« Върни се назад Публикувано на 17.10.2014 / 20:34

СЕСТРАТА НА МАНЧЕВ – 26 ГОДИНИ ПО-КЪСНО. СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ / ВИДЕО/

КЕВОРК КЕВОРКЯНТази история започна с една лъжа на Недялко Йорданов, последвана от манипулирането на документ на ДС. По-късно натрапената ми полемика стигна до предателството и смъртта на поета Атанас Манчев – една болезнена тема за Йорданов; намесено бе и едно интервю с неговата сестра, по повод на което Недялко Йорданов праща през 1988 година донос по мой адрес в Секретариата на ЦК на БКП. Той и досега не крие неприязненото си отношение към близките на Манчев – и нарича „натегачи“ тия скромни хора.

Щом остана без аргументи, Недялко започна да ме замерва с боклуци от архива на ДС – за да избяга от предмета на спора и от истината. Той тепърва ще разбере каква грешка прави по този начин. Но има време и за това.

Сега ще ви представим истината на сестрата на Атанас Манчев. Този път няма да я спестявам, както сторих преди 26 години. „Те /Недялковци/ може би си мислят, че и ние не сме живи“ – каза по някое време сестрата на Манчев. Може би на това се надяват – обаче все още има живи свидетели.

Сега чуйте сестрата на предадения и убит поет Атанас Манчев.
http://vsyakanedelya.blitz.bg/video/184

Защитната теза на Недялко Йорданов минава през набеждаването в предателство на Тодор Ченгелиев, за когото Недялко твърди, че е предал брат си Иван и Атанас Манчев.

Но това ли е истината? Наистина ли „Брат брата предава“ – както казва Н. Йорданов. Или е защита чрез набеждаване? Да оневиниш баща си – като поругаеш паметта за друг – това ли е справедливостта според Недялко Й.?

Очаквайте истината за Тодор Ченгелиев – той, брат му Иван и майка им Койна, заедно с Атанас Манчев, са избити безмилостно на 21 май 1944 година.

Тодор Ченгелиев ли е предателят? Или някой друг?

Кеворк Кеворкян

«