« Върни се назад Публикувано на 24.09.2023 / 19:09

СГЛОБЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧИ ДС АГЕНТ ЗА ШЕФ НА НАЙ-ВАЖНАТА ДИРЕКЦИЯ В МИТНИЦИТЕ – „МИТНИЧЕСКО РАЗУЗНАВАНЕ И РАЗСЛЕДВАНЕ“! ЛИЦЕТО Е С НАЙ-ПРЯК КОНТРОЛ ВЪРХУ ОГРОМНИТЕ КИНТИ, КОИТО ТЕКАТ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ – САМО ОТ ЕДИН ГКПП ВСЯКА СЕДМИЦА ТЕКАТ ПО 500 000 ЕВРО!

Сглобеното правителство на „промяната“ назначи поредния ДС агент, т.е. Асен Василев подкрепи назначаването на ДС агент в Агенция Митници.

Само преди около месец е назначен за директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ поредния ДС агент.

Георги Калоферов Георгиев е бил щатен служител в  РУ-ГЩ, като по щат е заемал длъжност разузнавач VI степен, съгласно заповед № Р-022/ 15.09.1989 г. Информацията е разкрита с Р Е Ш Е Н И Е № 2-879/ 14.03.2017 г. на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Именно това правителство обяви неколкократно, че бивши агенти на Държавна Сигурност няма да заемат висши публични длъжности, включително до директор на дирекция.

Очевадно министър председателят може да уволни заместник министър в земеделието и храните Дамян Дамянов, тъй като има установена принадлежност към Държавна сигурност, но позволява най-важната дирекция в Агенция „Митници“ да се поеме от лице със същия статут.

Нека да напомним, че Дирекцията „Митническо разузнаване и разследване“ разузнава, разследва и разкрива престъпления и нарушения, т.е. всичките тайни на митническата администрация по отношение на престъпните схеми и замесените лица са под негово командване.

И става човекът, ЗАВИСИМИЯТ УДОБЕН ЧОВЕК, с най-пряк до контрол върху кинтите, ама огромните кинти, които текат по предназначение, да ви обади АФЕРА – СЕГА всяка седмица само от едно ГКПП към ВИСШИТЕ ЕТАЖИ НА УПРАВЛЕНИЕТО ТЕКАТ ПО 500 000 ЕВРО ВСЯКА СЕДМИЦА!!!

Неколкократно висши политици от сегашното правителство са обявявали в медийното пространство, че ще изкоренят бивши агенти от ДС от ръководните позиции в държавата, но не, те продължават да ги назначават и подкрепят, за да ръководят тайните в митниците или да покриват каналите на контрабанда и укриването на акциза.

Така ли ще съберем държавния бюджет?! А, бе, Асен/а/ Василев?! А, бе, измислен Денков?!

Afera.bg

«