« Върни се назад Публикувано на 02.12.2014 / 19:52

САШО МОРФОВ НАПУСНА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР, ПОТРЕСЕН ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА СЛАВИ БИНЕВ: „АЗ НЯМАМ КАКВО ДА ПРАВЯ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!”

САШО МОРФОВЦелунатият от Господ с талант главен режисьор на Народния театър „Иван Вазов” Александър Морфов днес е напуснал поста си в знак на протест, потресен от пресконференцията, дадена от Слави Бинев. Наглият Слави Бинев парвенюшки коментира постъпката на Морфов по БНТ така: „Той протестира и срещу премиер”. Както е известно днес Слави Бинев наговори потресаващи глупости на нарочна пресконференция в качеството си на шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

Сашо Морфов е изгледал в Народния театър пресконференцията на Слави Бинев. Бил е втрещен и потресен от изявленията на Слави Бинев, не е издържал и към 16 часа си е подал оставката, научи АФЕРА.
„Аз нямам какво да правя повече в тази държава“ – е казал Сашо Морфов след като е чул думите на Слави Бинев за Медичите и Микеланджело. Директорът на Народния театър Павел Васев е напуснал преди три дни със същия аргумент, въпреки подписката, която вървеше за него в театъра.
Вчера Сашо Морфов бе по чудо „изтърван” по Нова телевизия, която го включи по телефона в ефир. Морфов категорично заяви, че не името Слави Бинев е толкова важно, колкото това на Бойко Борисов, и че двамата са „в една линия”. Морфов убийствено заклейми Бойко Борисов и заяви, че диктатурата първо унищожава интелигенцията си, като бе категоричен, че целта е опростачването на този народ, който така лесно се манипулира. По-късно тази вечер Морфов заяви пред Агенция БГНЕС: „Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие“, заяви Морфов пред БГНЕС.

Afera.bg

«