Публикувано на 10.03.2021 / 15:25

СВОБОДАТА (НА СЛОВОТО), САНЧО, ИЛИ ЗАЩО МОЯТ ЧОВЕК ПИЪРС МОРГАН Е ЗА ПРИМЕР НА ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ

Моят човек Пиърс Морган: Freedom of speech is a hill I’m happy to die on. /б.р. – Свободата на словото е хълм, на който се радвам да умра./

Свободата (на словото), Санчо, или защо моят човек Пиърс Морган е за пример на всички колеги-журналисти, а ITV и Меган Маркъл загубиха мача.

Вчера Пиърс Морган напусна „Good Morning Britain“ –  сутрешния блок на IVT.

Причината?

Морган никога не е цепил басма никому, винаги е имал собствено мнение, включително и по отношение на Меган Маркел.

Сигурен съм, че пренебрежимо малка част от 41000-те оплаквания получени в ITV срещу него са от бели англичани. Англичаните уважават достатъчно кралското семейство, за да се вържат на приказките на Меган, която вероятно се е надявала Короната да се промени според собствените й възгледи, нещо което няма как да се случи. Възможно е като сценарий в някой от нискоразредните филми на Меган, но не и в реалния живот.

Истината боли.

Пиърс каза: “I’m sorry, I don’t believe a word she said, Meghan Markle. I wouldn’t believe it if she read me a weather report.” /б.р. – „Съжалявам, не вярвам на нито една дума, която каза Меган Маркъл. Не бих и повярвал дори ако тя ми прочете метеорологичен доклад.“/

И това е истината, колкото и да не им изнася на някои.

Не бих се учудил, ако позицията на Кралското семейство е подобна, но то никога няма да я каже толкова директно…

Това изказване всъщност е доста меко за човек като Морган. Преди две години Шамима Бегум го отнесе от него доста по-брутално: “They have sex with them, they breed with them, they cook for them, they clean for them, they love them and they worship them. And while they’re doing all this, their husbands are busy raping, torturing, stoning, beheading and murdering people. Now, predictably, they both want to return to the safety of their original countries and live at OUR tax-payer expense. To which I say, and excuse my language here but sometimes it’s entirely appropriate: Go f**k yourselves.” /б.р. –„Те правят секс с тях, размножават се с тях, готвят им, чистят им, обичат ги и им се покланят. И докато правят всичко това, съпрузите им са заети да изнасилват, измъчват, убиват с камъни, обезглавяват и убиват хора. Сега, предсказуемо, и двамата искат да се върнат в безопасността на първоначалните си държави и да живеят за НАШИТЕ данъкоплатци. На което казвам и извинете ме за езика ми, но понякога е напълно подходящо: Шибайте се.“ … ще пусна коментара ми от 23 февруари 2019 г. в отделен пост.

Пиърс със сигурност спечели от напускането. Това, че ITV не защитиха най-добрия си водещ, си остава за тяхна сметка. Кариерата на Пиърс в Щатите и Великобритания е повече от успешна и съм сигурен, че той вече има оферти за работа.

А Меган, ех Меган… за другото мога да се сдържа, но не и за „расизма“…

Черното е цвят, бялото е цвят, жълтото е цвят, синьото е цвят. Всеки от нас е цветнокож по свой собствен начин. Не разбирам защо тогава едно просто питане какъв ще е цветът на кожата на едно дете може да е расистки? Всеки има някакъв цвят на кожата и няма защо да се срамува от него, е, Майкъл Джаксън е изключение…

Но…както съм писал и друг път, расизмът отдавна е насочен основно към белокожите, но това е тема на друг коментар.

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

Коментари 40 за
“СВОБОДАТА (НА СЛОВОТО), САНЧО, ИЛИ ЗАЩО МОЯТ ЧОВЕК ПИЪРС МОРГАН Е ЗА ПРИМЕР НА ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ”

 1. Пиърс Морган е човекът, който предизвика най-легендарния rant на Алекс Джоунс…
  След което си би камшика и се отказа да ходи по чужди държави и да обяснява на народите им от кои свои конституционни права имат нужда и от кои не…

 2. Дааааа, СТРАХОТЕН МАТЕРИАЛ.
  МОРГАН направо ги разби.
  А КЪДЕ са наш’те „демократични“ ТОЛЕРАСТИ?!…КЪДЕ?!

