Публикувано на 13.09.2021 / 9:39

„СЕКРЕТНИ СПРАВКИ“ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ. ПЕТЪР СТОЯНОВ САМ СИ ОТРЯЗА ГЛАВАТА ПОД ДИКТОВКА НА КОСТОВИТЕ „СПЕЦОВЕ“

„СЕКРЕТНИ СПРАВКИ” ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ

Всяка сделка между лъжата и истината винаги се постига за сметка на истината.

Жан-Батист Масийон

 

„Лука 3:11

А той в отговор им рече: Който има две ризи, нека даде на този, който няма; и който има храна, нека прави същото”.

А който се има с Иван Драшков и апостолите му, да им заръчат да напишат оперативна справка, за да я подадат в ръцете на Пилат Понтийски, можеше да се добави в скоба в апокрифите на „светото писание” на българските спецслужби от някой графоман, минаващ и за ченге.

Ако се проследи цялата хронология на скандали със секретни „справки” и „доклади”, гилотинирали политически определени знакови лица по времето на т.нар. „преход” в България, няма да има празно за онзи, който залага непрекъснато и задължително на „кръга Драшков”. Както и да се върти топчето във властовата рулетка, лауреатите на писмовната оперативна мисъл са винаги едни и същи.

Първият път, когато прочетох подобно умотворение, наречено „справка” на контраразузнаването, не се хванах за кобура, нито загубих контрол над вестибуларния си апарат. Първо се разсмях, а пет минути по-късно изпсувах брутално, точно както го прави докера от пристанището, понесъл на гърба си тонове контрабанда, която иначе се отчита на хартия като портокали.

В началото като една всезнайка, което се случва обикновено при аджамиите, съзирах някаква неистово сложна игра, толкова ювелирна, че и моята умна главица не можеше да разтълкува, защото жертва на абсолютното спец. оперативно плиткоумие ставаха и печени контраразузнавачи, и ченгета от класа. С времето, което ме буташе в храсталаците на службите, от които никога не излизаше заек, а в краен случай по някой лалугер, прозрях, че това е простовата „логика“ и нищо, ама нищичко повече.

Когато, както ми се оправдаваше един бивш шеф на БОП, си взел на работа напълно луд, не излизал никога от филмите, които е гледал, само защото единствен можел да пише рапорти и справки, „защото, ако видиш какви неграмотни рапорти се пишат, ще се потресеш”, няма как да очакваш дори и когато ти готвят вендета, да я изпипат перфектно.

По нашите ширини „режеха глави” толкова срамно некадърно, че ако не беше зловещо като последици, щеше да е смешно като плетената килърска шапка, минаваща за скиорска, нахлупена от Бойко Борисов, облечен иначе в скъп костюм, маркова риза и вратовръзка.

Преди Богомил Бонев да се кандидатира за президент на България, бях от онези, които никога не го жалеше докато бе вътрешен министър в правителството на Иван Костов. И нямаше как да е иначе – варненската вътрешна дирекция на МВР бе налазена от „софийската бригада”, начело с полк. Иван Стефанов, окупирала тоталната непромокаема охрана над мръсната криминална приватизация на туристическия комплекс Златни пясъци, в която главен „готвач“ бе личният приятел на Иван Костов – Славчо Христов. Далеч по-късно се потвърди онова, което вече знаех – че не Богомил Бонев държи авторството на тази сатрапна ченгеджийска машина, която смачка Варна и я отврати за един живот напред никога да не си помисли повече за Костов и кохортата му, а лично Командира*.

Костов бе избрал варианта цялото ръководство на Дирекцията на МВР във Варна да бъде от софиянци, които си поживяха юнашки по морето, пазеха задника на провинциалния диктатор – тогавашният областен управител на Варна Добрин Митев, слабост на Иван Костов и Елена Костова, и трасираха пътя на криминалната приватизация на „Златни пясъци”. И не само. По-късно в годините – това „новаторство“ щеше да бъде прегърнато от Борисов и ГЕРБ, и Варна щеше да бъде спохождана все от „софийски бригади“ начело на местната дирекция на вътрешните работи.

