« Върни се назад Публикувано на 14.10.2021 / 16:47

СВЕТЛАН СТОЕВ Е ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЛОБИСТ НА СКОПИЕ? ПРЕМИЕРЪТ ЧИНОВНИК НА ПОВИКВАНЕ ЛИ Е?!

НОВИНАТА:

Костите на близо 400 български войници, загинали в Първата световна война, са изринати от две масови гробища заради строителството на магистрала край македонското село Дреново, близо до град Кавадарци…

ПОЗИЦИЯТА: 

Очаквам острата реакция на служебния външен министър Светлан Стоев, който е информиран за този варварски акт на македонската страна още преди седмица. До момента българското МВнР не реагира и така погазва международни конвенции за опазване и поддържане на военните гробища на чужда територия. 

Вече сериозно се съмнявам дали Светлан Стоев е български министър или зле прикрит лобист на Скопие…

    Опасението ми изобщо не е случайно. Вместо да следва рамковата позиция на 44-то Народно събрание (10 октомври 2019) г за преговорите със Скопие и по никакъв начин да не се поддава на натиска от ЕС и САЩ, преди 50 дни Светлан Стоев официално поиска да паднат „червените линии“ в политиката ни към Скопие и Република Северна Македония да получи българска виза за членство в ЕС по бързата процедура.

От днес часовникът на националното ни достойнство отброява всеки ден, в който българската дипломация срамно мълчи и преглъща поредното унижение, нанесено ни от македонизма.

Апропо, ние нямаме ли министър-председател, който да контролира работата на своя външен министър и коригира всеки негов пропуск?

    Стефан Янев е действащ служебен премиер или чиновник на повикване?

Велизар Енчев

«