« Върни се назад Публикувано на 19.12.2017 / 19:19

САШО ХРАБРИЯ ОБРАБОТВАН В ХОТЕЛ В ДУБАЙ ДА МЪЛЧИ ЗА „ГОЛЕМИЯ БРАТ“ БОЙКО БОРИСОВ. ХРАБРИЯ ИЗЛЕЖА ПРИСЪДА ЗА НАРКОТРАФИК В ДУБАЙ. В ПОКАЗАНИЯ ПО ДЕЛОТО БОРИСОВ НАРЕЧЕН „ГОЛЕМИЯ БРАТ“, СРЕЩА СЕ С КУРИЕРА НА ХЕРОИН ХРАБРИЯ

сашо храбрияНа 1.06.2012  единствен сайта АФЕРА публикува: „Таки ли? А загрижило ли се е усърдно Външно за излежаващия присъда в Дубай Сашо Храбрия?“.

По това време се разтяга безумно прокурорска дъвка за Таки и Дубай от … експрокурора Кокинов.

Тогава в публикацията зададохме следните въпроси по темата ТАБУ – „Сашо Храбрия“:

„С кого от високопоставения кръг на управляващите „Апостолите” е свързан Сашо Храбрия? Дава ли фира психиката му в затвора в Дубай след излежаване там на присъда? Свързан ли е с дрога? С кой от кръга на най-първия в държавата е бил биз-бизе Храбрия и кой се притеснява да не си отвори устата? Действа ли Външно министерство по дипломатичен път към властите на Дубай да бъде помилван, или със смекчена присъда Храбрия? И защо така държавата не се задейства за Гълъбин Боевски, например?

Важни и знакови въпроси.

Защото сега на мода е темата Дубай.

И Таки, който щели да ни го връщат от там, ама било 50 на 50, и било като на съзтезание, сърцераздирателно каканижи прокурорът Кокинов.

Всъщност, реалността да върнат Таки в България клони към нулата.

А и истината е, че никой от СИМБИОЗАТА във Властта няма никаква сметка Таки да бъде върнат в България. Защото ако Таки каже само първата буква на азбуката, „гражданите за европейско развитие” и вся остальная ще рухнат немедленно.

Някои наивници от Върхушката се надявали, че в Дубай много, много не се въртели чуждите служби.

Здравей, че бързам.

ЦРУ ли ще пропуснат ценни нови „грами” за обвързването на „топ” българските политици с амфетите и дрогата?!

На фона на воплите на близките на Гълъбин Боевски, че държавата нищо не предприемала за щангиста, засилената загриженост за Сашо Храбрия, е показателна.

Какво знае Храбрия и за кого от сегашните „Апостоли”? И ще му стигне ли даяна, само защото е бил преместен от затвор с тежки условия в пустинята на място с климатици?

Таки е корав залък за онези, които иначе гледаме сутрин и вечер как „громят организираната престъпност”. Впрочем, Бойко Борисов и компания трябва да отдадат заслуженото на Трактора, който повежда хорото им.

„Ще полежиш една година”, редва на Таки Трактора, когато беше в най-силната си държавна позиция в ДАНС.

Спомня ли си напоителния отговор на Таки тогава днес Трактора, когато има време за размисъл в килията? Забравил ли е „любезното” предупреждение да не посещава апартамента си в Солун и защо да не го прави?

Таки не лежи и един в затвора, и напуска България.

Днес започнатите упражнения от Трактора усърдно продължава Цветанов.

Таки може да обърне цялата политическа система ако изрече и само втората буква от азбуката. Затова никой няма сметка той да бъде върнат тук.

Щом държавата се е загрижила за Храбрия, какво да говорим за Таки.

Дето му „разбили” днес бандата в България. Така поне плямпа Цветанов.

50 на 50.“

На 7.12.2012  сайта АФЕРА публикува продължение по темата, развита от сайта „Биволъ“: НАРКОТРАФИКАНТ ВЪРТЯЛ СРЕЩИ С БОЙКО БОРИСОВ, НАРИЧАЛИ ГО „ГОЛЕМИЯ БРАТ. АФЕРА ПЪРВА ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ АКО САШО ХРАБРИЯ ПРОГОВОРИ СТАВА СТРАШНО!

Тогава написахме:

„11 души са осъдени на общо 65 г. затвор за трафик на хероин от съда в Мюнхен през 2006 г. Тарторът на групата е Александър Александров от Владая, за когото баварските разследващи доказват, че сам е организирал и ръководил канал, прекарал 2 тона хероин от Турция, през България, към Европа в периода 1998-2004. Той получава 14 години затвор, но отказва да лежи в България. В разбиването на канала участвали службите на 12 държави. От българската страна операцията се ръководи от Иван Цветков, шеф на отдел „Наркотици“ на ГДБОП, пише сайта „Биволь”.