По време на кандидат-президентската кампания на Богомил Бонев му помагах за Варна. Тогава още не бяхме приятели, но усещах у него една симпатична свенливост, която ми бе достатъчна за да го вкарам в картотеката си като „читав”.

Бонев никога не научи, че имаше нещо мистично в нашата среща. Малко след като бе освободен от Иван Костов като вътрешен министър, сънувах изключително ярък сън. Влизам в един огромен кабинет, комплексарски огромен, а в дъното му на голямо бюро седи Иван Костов. Аз пристъпвам бавно към него, но почти долепена до гърба на вървящия пред мен мъж. А този мъж бе Богомил Бонев. На един лакът разстояние пред седналия Костов, Бонев се наведе над него и с висок, гневен глас буквално го разкости: „Ти си мерзавец и внимавай какво ще правиш оттук нататък, защото ще те размажа!”. Надничах зад гърба на Бонев, а Костов бе сиво-синкав, свит като спаружена слива върху бюрото.

Този сън бе проявен далеч преди да се запозная с Бонев. Случват ми се разни такива неща понякога.

Пет дни след като Симеон Сакскобурготски стана министър – председател и когато целият народ се бе вперил в Царя като Манна небесна, пак се стоварих в сън – знак. Червен килим, Сакскобурготски обграден от червени шнурове, към тях се блъскат оператори, репортери, камери, диктофони… Всички са с лица като от филм на Еторе Скола, а аз крещя: „Вижте му обувките бе, снимайте го в краката!” Отвратена се взирам в Симеон, облечен безупречно в сив лъскав костюм, светещо бяла риза и … обут в сиви, съдрани, мръсни, миризливи маратонки. Не мога да се примиря, че никой не снима истината и си дера гърлото, но  никой не ме чува… Царят с пробитите, вехти маратонки, и безмълвните репортери. Останах без глас…

Баба ми казваше: „В главата лъсната, в краката блъсната”, че и на Царя такава му излезе работата. На него дължим дръзки падения в разочарованието, но онова, което вкорени във властта – охранителят си Бойко Борисов – още не влага ни държи, а ни е потопило направо от раз, със смазващата мощ на стоварен Ниагарски водопад върху ни.

На финалния телевизионен предизборен диспут между петимата кандидат-президенти в НДК, Петър Стоянов патетично извади от ръкава не гълъб, а секретен доклад на НСС от 1999 година. В доклада бе заклеймен и Богомил Бонев, посочен като заинтересован за прокарването на определени интереси на фирми, групировки и икономически субекти.

Първата контра реакция на Бонев бе, че: „Докладът е написан без нито едно доказателство и позоваване на конкретен факт. Той беше поръчан да бъде написан така, защото тогавашният министър на вътрешните работи беше неудобен на президента и на министър-председателя“.

По онова време Костов „не си казваше”** защо бе освободил най-знаковите си министри, а Богомил Бонев беше истинска заплаха в кандидат-президентската битка. С демонстративното вадене на този „секретен” доклад и начина, по който го направи, Петър Стоянов си отряза сам главата и загуби изборите, отваряйки пътя на Георги Първанов за втори мандат. Бонев заведе дело за уронване престижа на името му, директно обвинявайки ген. Атанас Атанасов, че заради доклада, изфабрикуван от НСС, не е могъл да спечели президентските избори.

Докладите са два. Единият е плод на НСС, а другият – творение на бопаджиите. Писани са през есента на 1999 година от верни пажове на ген. Атанас Атанасов по поръчка на Иван Костов.

Кои са списователите? Всичките до един – от кръга на Иван Драшков, включително и Цветлин Йовчев. Делото, което завежда Богомил Бонев е претупано с реверанса на съдия Пенгезов, който през 2004 година е шеф на Военния апелативен съд в София и по онова време не крие симпатиите си към Костов. Иван Драшков е временно изпълняващ на НСС. Прокуратурата поисква от съда с определение да бъде категорично оповестен отговора имало ли е разработка срещу Богомил Бонев и докладът на някакви оперативни данни ли се базира, или е абсолютно съчинена измислица. Иван Драшков като вр.и.д. на НСС написва официален отговор, че не е имало разработка срещу Богомил Бонев и е нямало никакви оперативни данни за написаните твърдения в доклада. Всички служители, писали доклада, написват саморъчни обяснения, от които става ясно, че Атанас Атанасов им е носил хартийки с написани измислици и ги е карал да ги преписват. Същото потвърждават и при разпитите.