 3. Евроатлантическият ми интелект непрекъснато се сблъсква със селската ми вродена тъпотия и в крайна сметка се получава пълна каша…
  Ако някога съумея да ги съеша ще стана политик за чудо и приказ.
  Нещо като новия Чърчил ,дето засадил София с картофи…

 4. България е страната на чудесата,( страната ма мутрите, простите пАтки, доностниците и циганите), може да не се провеждат избори, харчат се излишни милиони!?! Резултатите, предварително са договорени от мафията(ГЕРБ, БСП, ДПС и др.) и са известни, месеци преди състезанието, което е с един кон – мафията и никой друг!?! Защото, неможе мафията, да организира избори и да не ги спечели!!! Мафия с демократични избори, никога и никъде не е побеждавана!?! Мафията се „крие“ зад демокрацията, и се „храни“ от нея!?! Почвам да си мисля даже, че мафията създава-измисля, „демокрацията“, за да я използува!?! Ето защо не е важно, колко ще гласуват и за кого ще гласуват, на предстоящите избори(поредниte мутро-мафиотски и предрешени)!?! ВАЖНОТО Е КАКВО ЩЕ СТАНЕ ВЕДНАГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!! МНОГО Е ВАЖНО????

 5. Нещо да кажете за Маркъл??? Ами …сиганска работа Сър!!!

  48000 се жалвали от журналиста???Сигурно са от тези с Маск-стори и фередже!!!

 6. >Санчо ,Санчо маматасиеебало…
  Дулсинея курва злезе,Росинант е дърта кранта-битулия ,копието ми е кол за домати,електромера ми е ,,курдисан“ от Енергото, а аз пак ше ям бой…
  Отчаян съм.
  Да земем да фанем ,,Зеления път“ …

  Санчо- Шефе,стига толкоз,да се прибираме и да хващаме Зелената пътека, дето ни чака с копието в г..а накрая, а …

  Край.

  1. донт вълнуйся дон кольо Vи
   вендета психарлива не прави
   начи ампутираните откъм дух
   наногрух ваксата ги не лови
   мин им вкарва нокаутиращи крошета
   макс дяволюционни салто морталета
   но ако си положителен за божий ген
   змия двуглава съска чернобяла сова вряка
   с шестин шейсет и шестия нюанс на мрака
   апокалиптична битка чака те чуй от мен
   конструктор его разпилян на еголгота
   числото скрито е в духовния скиталец
   тръгнал през вселената с вдигнат палец
   по трънливата пътека към нулевата кота

   гате гате
   пара-гате
   пара-сам-гате
   бодхи сваха

 7. Хайде сега да ви видим варненци, ще си носите ли намордниците на открито?

 8. Свободата приятелко моя Мария, ЩЕ е на върха на спринцовката точно до момента ,в който решат да се активират наноботовете !
  После всички ставаме високотехнологичен пролетариат- равни ,та равни…чак плоски…

  Венсеремос.

  1. Ще действаме по Дон-Кихотовски. Ще свалим всички спътници един по един, ще изключим глобалната мрежа, а наночастиците ще станат безполезни и ненужни!
   За целта определям Щаб, в който влизате Ти, Айнщайн, Шукрито и Богданеца. (Венсеремос!)

   1. Наноботите са с локално управление/стартиране/ -през въздуха,питейната вода ,кока колата,парфюма и т.н.

    1. Ти направо ми разби всички илюзии! Нали уж беше през 5G-антените?
     Правя се на „дръж ми шапката“, гледам да се майтапя, вместо да се стресирам, но няма да издържа още дълго, честно ти казвам, Вейроникус Булгарикус…:-(

     1. Активацията става по много начини,важното е наноботовете да са читаво внесени и залепени в кръвоносната система !

