Публикувано на 19.01.2022 / 13:57

СЕГА Е ВРЕМЕТО НА „ПАРТНЬОРИТЕ“. ПЪРВО СЕ „ПРЕЦЕНЯ“ ДАЛИ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДАТЕЛ ИЛИ НАЙ-ДОЛЕН ПРОДАЖНИК. ВАЖНОТО Е ДА ДАДЕШ ЯСЕН ЗНАК, ЧЕ СИ СКЛОНЕН ДА СЕ ПОДЛОЖИШ.

Преди години трябваше да поработиш здраво, за да направиш тихо някой „приятел на службата“, както ние се шегувахме, или модерно казано „партньор“ (тази лексема носи друго семантическо значение за оперативната практика и предизвиква повече смях, отколкото сериозна тежест).

Разбира се, в случай на т. нар. оперативна необходимост.

След задълбочена широко-мащабна гама от наша дейност се виждаше ясно, доколко той може да е, да кажем, истински шпионин, предател или просто долнопробен продажник (казано в кръга на професионалния ни хумор).

Механизмът, за посветените в това, е железен.

И тук не визирам онова дъвкано от мнозина разбирачи проявление на т. нар. „чадър“, присъстващо в примитивността на правоохранителните отношения, а нещо далеч по-сериозно.

Сега обаче процесът е обърнат – обратен.

А да си обратен, днес е модерно.

Затова първо се „преценя“ дали можеш да си предател или възможно най-долен продажник, а след това всичко останало.

И тук принципът  на оперативна необходимост все повече бледнее.

Видят ли се обещаващи качества за модерни наклонности, гушкаш бонуса на приятел и партньор с осигурено положение и кариера.

Важното е да дадеш ясен знак, че си склонен да се подложиш.

Възможности за това се осигуряват най-лесно, особено ако в „партньорството“ има евро-атлантически нюанс.

Наблюдавайки понякога шокиращи проявления, категорично несъвместими с честта на пагона, на фона на ширещото се пълно безхаберие, си мисля:

Шпионинът е висш пилотаж в занаята.

Виж предателят и долнопробният продажник, с допълнителна вметка – нагаждач – вече си е явление, осигуряващо бърз престиж и неподозирана кариера на всеки посредствен субект, осъзнаващ низостта на възможностите си, както в интелектуално, така и в морално, а още повече в духовно отношение.

Затова и наглостта става все по-често срещана.

Тя е неизменен продукт на явлението.

Издигнатата ограниченост винаги е нагла, защото дълбоко в себе си, с неизлечима болка, осъзнава обречеността на собственото си невежие.

И не се учудвайте!

В този модерен свят шпионите все повече ще са кът.

Окраската „шпионаж“ остава само за неудобните, трънливите, които са новите „общественоопасни“.

Благонадеждните са белязани с иновативната окраска – „партньорска лоялност“.

Спете спокойно!

Сега е времето на „партньорите“.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 7 за
“СЕГА Е ВРЕМЕТО НА „ПАРТНЬОРИТЕ“. ПЪРВО СЕ „ПРЕЦЕНЯ“ ДАЛИ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДАТЕЛ ИЛИ НАЙ-ДОЛЕН ПРОДАЖНИК. ВАЖНОТО Е ДА ДАДЕШ ЯСЕН ЗНАК, ЧЕ СИ СКЛОНЕН ДА СЕ ПОДЛОЖИШ.”

 1. След като години наред се КУЛТИВИРА продажността, доносничеството, лесния достъп до блага имаме такива политически изроди. Ами нали това искахме всички, капитализъм, свещенна частна собственост. Имаме си десетки милионери, че и милиардери, главите на които са празни, за морал не иде и дума, но не само виреят, те създават лицето на цялото ни племе. и не е нужно да се изброяват тези престъпници , избуяли в нашата вече прокажена сред, важното е, че всички ги приемаме и сме безпомощни като новородени котенца. Не Радев, всички ние сме съучастбици в безобразното ни настояще, за да има такива като Марешки, Гергов, Домусчиев, такива политици като Бойчето, Патреота, Валерката, Цецко и Христето и колко други.

 2. Персоната – недоразумение наистина не може да бъде шпионин; обидно е измамник и продажник да бъде такъв. Но и „менторът“ му – лъжец днес го каза достатъчно ясно – предварителното условие пред РСМ за започване на преговори за приемане в ЕС е едно – включване на българите там в конституцията на страната… Голям успех, ако ни запишат между цигани и власи! Останалото са подробности. Самолетната връзка между Скопие и София е пародия. А приказките на премиера – недоразумение за фашизма са меко казано голям гаф.

 3. Поздравления, Господин Хаджолов, за статията която сте написал . Надали би могло да се охарактеризира по добре недоразумението, което ни спуснаха от ул. Козяк за министър председател и останалата орда от така наречени министри . Всички горепосочени отговарят 100 процента на цитирам : Виж предателят и долнопробният продажник, с допълнителна вметка – нагаждач – вече си е явление, осигуряващо бърз престиж и неподозирана кариера на всеки посредствен субект, осъзнаващ низостта на възможностите си, както в интелектуално, така и в морално, а още повече в духовно отношение . Чудех се що е то Просто Киро , и вие ми дадохте отговора . Просто Киро – Издигнатата ограниченост . Издигнатата ограниченост винаги е нагла, защото дълбоко в себе си, с неизлечима болка, осъзнава обречеността на собственото си невежие.

 4. Срещат се двама евреи и единият казва:
  – Абе ти знаеш ли, че Моше е педераст?
  другият учудено пита:
  – Как така, взима пари назаем и не ги връща?
  – Ааа, не бе, в добрия смисъл на думата!

  Та и всички тези са „партньори“ в добрия смисъл на думата, иначе са пълни продажници.

 5. Като има ПРЕдатели какво да ги Правиш ШПИОНИТЕ!?!?!? Трябваше ДАНС преди 20-25 години да Разгони Резидентите от разните НПО а не да ги остави да се внедрят в ПАРЛАмент и Правителство!!!
  Май и ДАНС танцува на паркета Кънтри и курдски Кючек!!!

 6. Модерният ляв педерунгел от промяната с измамата, обратен завой, меки китки, привърженици на Истанбулската конвенция и утопичния социализъм ,хомосексуалисти, социа либерал педал.
  Четворката улични долнопробни платени на повикване, активни, пасивни, широки тесни, швестъри, комсомолци, партизани, партизанки ,куртизанки.
  Диалектическа ирония , феодална пирамида от зависимости с маска и грим пудрят си лицата, гелосани пендели и ги онождат отзад. В историята на класовото съзнание се определят като бесъвестни и аморални дебили алчни за власт , постове и пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *