« Върни се назад Публикувано на 17.12.2014 / 0:22

СЕРТОВ – НОВИ ЛИЦА ВЪВ „ВАРНЕНСКАТА ВРЪЗКА” – „ЮЖЕН ПОТОК”. А В „ЮЖЕН ПОТОК” НАРЕДЕНИ И … ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, И ГЕОРГИ ВЕЛИКОВ

Петко СертовСлед като АФЕРА ПЪРВА ИЗВАДИ НА ПОКАЗ „ВАРНЕНСКАТА ВРЪЗКА” на Петко Сертов в лицето на Александър Сурталов, загинал преди повече от 40 дни при автомобилна катастрофа, и след като „михневистите” се претрепаха да преписват несмаслено, ред е да разкрием и другите лица от преплетката.

Йордан Кръстев – „Курортно строителство” – Варна. Изключително близък до Петко Сертов, както и до Александър Сурталов. Според брилянтни източници на АФЕРА, през последната година натрупва „интересни” задължения на фирмата си. Офисът му се подвизава дълго време в дясната страна на сградата на варненското кметство „Приморско”.
Връзката между Йордан Кръстев и Петко Сертов е била здрава и се осъществява чрез имейл „sahko57”. На този имейл са подавани сигнали за корупция, включително и за високопоставени варненски управленци.
Кръстев е „първак”, разбирай Първо главно управление. Също като Александър Сурталов. Използва връзката си с Петко Сертов за да пробива. В бизнес средите се говори, че има много дългове.
Преди време, когато Сертов е бил на върхови позиции в спецслужбите, Кръстев, Сурталов и още едно печално известно бивше ченге на Варна работят като „мозъчен тръст”, като подават сигнали тогава до ДАНС. Ченгето влиза в „компанията” след като покрива компрометиращ случай, касаещ Кръстев.
Брилянтните източници на АФЕРА твърдят, че около Кръстев е имало ревизия на НАП, която е била „покрита”.
Кръстев е пребивавал в Русия покрай легендиран бизнес.
В преплетката лъсва и името на варненския бизнесмен Георги Бонин, който нашумя наскоро със заявлението, че иска да купува подводницата „Слава”. Според вещи наблюдатели, Бонин е свързан с подводното осигуряване на тръбите за „Южен поток”.
Бонин минава за „висока топка”, както Кръстев и Сурталов – е „първак”.
Преди време АФЕРА първа написа, че бившият вътрешен министър в правителството на Орешарски – Цветлин Йовчев ще работи за „Южен поток”. АФЕРА първа написа и че човекът, стоящ най-близо до Цветлин Йовчев като вътрешен министър – началник на кабинета му като МВР – министър – Георги Великов – също се свърза с „Южен поток”.
И двамата – Цветлин Йовчев, и Георги Великов са от лагера на „Драшков”, който бе в открита война с „екипа” на Сертов в ДАНС -1.

Afera.bg

«