 9. Адмирации за Г. Люцканов и П. Морган. Все по-малко са журналистите, на които им стиска да кажат нещо направо, без да се олигавят в расово и полово неутрални бози. Оная овца просто тръпне да привлича всеобщото внимание към себе си, и намира начини, трябва да и се признае. Тормози, самоубийствени пориви, а сега и расовата карта.

 10. Вместо да се занимаваме с Хари и Харивица, да си спомним, че точно преди една година заради само двама души, заразени със сегашния коронавирус, бяхме поставени под домашен арест близо два месеца.
  Последваха какви ли не мерки за овладяване на заразата, но благодарение на всеотдайните грижи от Партията (знаете коя), Правителството (знаете кое) и „Народната власт“ вече имаме хиляди заразени за денонощие и сме на първо място по смъртни случаи в Европа, а може би и в целия свят.

 11. Мегън Маркъл е с големи връзки при демократите. Обама, Байдън, Хилъри (която й гостуваше в Англия) и т.н. Опра също е от тези кръгове. Антитръмпистките тоест. Тези, със специфичните наклонности. Струва ми се, че амбициите й са насочени нататък. Може скоро да й получи някакъв пост, кой знае…
  Панарин (чиито тези не винаги споделям) наговори куп скандални неща преди време. Че завръщането й в Сев.Америка не е никак случайно, че е изчислено до часове и минути. Че съвпада с бунтовете и погромите на афроавериканците в Сащ. Че един от планираните варианти е отцепване на определена територия и обявяването на Мегън за тяхна лидерка, херцогиня- не знам точно каква. А че беше в Сащ по време на ексцесиите- беше. (Това го пиша като любопитно инфо, нищо повече.)
  P.S. Оправна е момАта, не я мислете! 🙂

  1. Мария, според мен грешката на кралския двор е, че я приеха!?! А им се полага, защото нищо добро не сме видели от там, като държава и народ!?!

   1. А дали я приеха и защо я приеха? Да разбереш истината в кралския двор е като да разбереш истината в „двора“ на Ватикана. Като да вървиш по нишката на Ариадна в лабиринта на Минос е. 😉
    Да не забравяме, че преди това бе историята с Даяна (която не беше афроамериканка, но също беше под постоянно наблюдение и търпеше обвинения). Поведението на Хари и изборът му на съпруга е свързано със случилото се с майка му. Така мисля. Не се вълнувам от проблемите на кралското семейство, но изпитвам симпатии и съчувстие само към него.

    1. Мария, приеха я, приеха, колкото за пред света!?! По същият начин и нас ни приеха в ЕС, макар да са твърдо убедени, че ни управлява мафия!?! Лицемерие по английски!!!

    2. В протестантска Англия, Християнството е бледа сянка на истинското християнство! Колкото на Коледа и Великден да върви алъш вериша! Но, за сметка на това Тронът си остава онази последна котва, която не ги е превърнала в юдеи, индуси или мюсюлмани!
     Тази „котва“ трябва да се атакува и се прави нагло и безвкусно, само както умеят да го правят цветните псевдо християни от другата страна на океана!

     1. Тази „котва“ трябва да се атакува и се прави нагло и безвкусно, само както умеят да го правят цветните псевдо християни от другата страна на океана !

      Курвите , Гена , курвите, едни такива загадъчни…

      Гена, защо си в това БСП ? Така и не разбрах къде са ни различията .

  2. Мария, не е само титлата! Британската кралица е все още суверен (още държи нотариалния акт) на земите по хълма!!! ЗАЩО е тази атака срещу короната в момента? Меркъла е лишен от титка така или иначе. Правото на ползване на хълма могат да го прехвърлят между йорданци и саудитци, но само собственика може да строи в/у хълма. „Силите“ на са забравили за врътката с декларацията на лорд Бамфорд!

