« Върни се назад Публикувано на 01.11.2014 / 20:13

СВАЛИХА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ ОТ „СКАТ”. НИМА СИ ИЗНЕНАДАН ОТ „СМЕЛОТО СЪРЦЕ” ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ?!

Велизар ЕнчевИзвестният журналист и дългогодишен водещ на предаването „Дикусионно студио“ по телевизия СКАТ, който стана депутат от коалиция „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО“, е нежелан в медията, която мнозина свързват именно с него. Велизар Енчев няма да води повече авторското си предаване „Дискусионно студио“, пише сайта www.glasove.com. Според тях Енчев имал желание поне в понеделник и вторник да продължи да бъде титуляр на предаването си, но шефът на телевизията и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов упорито не го канел. Причината според източниците ни е в „особеното мнение“ на Енчев в парламентарната група и опасенията, че би обсъждал в ефир неудобни за ПФ теми.

На 27 октомври единствен Енчев от ПГ на Патриотичния фронт не гласува Цецка Цачева да бъде председател на НС. „Да, гласувах срещу избора на Цецка Цачева от ПГ на ГЕРБ за председател на НС и основанията ми са две – първото е професионално, второто – морално. Преди 4 години тя си позволи в нарушение на Закона за референдумите и на Правилника на НС да откаже внасянето в пленарна зала за обсъждане на подписката на ВМРО и на ТВ СКАТ по повод евентуално членство в ЕС на Турция. Цачева отказа да внесе подписката на около 400 000 български граждани, което бе нейно задължение по закон. Това бе недопустим акт, който ние обжалвахме, но остана като глас в пустиня. Този казус определя професионалната причина да не дам гласа си днес за Цачева. А що се отнася до моралния принцип, той като че ли е забравен. В много мои предавания преди 4 г. непрекъснато припомнях как тя в качеството си на юрисконсулт на плевенската община си е позволявала да защитава интересите на лица, като адвокат, които съдят общината. Такъв човек няма морал и няма право да бъде председател на българския парламент. Заедно с това г-жа Цачева е представител на една партия, която по време на своето над тригодишно управление доведе до истинско бедствие българските пенсионери, припомни депутатът. Техните пенсии не бяха индексирани в нито един момент. И да не забравяме – 7 души се самозапалиха при управлението на Бойко Борисов. Да не забравяме генезиса , произхода на лидера на ГЕРБ, да не забравяме шифрограмите на американския посланик у нас Джон Байърли кой е, всъщност, Бойко Борисов, какви парични потоци са минавали през неговите фирми, в какво е уличен. Нека не забравяме, че неговото управление беше полицейщина в действие и то не бива да се повтаря. А г-жа Цачева беше човекът, който като парламентарен ръководител легитимираше това управление“.
„Да, истина е. Няма да се връщам в телевизия СКАТ“, коментира за ГЛАСОВЕ Велизар Енчев, но не коментира причините за това.
Само онези, които никога не се докосвали до същността на „смелото сърце”, „принципният” и „достоен” Валери Симеонов, те не знаят що за „прагматични” „патриоти” имат насреща си.
Надяваме се искрено Велизар Енчев да не се е отзовал сам в … тв „СКАТ” и да се е наложило да научи от … кършещ пръсти оператор, че предаването му пада… половин час преди ефир. Както се случи с предаването „АФЕРА” преди години.
След поредица от предавания, в които АФЕРА разкри преплетките между ГЕРБ, АБВ – Първанов и Алексей Петров, преплетки, които се доказаха напред във времето, без абсолютно никакво предупреждение „АФЕРА” бе свалена от ефир.
„Смелото сърце” Валери Симеонов дори я докара дотам, че трябваше да науча, че няма да имам предаване … половин час преди ефир от гърчещ се оператор, натоварен да ми съобщи вестта.
Добре поне, че Симеонов не разду традиционното „оправдание” в такива случаи, че става дума за … пари. Защото и досега сме премълчали за какво жалко заплащане ставаше дума и ПО КАКАКЪВ НАЧИН БЕ ПРАВЕНО то от сегашния радетел – депутат, авер на Бойко Борисов, дето ще управлява и той, бараб Петко с мъжете, държавата „честно“.
„Доблестта” на Валери Симеонов бе толкова изумителна, че ВСИЧКИ ПРЕДАВАНИЯ НА „АФЕРА” БЯХА ИЗТРИТИ ОТ САЙТА НА ТВ СКАТ.
Велизаре, нима си очаквал друго?
Нима не знаеше още от поне година назад за „договорились” между Валери Симеонов и Бойко Борисов?!
Чест ти прави, че не отстъпваш от позицията си, която години наред си показвал пред зрителите си.
Налага се обаче да избереш – курва с политическите „кабеларни” курви ли ще си, или мъж с чест.
Няма как да избягаш от избора.
Той предстои.
Afera.bg

«