Когато обаче на делото се дава в ход, в съдебната зала тези ченгета, иначе и до днес изскачащи по върховете на властта и посочвани ни като грандиозни „спецове”, се отмятат от дадените вече показания.

Делото е срамно като лъснал задник на висш контраразузнавач в служебния му автомобил, докато го перка шофьора му отзад – всички знаят каква е истината, даже най-големият шеф на службата го е гнус като ползва колата,  всички шушукат, даже някои са успели и да фотографират, но когато дойде време да говорят и да потвърдят истината, са „самураи” от нискокласна кримка, в която да мълчат като шушумиги и да лъжат, е начина им да оцеляват, да мърсуват, е прийома им да се издигат в кариерата, да съсипват всеки, който им е посочен, е хватката им да продадат евтините си душички.

Така Атанасов бе оправдан по заведеното дело от Бонев за престъпление по служба.

Калта под ноктите на спецслужбите обаче остана.

Докладът е изготвен през 1999 година от тогавашната НСС – от група служители в състав: Иван Драшков, Цветлин Йовчев, Веселин Марков, Владимир Писанчев, Сергей Стаматов и Теменужка Конова. Докладът поръчан от Иван Костов е една компилация от слухове и непроверена „оперативна” информация, целяща да обоснове последващите действия на поръчителя Костов за отстраняване на неудобни министри, включително министъра на вътрешните работи Богомил Бонев.

Осем месеца по-късно отново същите тези служители участват в нова поръчка. Бях получила на пощата в сайта си от очевидец, какво точно се е случило:

На 17 август 2000 г., непосредствено  след подписването на указа за назначаване на Славчо Босилков за главен секретар на МВР, последният извиква Иван Драшков в кабинета си и му разпорежда до края на работния ден да са подготвени заповеди за изгонване от Република България на Михаил Чорни и Денис Ершов. Както по-късно разказва Драшков пред близки служители, в онзи момент той дори не е знаел кой е Денис Ершов. А това единствено означава, че в НСС не е имало никаква оперативна информация за Ершов, тъй като Драшков е зам-директор по оперативната дейност. Естествено изгонват се още няколко руски граждани, за които в НСС има оперативна информация и по които се е работило. По този начин целта е да се внуши достоверност на изфабрикуваните мотиви.

Отново групата на Иван Драшков и Цветлин Йовчев се заема с писателската задача да „оформи” мотивите за предложението за изгонване на поръчаните бизнесмени Чьорни и Денис Ершов. Драшков подписва съответните предложения и заповеди и ги разпращат за изпълнение. Впоследствие ще се окаже, че Иван Драшков изобщо няма тези права, тъй като единствено упълномощен е директорът на НСС Атанас Атанасов, който обаче по това време е в отпуск на море в Созопол. Това налага, по-късно след спешното завръщане на Атанасов, да се изготвят нови документи и Цветлин Йовчев организира подмяната при адресатите на подписаните от Иван Драшков невалидни документи.

За какво се прави всичко това? И какво се случва впоследствие, което остава скрито от обществеността?

В кабинета си Атанас Атанасов  провежда две лични срещи с Владимир Грашнов. И двата пъти срещите са след работно време и Грашнов е доведен от доверените на Атанасов – Иван Драшков – зам. директор на НСС и Николай Начев – началник направление ”Икономическа и вътрешна сигурност” в НСС. На тези срещи Атанасов е предложил на Грашнов да продаде „Мобилтел” за 20 милиона долара. Дали това е властови рекет, при условие, че към онзи момент „Мобилтел” има пазарна цена над 500 милиона долара, всеки може да сметне на дървено сметало и без да е завършил висша математика?

С времето отговорите на въпросите: отстраняването на Денис Ершов не даде ли по-добри бизнес възможности на собственика на скоро закупения „Нефтохим”? Какво ли пък е заплатил новият собственик на „Нефтохим” за тази услуга и на кого?, блестят все по-ослепително“.