 12. Добре е да се знае, че едно такова интервю се подготвя (вероятно) месеци наред. Допускам също така, че Мегън и Харито й са получили пари за него. То има и конкретна цел – да им създаде един многострадален образ на прокудени от кралския двор. И тук се връщам отново на парите. След като обявиха, че напускат „работа“ като кралски особи от първа величина (Senior Royals) им беше абсолютно категорично забранено да ползват кралските титли като търговска марка, на което те разчитаха за да заработят някой долар. Това интервю е част от плана на Мегън за отмъщение. Разбира се, въпросите са дадени предварително, върху отговорите е работил цял екип, всяка дума е обмислена, всеки жест е репетиран. Много неприятни за тях въпроси им бяха спестени, като например въпроса за частните самолети, с които летяха насам-натам, въпреки че се пишеха съпричастни към всички възможни еко-каузи.
  Въпросът за расата беше специално подготвен пак с цел да уязвят останалите членове на кралското семейство просто защото в момента това е изключително чувствителна тема. Мислите й за самоубийство пък са абсолютно тъпа манипулация от нейна страна.
  В този ред на мисли поведението на Пиърс Морган е абсолютно разбираемо и вероятно то се одобрява от много британци. Друг е въпросът, че ако там има свобода на словото, ръководството на медията нямаше да приеме оставката му.

 13. когато нахпавиха сватбата на Мегън и похарчипа 7мил.паунда тогава нямаше дискриминация-айде холан-многострадална Геновева-и каква артистка-омъжила се за режисъола дал и роля и големи яйца-доведени, заварени и тя се прави от голямото добро утро-А да не забравяме разюздания ХАРИ-ПРЕДИ ГОДИНИ ЛЪСНА ГОЛ ЗАДНИК НА ЕДНО ПАРТИ-ЛЕШПЕРИ, НИЩОГА НЕ СА РАБОТИЛИ,ядат от наследството и щапка на тояга-и Тая комшиика ОПРА-айде циркове

 14. Какъв расизъм бе, хора! Двама млади лентяи, на които им врътнаха кранчето, се опитват да живеят от интервюта и се правят на интересни. Всичко е за пари! Доста е печелившо да се правиш на репресиран. И у нас го гледаме този филм. В крайна сметка цялата тази история представлява интерес не повече от всеки един друг сапунен тв сериал…

 15. Пиърс Морган днес е твитнал,че вчера за първи път GMB бие по рейтинг BBC breakfast.Аз си свърших работата.
  Това предаване се гледаше заради неговите коментари независимо каква тема засягаха. Гари Линекер ,който води спортно предаване в ITV го е защитил днес,както и други негови колеги.

 16. Казал си човекът какво мисли за намърдалата се в кралския дворец и искаща да лапа пари и привилегии кафява американска парясница. Правилно! Защо да й мълчи на евтините театрални постановки – хем щяла да се самоубива, хем такова, онакова… Ами да се е, щеше да отърве света от бездарието си. Британският кралски двор е потресен от толкова простотия, а народът е разделен. Мнозина мислят като Пиърс. Ще има послеслов на тая работа, ще има и възмездие, рано или късно.

  1. Гена , не харесвам курвиге и номерата им ! А тази си е черна ! Каква е тази неистина , че си е черна ! Утре ще трябва да крием, че сме бели !

   А тази мърша нали сама си беше публукивала СВ-то, че си поставила като задача да гушне някой високопоставен англичанин ! Зя какво реве сега ? Тук на такива, с такива плонове им викаме върховни търговски съдийки или в най-добрия случай – курви !

 17. Това, което може би най-много измъчва ММ е фактът, че синът им няма да е принц.
  А уж не е знаела в какво семейство с какви традиции влиза!
  Хайде де!
  Лошо, ММ, лошо! Лошо играеш ролята си!
  Могат да ти повярват само възпитани кралици и невъзпитани твои сънародници.

 18. Свободата на словото е на върха на писалката (или на върха на езика). А според Бачо Кольо вече е на върха на инжекцията. Ваксинирана свобода няма.
  Добре, че са неваксинираните и свободни автори на „Афера“, иначе няма да има какво да четем. Факт!

 19. Назаем от аха:
  „Снощи, в ЦИК жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват за санкции срещу Борисов. Останалите 10 против. Но ЦИК не можа да вземе решение, защото нито една от страните не събира мнозинство.

  Тук въпросът е: искат ли ДПС, НФСБ и Демократична България санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и Демократична България явно го пазят и спасяват, въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *