« Върни се назад Публикувано на 01.03.2011 / 10:06

СДС лети към дъното…

 

 

ДСБ също не стои добре в града. Не само заради отколешната неприязън, която изпитват повечето варненци към лидер като Иван Костов. Лидерът на ДСБ е крайно непопулярен в града. Отдавна той не може да напълни дори заличката в Билдинга. Всъщност ДСБ във Варна олицетворява „лошото СДС” от времето на човека на Иван Костов в синята партия – Добрин Митев.

Ако изключим Христо Кирчев от сметките, СДС няма нито една влиятелна фигура със значима политическа биография. Синята партия няма избираеми фигури в морската столица, които да мобилизират хиляди варненци да отидат до урните и да пуснат бюлетинка за партията. Няколко ентусиасти се опитват да спасят положението, но нямат ресурс за мощно влияние върху големи групи от варненци.

Но не само във Варна положението на СДС е трагично. Синята партия е засрашена от разпадане на структурите в повечето големи градове в страната. Вероятно Йордан Бакалов е единствената що-годе влиятелна фигура в СДС. Но дори в Пловдив сините ще отбележат спад. В каквито и местни коалиции да се явят на изборите за кмет и общински съветници.

В същото време напълно измислен лидер като Мартин Димитров се изживява като неустоим бърборко. Вероятно той смята, че като дефилира от студио в студио ще постигне поне ефекта на Яне Янев. М.Д. дори не се доближава до речовитостта на Янев. Влизането му в спор с Волен Сидеров беше показателно – М.Д. е изключително лабилен. Той не притежава пословичното хладнокръвие на Иван Костов и трепва при всяка провокация.

Набутвацията му след обвиненията на Волен Сидеров е пълна. Най-смешното е, че той се опитва да се идентифицира с всички седесари. Сидеров трябвало да се извини на всички седесари, ако не докаже твърденията си с документи. М.Д. очевидно е много зле. Той се изживява за истински лидер на партия със славно минало и мизерно бъдеще като СДС. А междувременно всички знаят, че креатура на Иван Костов.   

 

www.versia.bg

 

«