Публикувано на 05.02.2008 / 13:02

СДС – ГЕРБ – мутрите обичат да сърбат кафе

 

 

На поредната работна среща между представителите на СДС и ГЕРБ се е стигнало до общото становище, че трябва да бъдат изчистени отношенията и създаденото напрежение между двете партии на ниво кметове и общински съветници в 24 общини. Като общини, където липсва диалог са били посочени Плевен, Монтана, Кюстендил, Свищов и Петрич.

“Ако можем да сработим в местната власт, защо да не продължим с изпълнителната”, изцепи се Ергин Емин, член на НИС на СДС.

И хукнаха братята гербаджии и седесари да “сработват” по местните общини.

Като проблемен град на срещата обаче не е споменат Варна. Очевидно в морската столица нещата са на шест според лидера на синятата партия, който разбира от производството на кафе и колегата му от охранителния бизнес и неформален председател на ГЕРБ.

Странната прегръдка напоследък между герберите и рехавите седесари, в очите на слепите може и да е голяма политическа придобивка. Обаче нещата в истинската им светлина изглеждат доста сумрачно.

Сините остатъци се чудят за кого да се вкопчат за да се класират във властта, давайки си сметка, че каквито и избори да идват занапред, резултатите им ще бъдат катастрофално отчайващи. За тях единствения спасителен пояс е Бойко Борисов и неговата партия.

Бившият охранител и спряган и в чуждоземните доклади като мутра благо и сладко им обещава, че като вземе властта именно със сините ще направи коалиция.

Ах, недей!

Като чуха, че може да се докопат отново до властта, в сините редици моментално излязоха от дупките типове като Евгени Бакърджиев и Стефан Софиянски, и напоително взеха да обясняват колко са читави, като че ли българинът е идиот по рожедение и не помни самодоволните им мутри, когато управляваха.

Бойко Борисов откровено си играе със сините си “партньори”, знаейки, че без него те са изгубени в превода. В същото време няма как да им бие шута, защото пък Европейската народна партия ще го обвини в липса на бон-тон.

И така, кафеджията и бозаджията тръгват на обиколки из България за да сплотяват вечната дружба между СДС и ГЕРБ.

Дали ще акостират във Варна?

И какви ще ги дъвчат тук?

Ще си признае ли Бойко Борисов, че докато тръби из всички медии, които му ближат задника, че никога и за нищо на света няма да влезе в коалиция с тройната коалиция и БСП, именно във Варна кандидатът му за кмет Свилен Крайчев стана зам-кмет на общината. А по време на изборите не друг, а бат Бойко изсипа куп възмущения срещу кмета Кирил Йорданов, че не бил никакъв незивисим кандидат, а чисто партийна кандидатура, щом го подкрепяла БСП. А сега, де!

Уж клейми БСП, а пък негов човек във Варна става зам-кмет на червения Кирил Йорданов.

И не само това. Лидерът на ГЕРБ Павел Димитров стана заместник – председател на Общинския съвет – Варна, където председател е лидерът на червените в морската столица, а мнозинството също е прочервено. Защо ако беше толкова принципен гербаджията Павел Димитров не ревна гръмогласно от трибуната, че за нищо на света няма да стане заместник на един човек, свързан с тройната коалиция?

В местния парламент пък сините общински съветници никак не са толкова сини, колкото изглеждат. И това вече си личи по гласуванията. Гербаджиите също се ослушват откъде могат да намажат далавера.

Тогава какво напрежение ще оправят Бойко Борисов и Пламен Юруков по места, когато всичко опира до това колко парички ще влязат в бюджета на всеки един син и един гербаджийски юнак?!

За тези, които все още вярват на пиарглупотевините на столичния кмет и копиращият го Пламен Юруков, сигурно всичко изглежда така, като че ли слънцето на дясната улица е изгряло отново.

Истината обаче е, че мъглата е непрогледна.

И в нея обикновено мутрите изсърбват до дъно кафенцето.

Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *