« Върни се назад Публикувано на 03.06.2011 / 10:46

Сбъркана държава – внасяме хляб от Франция, бил по-евтин

Хлебопроизводителите у нас са притиснати между високата цена на брашното и натиска на на големите търговски вериги, които навлизат на българския пазар. Това заяви членът на Управителния съвет на Съюза на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев, цитиран от ДНЕС.bg.

„Засега реколтата върви добре, големият проблем е цената. Ние цяла година работим на загуба. Цената на брашното е двойна, а цената на хляба е по-ниска в сравнение с миналата година. За да се запази тази стойност на хляба, трябва да поевтинее брашното. Ако това не се случи, масово ще започнат да фалират хлебари“, прогнозира Димитър Людиев.

По информация от браншовия съюз обаче, вече има внос от Франция и Италия на хлебчета, кроасани и други тестени изделия, които са на по-добри цени от нашите. Обяснението е, че суровината там е по-евтина отколкото тук. Което може да се случи само в България, мъдро управлявана и ръководена от вожда с пожарникарския маркуч и неговия паж с цветното име.

„Не го намирам за нормално. България традиционно е износител и свърхпроизводител в сравнение с потреблението си на пшеница. Хлябът е основната храна на българина и да я внасяме от вън, за мен лично като производител и професионалист, е унижение“, каза Людиев.

Коментарите са излишни, защото шосетата ще изядат и хляба на българина и него самия.
Е, те тогава Бойко и компания ще препускат на воля с мощните си автомобили по новите магистрали, без да им се пречкат разни ми ти там представители на "лошия матр’иал".

afera.bg

«