« Върни се назад Публикувано на 21.06.2011 / 22:06

САМО ЕДНА ЧЕРНА ОВЦА НЕ СТИГА

 

 

Докато съда не се произнесе, групата на М. Горанов е и си остава търговска марка. За лъжите му и задкулисното държание на продуцента и основният композитор на тази формация  д-р Врабевски, се изписа доста в продължение на една година.

Ще завърша тази тема като кажа, че е безумно и тъпо да обезличиш едно име с национално значение като Диана Експрес,  както и музиканти да крадат историята и без да са имали нещо общо с групата.

Всъщност пиша тези редове, най- вече заради неадекватното и обидно държание в ефир на Денис, който си позволи да използва името ми, като го интепретираше по крайно обиден начин.

Ето първият му бисер:”М.Щерев не може да присъства, защото се занимава с някакви си негови глупости”.  Мили Денисчо, в момента пиша музика за игралния филм „Пъзел”. Нещо, което на теб ще ти се случи в другия живот, може би. Засега си посредствен водещ и бас китарист. Самочуствието  да обясняваш безнаказано на телелевизионната аудитория какво прави един известен композитор като мен, сигурно го имаш от един генерал. Каква е връзката ти с него, хубаво би било да го кажеш на аудиторията си в ефир, както обясни какво правя аз. И моля те, всяка сутрин си припомняй, че комунизмът си отиде. Припомняй си също, че парите, които взимаш от БНТ са от българския данъкоплатец, а не от баща ти.

По-нататък Денис си призна , че не ме обича и изтърси и втория си бисер:

”Аз жестоко се кефя, на всички, които му правят лошо”. После каза, че преди много години съм спрял „Ахат” да пътува на концерти. Мили Денисе, на прослушването бяхме двама и  не ви одобрихме, защото барабанистът и ти бяхте пълна скръб, а тогава в концертна дирекция пътуваха само професионални музиканти.

     Искам да подчертая, че досега никога не съм коментирал група „Ахат”, но понеже шефа им ме предизвика, ще го направя.

Всъщност, Денисе, ние с теб си приличаме по едно нещо. А то е, че „Ахат” се събира, когато ти кажеш, а „Диана Експрес”, когато кажа аз. Разликата обаче е , че музиката, хитовете и аранжиментите на „Диана Експрес” са мои, а музиката на „Ахат” е обща. В предаването ти същата вечер един бивш бас китарист каза следното:”Много еднодневки с по един хит излизат цял свят. Изкарват по някой долар със сигурност, но са до там”.

Мили Денисчо, твоята група  и групата на М.Горанов сте точно това – еднодневки. Само една „Черна овца” не стига, приятелю! Група не се прави с име, шоу или Пи Ар, а с талантлива музика. За ваше съжаление и ужас Вие стигнахте само до „Черната овца”, а групата на М.Горанов до „Синева”.

Ще завърша с един приятелски съвет. Препоръчвам ви да тръгнете на турне двете групи, защото хитовете ви ще станат два. Две не е едно все пак. Нали! Аз нямам този проблем. Моите са двадесет!….

 

Митко Щерев

 

«