнала, и двете лица отдавна са известни на МВР, като единият от тях дори е бил сътрудник на полицията. Тяхната сила реално са градовете Ботевград, както и околността, включваща Трудовец и Правец. Но също така Нови Хан и Елин Пелин, които са само на километри от столицата.

Нека припомним, че в листата на ГЕРБ и СДС в Софийска област в момента влезе Ники Велков. Николай Велков е пети и той минават за много близки до бившия вътрешен министър Младен Маринов.

В случая конкретно говорим за 26-ти РИК, където в листата е и изборният ветеран Валентин Милушев, който е поставен на 9-то място. 

За Николай Велков се знае, че от Ботевград и член на младежката организация на ГЕРБ, като в листата също е включен и общинският съветник от Елин Пелин Цветелин Добрев, който е поставен на 13 място.

Сигналът твърди още, че много скоро ще ни бъдат предоставени конкретни доказателства за нерегламентираната активност, свързана с купуването на гласове от двете лица, за които споменахме в началото на текста.

От АФЕРА се надяваме, че вътрешният министър Калин Стоянов няма да ползва избирателен подход в разследванията си, а под ударите на закона ще попаднат всички, замесени в незаконни схеми.

Afera.bg

«