« Върни се назад Публикувано на 04.02.2014 / 20:36

СВИДЕТЕЛКА ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИ“ НАРЕЧЕ ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА „ЛЕКА ЖЕНА“ И РАЗКАЗА ЗА ТОРМОЗА ОТ ЕКСШЕФА В ГДБОП ВАЛЕНТИН ЦОНОВСКИ

 

Днес пред съда по делото „килъри“ застана свидетелката Алфея Димитрова, която разказа как върху нея и синът и Радослав е оказван натиск от разследващите по делото, за да дават поръчкови показания. Алфея Димитрова работи като счетоводител във фирмата на обвиняемия Георги Вълев. Алфея Димитрова разказа как е бил арестуван синът и през септември 2010 година.

Радослав също работел във фирмата на Георги Вълев и многократно е бил разпитван по образуваното дело „килъри“. Радослав е бил отведен в шуменското следствие и е разпитан от бившия зам.-шеф на ГДБОП Валентин Цоновски. На следващия ден Радослав вече е разпитван пред съдия от Валентин Цоновски и от прокурор Ася Петрова.

Протоколът от този разпит не съответства на действителните показания, които Радослав е дал. След заплахи обаче от страна на Цоновски и Петрова, че го очаква доживотна присъда, ако не подпише онова, което му казват, Радослав подписва показанията. Така Радослав, притиснат, е лъгал, че през 2009 година е бил в Пловдив, където се е срещал с Петър Стоянов, за да му предаде плик с пари. Пред съда днес свиделката заяви, че Валентин Цоновски я е тероризиралза да повлияе на сина си да се откаже от показанията си.

Месеци наред е бил тормоза над нея и Радослав.

По досъдебното производство Алфея Димитрова е била привикана на разпит в Шумен през 2011 година, като тогава Валентин Цоновски я уговарял, че трябва да въздейства на сина си, иначе и той щял да бъде включен в групата на „килърите“.
Свиделката Алфея Димитрова омерзена от онова, което е претърпяла по време на психо-терора от Цоновски, бопаджии и прокурори, не се стърпя и нарече прокурор Ася Петрова „лека жена“. Очевидно визирайки скандално лъсналата среща на прокурор Петрова в хотел във Велико Търново с висш магистрат, докато в хотела пребивава свидетеля Радослав Димитров, за която тогава АФЕРА първа писа.

 Afera.bg

 

«