Същата тази група, която политически чисти терена с доклади и справки, отново в пълен състав е назначена по-високите етажи в ДАНС, и отново твори поръчкови справки, години наред. А дали някой от групата не бе потърсил връзка с „обектите” и дали не им бе предоставил необходимата им информация?“

Знаех отговора на този въпрос, но „храбрите” спецченгета вероятно ще извадят и тези потайности не заради принципа, честа и морала в българските специални служби, а когато се наложеше да си разменят „кин гери”*** в нечистите  войни помежду си….

–––––

*Командира – прозвище на Иван Костов

**Алюзия с думите на Петър Стоянов към Иван Костов: „Иване, кажи си!“

***кин гери – удар в каратето, буквално – удар в ташаците

Веселина Томова

Откъс от книгата и „Този живот е за смелите“

П.П. Днес Петър Стоянов отново е „реанимиран“ на политическата сцена, спряган за кандидат – президент на ГЕРБ

Коментари 41 за
“„СЕКРЕТНИ СПРАВКИ“ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ. ПЕТЪР СТОЯНОВ САМ СИ ОТРЯЗА ГЛАВАТА ПОД ДИКТОВКА НА КОСТОВИТЕ „СПЕЦОВЕ“”

 1. Чичо Боньо май няма какво да извади като компромат за Радев ,както за Петьо коня ,ми няма го жоро прасето да му купи хотел ,хахахаха. Да еба мръсните комунистически свине ,да еба .ренегати долнопробни.

 2. Tezi kомунистически ренегати и те ли са в играта,хахаха. Тези когато и да ги утрепе човек е късно .

 3. Пешо Стоянов, известен с агентурното си минало и псевдонима си Виктор, е подходящ избор за шайката. Препоръчвам й го! Ще е ачик – ачик с члена на БКП Бойко Борисов, ще е приемник с миналия кандидат на ГЕРБ също член на БКП Цецка Цачева и с други видни седесари-с ДС принадлежност, станали гербаджии като Георги Марков

 4. Джендърската прокопиева секта да България си мисли че с тези измамници служебните измамници на фигуранта си мисли че фигуранта ще има втори мандат не белезници ще има от гешев заедно с тези така наречени харвадски измамници и цялата им педалска секта прокопиева!

 5. Народа не трябвало да знай отвътре ли бяха хакерските атаки при онлайн преброяването, или отвън.

  1. Тия са толкова прости, че няма нужда от хакери ! Хакерите най-много да вземат да поправят програмите им, няма как да ги развалят ,от това колко е смотана тая държавна сволоч на копанята – повече няма накъде !

  2. Отговорът е – отвътре. Защо не видяхме „хакерите“ по телевизията тогава? Защото са измислени, въображаеми. Става въпрос за Лакомия и Простотия. Това са най-силните хакери. Те могат да хакнат дори централна банка или ядрен арсенал. Само един факт. Фирмата изпълнител взела 2.5 милиона да адаптира готово решение на WordPress. Резултатът го знаем. Иначе димките бяха много за бот мрежи от Китай и Швеция, докато онбутсманката се жали, че преброяването е достъпно само от български IP.

   1. Няма как Китай да се занимава с това дребно-темие !

    1. Хакерските атаки по Целият Свят с изтичане на данни са година преди Пландемията…те са част от Голямото Зануляване!!!Скоро ще има Световен крах на Интернет и Телевръзките!!!Масова изолация на Народите!!!От сега се говори за слънчево изригване!!! Спътниците на Мъск са високочестотни генератори на ниска орбита…??? Изстрелването им съвпада с нарастване на природните бедствия!!! Все още са в етап на пълна синхронизация …след нея идват бляк-аута Хаоса и Глада!!!

  1. Държавата ни е объркана още от денят в който се приема християнството като единствена религия !!

   Тогава настъпва регреса ни!!

 6. Браво Веселина ,съдбата обича смелите . А иначе аз отдавна съм казал че за мен само двама души могат да извадят България от блатото във което беше натикана от 30 години насам .Либерално -Капиталистическото блато и тресавище .Това са Богомил Бонев и полковник Николай Марков . Но не виждам досега някой да предлага тези двамата достойни мъже за тези постове ,а аз няма как да го направя защото не ползвам англосаксонските социални мрежи фейсбук и туитър . Това е от мен ако някой има контакти със Богомил Бонев и полковник Николай Марков да се свърже със тях и да ги обеди да се кандидатират за тези постове . За което ще му бъда много благодарен .

  1. Богомил Бонев и полковник Николай Марков !!!

   Винаги с удоволствие чета техните публикации!!! Има много истини и характер !!! Но…има едно…НО???Защо никоя партия извън Парламента не ги вземе в своите редици??? От друга страна за да изгребеш калта на Блатото трябва да си изцапаш ръцете!!! Трябва да слезнат до Народа !!! Добре е да си Гуру…но личния Пример!!! Борете се…!!! Знаете как САЩ се борят за Демокрация по Целия Свят…!!! Мисионерите разнесоха Християнството в Новия Свят не на върха на Кръста а на мускетите!!! Сега Швабизмът на върха на Иглата но зад нея са автоматите!!! Така че …с Молебени нищо не става требе и кютек!!! Борете се!!!

 7. От този откъс се сетих, как през едно лято търсих по книжарниците книгата „Този живот е за смелите“ два дена, а я прочетох за по-малко от един. Като хапче за главоболие. Е, после я прочетох пак, за да разбера важното …. Поздравления г-жо Томова, и респект !!!

 8. Ще връщат, тоз път няма къде да избягат. Построиха си бункери, наречени къщи за гости, но те няма да им свършат никаква работа, колкото и добре да са оборудвани и колкото и навътре да са в гората.

 9. Допълнение: Извинявам се, че не пиша по основната тема. Коня е човек без значение!
  Чао, Кон!

 10. До 2+2=5
  13.09.2021 в 11:39

  Приятелю, най-важен е личният пример на ръководителя на държава, държавна институция, фирма, училище, университет, болница, вестник и пр. (не пиша и.тн. по обясними причини).

  Другото важно по значение е и ние, дето не сме по върховете, да вървим в правия път!

  За голямо съжаление юздите са изтървани преди години, не желая да мисля за това и гледам напред, като правя това, което мога. Жал ми е обаче за обърканите мозъци на децата, не знам това как ще се промени, много време ги манипулират.

 11. Конь изправи се,изцвили и оголил жълти зъби слюнки хвърля поразен!

 12. Направих световно откритие: КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО, КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА И КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА, С ЕДНА И СЪЩА ЦЕЛ.

 13. През последните 30 години все вървим надолу, нещо трябва да се промени и най-вече политиците, които ни докараха дотук! А те продължават да се предлагат, стискат здраво кокала! Не искаме да им гледаме старите муцуни, искаме нови, кадърни хора! Ама къде са те???…

  1. Ами до тук 30 години само нови да са, без и да погледнем какви са и е – до тук и това сме!! Дори последно – Слави и Тошко не бяха ли „ново“, а предлаганият от тях адвокат, хептен ново?? Късмет е, че сам предварително ни се представи пред НОВА, добре че Нинова заяви, че няма да подкрепи правителство с него:-(( А и Слави, уж нов морал, а вместо да реагира срещу плагиатсво, персонални заплахи към държавни служители, за това че са задействали и проверка!!
   Мисълта ми е – трябва да търсим, да различим и подкрепяме до тук доказалите се стойностни хора!

   1. И, за наше добро, ако искаме да лови мишки стига ме избирали котка в чувал, единствено по етикета!!

 14. Б-я е православна държава, създадена преди най-малко 1300 години. Идва едно селско адвокатче на власт, и казва, че „Б-я е направила нов цивилизационен избор“. Значи забърса набързо зъбатото американско мекере това, което е било тук най-малко 1300 години – и ценности, и идеали, и православие, и традиции, и история, и за една нощ ни направи западни подлоги, колония на престъпни сили. И това нарече „нов цивилизационен избор“. Същото американско мекере, наречено Петър Стоянов, вече много настойчиво ни го навират за нов – стар президент. В сегашното време, белязано от доминирането на американските престъпници, продажниците и предателите много се котират. Значи на изборите ще избираме от две прогнили ябълки – Радев и Стоянов?

