« Върни се назад Публикувано на 16.02.2022 / 8:14

САЩ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВОЙНИ? НЕ. ТЕ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ. ВОЙНАТА НЕ Е ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМ ИЛИ ЗАЩИТИ ДЕМОКРАЦИЯТА, А ДА СЕ УСВОИ ТРИЛИОНА

САЩ участвали във войни?

Не. Те ги произвеждат.

В едно ведомство  не може да намалее работата или да има нужда от съкращения. Когато това се случи, или се посегне на бюджета, чиновниците си измислят работа. Закон на бюрокрацията.

Работата на Пентагона е войната, ако я няма, те ще я произведат. Просто и ясно, като къпана манекенка.

Няма значение иска ли я някой, на чиновника е нужна.

Когато има структуроопределящ отрасъл като ВПК и Пентагона, войната е част от произведствения процес, а не средство за решаване на кофликти.

Войната е продукт, не е крайна необходимост. Запомнете.

Бюджета на Пентагона с всички околни  агенции и допълнителни разходи е около: 1$ трилион средно годишно.

За 1989-2022 са изхарчени около 33$ трилиона.

За 1989 г. дълга на САЩ е 2.8$ трилиона.

За 2021 дълга е 30$ трилиона.

Прогноза за 2022 –  32.3$ трилиона.

Значи за 30 години имаме 1$ трилион год. разходи и 1$ трилион год. се увеличава дълга. Аз в съвпадения не вярвам.

Имаме след падането на СССР 32 години демокрация, което ще доведе до 32$  трилиона дълг.

Ако разгледаме бюджетите към Пентагона, ще видим, че най-голям спад има в периода 1990 – 1997г.

През 1997 г. започна разширяването на НАТО, а през 2001 се случи атаката на кулите в САЩ и те обявиха глобална война на терора.

Кулите паднаха, ама много навреме.

Таман Пентагона и ВПК бяха тотално загубили естествения си враг и никой не щеше да им дава пари.

Знаменитите думи на Harry Stoneciper вице-президент на Боинг през Октомври 2001 г.:

„..any members of Congress who doesn’t vote for the funds we need to defend this country will be looking for a new job after next November..“

Превеждам:

– Дайте ни кинти или ще ви уволним!

Само войната в Афганистан е 14$ трилиона.

Къде са кинтите, знаят  група СавеЦки учени и стари баби. А и бързо си тръгнаха  оттам,  а и документите останаха при талибаните. Ех, тез лоши талибани.

Огромен мит и легенда е, че САЩ нападат държави за да ги ограбят. Да, ако изпадне некой долар, добре дошло, но никой не го интересува това.

Важен е трилиона, годишния.

Колко можеш да вземеш от Либия? От Афганистан, Ирак?  Ми 100, 200, айде 300 милиарда…и какво? И за колко години ги взимаш? Или петрол? Ами за какво ти е петрол като държиш и Саудитска Арабия и най-голямата ти база е в Катар? Може ли да бъде водещ грабежа на петрол? Не, естествено.

Водещ е трилиона.

Той е сигурен и си капе всяка година.

Това е огромна сума. Годишно.

Интересно е че топ 5 от подизпълнителите са: Lockheed Martin, Rayteon, Northrop Grumman, General Dynamics,  Boeing. Само от Афганистан са прибрали 2$ трилиона. Четири от 5-те последни Секретари на отбраната, също са техни служители.

Пак ли съвпадение?

Другото интересно е че Пентагона не подлежи на одит.

Трилиона се харчи без проверка и без одит.

Ей тъй на.

„Some Senators want to change that the Department of Defence had its first independent financial audit in 2017. After three failed attempts, lawmakers are losing their patience. A new bil could impose financial penalties on tbe DoD..“

Превеждам:

„..Помъчихме  се 2017 г.  да проверим Пентагона за пръв път, ама греда. Още два пъти се мъчихме и пак греда. Май ще гласуваме закон, ако мине, де…“

Братята Американци са големи борци за прозрачност и против корупцията. Стига да не се отнася за тях. Защото в Пентагона няма корупция, те направо я правят на ниво Държавна политика! 

На Вашия скромен въпрос:

– За какво им е на САЩ това, след като долара е резервна валута в света и държат световната финансова система?

Ами то едното е вързано за другото. Трябва да се проектира военна мощ за да се пази тази валута. А и на някой може да му хрумне да се откаже от долара. Например… Либия?  Е , не става. Тогава идват кучетата.

Другия важен момент е, че кучетата трябва да се хранят. Защото ще се обърнат и изядат стопанина. Обаче, също идва момент в който кучетата излизат извън контрол. Момента май е близо…

Та..

Войната е производство. Без значение нужна ли е на Света или не. И няма държава, която да може да даде толкова пари на САЩ, отколкото те сами да си напечатат.

Затова, машината ще работи.

Сега ще се пренасочат към космически технологии и към наливане на пари в Пасифика. Щото нали Китай и Русия са проблем.

А дали ще има други войни?

 

Да, биха могли да произведат война, АКО държавата срещу която е войната не членува никъде и не може да се защити и не е дружеска на Русия и Китай.

А такива почти не останаха.

Защото войната не е за да се реши проблем или да се защити демокрацията, а да се усвои трилиона.

И дума да не става да мрат американци. Това е работа, не бойни действия. Вие нали разбирате, че говорим за пари не за идеали?

Ние няма от какво да се боим. Платихме си рекета и си купихме Ф-16, който по съвременните военни мерки е като да си купиш Жигули.

ПП: Картинките и източниците, които съм ползвал са от Бюджетния офис на DoD и официални статистически данни на GD на САЩ.

Да не помислите че е кметството на град Воронеж и групата за защита на Путин?

Нищо, че Воронеж е суверенна Британска територия…

Тодор Ангелов

«