Българите идентифицират Александров след като са сезирани от Мюнхен по сигнал от турските служби. На 12 февруари 2004 г. антимафиотите обискират жилище използвано като депо, където са намерени 145 кг хероин. При операцията са арестувани петима души, но това не е краят на канала, който продължава да функционира и е наблюдаван през цялата 2004 г. Александров е арестуван чак на 17 декември 2004 и то в Македония, с ордер от мюнхенската полиция. Два месеца преди това, на 13.10.2004 баварската Служба за митнически издирвания, Съвместна следствена група Южна Бавария разпитва един от заподозрените куриери на канала: Славчо Георгиев – Палюх. Ето какво е записано в протокола от разпита, автентичен документ на немски език от 8 страници, цитиран от сайта „Биволь”:

Днес бих искал да кажа нещо за „Сашо“; истинското му име е Александров. Когато от време на време се срещах със Сашо и там присъстваха и други хора, които отначало ми бяха непознати, той ми казваше понякога, че в момента не можел да разговаря с мен, защото някой от другите хора бил прокурор или шеф на митница или друго високопоставено лице. Тези хора често бяха в дома на Сашо.

Веднъж той не ме пусна в дома си, когато в къщата му беше някакъв началник на митница. Бях отпратен още от входа, там има инсталирана видеокамера. По домофона Сашо ми каза, че в момента нямал време за мен, защото именно този началник на митница или пък някой прокурор били при него. Сашо казваше също така често, че се срещал с „големия брат“. Имаше предвид вътрешния министър на България, БОРИСОВ, Бойко. Наричат го също „генерала“, защото той официално носи този чин.

Той ми каза също така буквално, че при това лице се касаело за министъра на вътрешните работи на България.“

От обвинителния акт на немската прокуратура може да се заключи, че контактите на Палюх със „Сашо“, който му разказал за честите си срещи с „големия брат“ Борисов са от периода когато е работил като куриер – от юни 2002 до 9.8.2004 г., когато е задържан в Траунщайн. По това време Бойко Борисов е главен секретар на МВР и стреля с гранатомет срещу кокошкари, докато ЦРУ събира информация за участието му в мащабен трафик на наркотици и прикриването на престъпления, използвайки високия си пост, както се вижда от американските дипломатически доклади. Според признанията на Александров пред мюнхенските разследващи той получавал за пратките по 900 евро на килограм хероин за доставка в Испания и 750 евро за доставка в другите европейски страни. Куриерите получавали по 250 евро на курс.

Едва ли информацията за честите срещи на организатора на канала Александров с български прокурори, митничари и дори със самият „голям брат“ и главен секретар на МВР Бойко Борисов е била подмината с пренебрежение от немските разследващи. Такава информация е оперативно интересна не само за митничари и полицаи, а и за други служби. Факт е, че немските служби не са пожелали идентифицираният от ГДБОП Александър Александров да бъде задържан в България, но се активират светкавично, за да го арестуват в Македония, вероятно поради опасения от теч на информация ако ордерът за арест бъде изпратен до българските им колеги.

Тези данни по делото останаха напълно неизвестни за българската общественост до ден днешен. Медийното отразяване на случая през 2005 г. спряга името на главния секретар Борисов като герой на съвместната полицейска акция по неутрализиране на канала, а не като „голям брат“ закрилник на наркотрафиканта Александров.

Има друга странност. Справка в докладите на агенцията на ООН за борба с наркотрафика показва, че за периода 1998-2004 цената на едро на килограм хероин в Германия е средно 22294 долара, а в Испания е 45519 хиляди долара. Типичната цена посочена за Турция за 2003 г. е 9600 долара. Според немските разследващи каналът на Александров е превозил близо 2 тона хероин. Възниква въпросът ако печалбата за Александров е била около 1000 долара на килограм, кой е прибирал останалите 9 до 30 хиляди долара на килограм от разликата между цената в Турция и в Западна Европа? Ако Александров е спечелил 2 млн долара за този период, то кой е кеширал останалите 20 млн? Немското разследване не дава отговор на този въпрос. Александров е осъден като главен организатор на канала. Тежки присъди получават и неговите куриери и помощници, с което делото приключва, пише още „Биволь”.

ПЪРВА АФЕРА ОЩЕ НА 1 ЮНИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ЧРЕЗ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА БЪДЕ ПОМОГНАТО НА САШО ХРАБРИЯ, КОЙТО ДЪРЖИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТАЙНИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ. Ето и публикацията ни: „Таки ли? А загрижило ли се е усърдно Външно за излежаващия присъда в Дубай Сашо Храбрия?”

Днес, 19 декември 2017 година: В сайта АФЕРА се получи информацията:

„Сашо Храбреца е получил амнистия след 7 години в затвора в Дубай за наркотрафик. И сега го обработват в един хотел, там, като се върне в София какво да говори и какво не…“

В задачката се пита оттук нататък: за какво „обработват“ да мълчи Сашо Храбрия – за „Големия Брат“ Бойко Борисов ли? И ще оживее ли изобщо Сашо Храбрия оттук нататък?

В България тази тема продължава да е ТАБУ! Прочетете пак показанията пред немското разследване и не питайте къде е българската прокуратура. И в чии ръце. Знаете.

Сашо Храбрия още през юни 2012 е обект на изключителна загриженост – с какъв климатик в килия точно ще изкара присъдата си  – от страна на родните власти. Сещата се защо, нали!

ОМЕРТАТА. ЗА „ГОЛЕМИЯ БРАТ“.

Afera.bg

«