  1. Смо да допълня, същият беше казал: „Че няма да е лошо да заменим кирилицата с латиница….“ Късопаметно българско население….

  2. Скоро Радев е изръмжал и на американците, но за това тук и не се и споменава, а се изливат и толерират всякакви произволни внушения срещу него, а обиколките на Херо вече ми изглеждат като опит за дискредитиране и вбиване клин между него и избирателите на БСП, в болшинството си русофили. И още нещо – в интервюто си пред Георги Любенов, Даниел Митов подчерта, че пък тяхната кандидатура за Президент щяла да бъде проамерикански настроена!! И ДПС щяла да даде малкия си принос срещу Радев/по думите на Цовев/!!
   С една дума – подло, подмолно и мръсотия срещу Радев с едничката цел народът да се откаже от нето и да се лиши от единственаната подадена му ръка, за да остане изцяло на мафията и покровители те й !!

   1. Извинявай, ама никой не злепоставя Радев, а той си показа истинското лице на американско мекере. Кой каза, че „Б-я трябва да бъде в синергия с интересите на САЩ“? Не е изрода Паси, нито крадлата, нито Хр.Иванов, а Радев. Кой се зае с ентусиазъм да осъществява полско-американския план за триморието? Чий министър-идиот от чие служебно правителство наскоро се одърви за пореден път срещу Русия от Украйна? Нещо генерално не си наясно. И ако някой русофил, както казваш, гласува за Радев, то той или е прост като талпа, или е русофил колкото ти си македонски космонафт.

 15. Нейно превъзходителство Селянова и д-р Н. Боздуганов каза:

  Много си права, г-жо Томова. Доста работи поназнайваш. Някои други моменти остават скрити и за теб дори. Виж за мръсниците около Драшков и Йовчев си казала всичко.

 16. Магарето – Роско и Конят – пУтю, каква идилия, просто „прелестна“ красота !

 17. Кандидатурата вероятно е наложена, Стоянов е член на Global Peace Initiative, т.е. е служител на семейство Клинтън. Битката на Демократи с Републиканци не е от вчера, лошото е, че ние се считаме за територия на Демократите. Затова за нас беше важно да спечели Тръмп, тогава Борисов вече нямаше да ни дава съвети, уви. Едно е ясно, и с едните, и с другите, съдбата на колонията никога не е радостна.

  1. Стоянов е на ниво „слуга“ на Клинтъновци. Те пък „не пеят“ в САЩ, какво остава за някакъв техен слуга. Тук се прави ПР за Стоянов, за да измерят чрез това в ГЕРБ и в кликата с тях доколко е избираем. Не е избираем, дори Клинтъновците „да осиновят“ Стоянов за имидж, защото:
   1. Не Клинтъновците ще гласуват в България, а неамортизирани и почтени българи
   2. Редица българи знаем какво струва клетника Стоянов, достатъчно е да се припомни фактът, че той искаше да се ликвидира Кирилицата и да се въведе латиница.
   3. Човек без акъл и характер, освен че е безродник заради горната втора причина: той се подчини на съвета на Надежда Михайлова “ да извади ония документи“ в изборите за Президент, които загуби. С това той използва служебно положение по недопустим начин, доказателство каква е била връзката му с Надежда Михайлова и за него, и за България: освен развратна, глупава и безскрупулна. ( Но и наказана от Народа, който може и да не знае за тинята им ( и тяхната), но отказва да ги избере!)

   Следователно, Стоянов е куха цел и няма да бъде избран. А пък вече посочен от ГЕРБ, съвсем.

 18. А, не! Този кон /както го наричат тук/, приближен на американските демонократи, вече беше в президентството. Няма ли расови коне, само този ли остана в държавата? По-добре конят на ген.Б.Бонев, отколкото този. Виждала съм го на снимки и е много по-впечатляващ.
  Когото посочи г-жа Мустафановна, тоз ще да е.

 19. Имахме си магаре за президент – Помак Роско (това е определение на БокУ), сега може да си имаме президент Кон – Бат пУтю !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *