« Върни се назад Публикувано на 16.06.2023 / 20:34

САРАФА В ЗАЛАТА НА МАФИЯТА: „АЗ СЪМ МАТЕМАТИК, ИЗЧИСЛИХ – 36 ЛВ.!“ КАПИШ?!

Сега ще ви кажа нещо, дето няма как да го знаете. Щото само аз, жена ми, дъщеря ми плюс Боби Сарафов, жена му, двамата им малчугани и тъщата, и тъстът му сме свидетели… Е, и още няколко екскурзоводки де, в НИМ.

Говоря за датата 19 март, тая, 2023 година, нали. Значи неделя, слънце. Националният исторически музей в Бояна. Цял месец и отгоре преди да начене атентатът срещу Гешев.

Приближаваме се към пропуска на НИМ с жена ми и дъщеря ми, а там лицето Сарафов с гореописаното домочадие. И чувам как обяснява Сарафа на госпожата на касата: “Аз съм математик, изчислих – 36 лева!”

Стана ясно, че си плаща новият, нали, главен прокуратор, разбираш ли, персонален екскурзовод, да му разкаже на него и домочадието в нещо като исторически блиц-криг (обиколка) историята на България. Не знам защо, но усетих по самочувствието му, на Сарафа – че и той се има за част от тая история, което междувпрочем от днес, 16 юни, Блумсдей, е факт.

Няма да крия, че на първа сигнална между мен и жена ми (заради детето ни) се поради идеята и ние да се присламчим към лекциите, платени от математика Сарафа за 36 лв. Но в крайна сметка скоро гордо се присмяхме, че с тоя смешник нямаме работа, ако че отвреме-навреме нямаше как да не се заслушваме във вдъхновените обяснения на персоналните екскурзоводки на домочадието му из широките зали на НИМ.

Какво имам предвид? Ами, ако наистина тоя, Сарафа, си мисли, че делото му ще бъде представено в една бъдеща зала на НИМ, то това дело единствено може да бъде изобразено в залата на мафията. По никакъв друг начин. Капиш?

Стоил Рошкев

«