« Върни се назад Публикувано на 30.08.2023 / 20:32

САМО В MEDIAMALL! ПEПИ ЕВРОТО ПРОГОВАРЯ В АБСУРДНО ИНТЕРВЮ: ДОБРЕ СЪМ, КАШЛЯМ ОТ ДИМА НАОКОЛО, НО МОЛЯ ЛЮБЕНА ДА ПАЗИ СНИМКИТЕ В МАЗЕТО, ЧЕ ИЗБЕЛЯВАТ ОТ СЛЪНЦЕТО!

– Здравейте, г-н Евро! От MediaMall се обаждаме. Как сте? Къде ви заварваме?

– Здравейте, нещастници! Не знам къде съм, но е много топло! Отвсякъде горят огньове. Едва ли е Дубай, по-скоро е Адът.

– Аааа, чудесно! Значи поне не сте сам. Предполагам, че сте заобиколен с приятели…

– Да. Има един дебел и потен тип в дъното, май е Филип Найденов. Фатю, ти ли си това бе, гад долна?! Не ми смей, ей! Не ми се смей, че ей сега ще ти направя едно досъдебно…

(Пепи поклаща заканително глава и съсредоточено започва да подостря чисто нов молив с острилка, носеща логото на “Национална следствена служба”)

– Г-н Евро, нека не се разсейваме. Какво мислите за политическата ситуация у нас?

– Чудесна е! Имам клипове с всички. Бойко обаче е най-фотогеничен. Между другото, исках да ви помоля да кажете на Любена да прибере снимките от семейния албум в мазето, че иначе ще избелеят от слънцето. А ми трябват!

(Пепи намига заговорнически. Усеща се дори по телефона. Големи мигли има Пепи, ей! Като криле!)

– А Сарафов? Той добре ли излиза на снимките?

– Кой е тоя?! Не го познавам!

– Боби, бе! Боби Сарафов.

– Аааа, за следователчето ли ми говориш… Не. Него го нямам на снимки. Имам го само на кино. Мисля да участвам на Берлинале с този филм…

– Г-н Евро, като първото лице, приело еврото за официална разплащателна единица в българската съдебна система, да ви питам: Ще влезем ли в Шенген?

– Ще влезем, бе, ще влезем, разбира се! За 8 месеца поне ще влезем, докато тече разследването, ако ме разбираш кво ти казвам… Но тук трябва да спомена, че не аз, а Катето Евро бе първата! И на нея трябваше да й направя навремето едно досъдебно, та да види тя тогава, как смее да се ебава с чичо си Петьо, ползвайки му фамилията…

– Вие сте от Враца, нали г-н Евро?

– А ти що питаш?! А ти не си ли от Враца? А моя приятел Зоров не е ли от Враца? А Бойко не е ли от Враца?

– Бойко е от Банкя.

– Не ми противоречи, бе, лайно малко! Не ми противоречи, че и на теб ще ти спретна едно досъдебно производство!

– Е, аз вече минах…

– А! Минал си! Пак ще минеш!

– Добре де, спокойно! Не искам да ви дразня. И без това сте мъртъв с инфаркт. А и без това сте целият в пот от тая жега наоколо… Но, да ви питам, все пак – ще кажете ли нещо за бившия главен прокурор Гешев?

– Мечо Пух с Гешев не говори! Само си пише. С флумастер. Ако ме разбираш сега пък аз кво ти говоря!

(В тоя момент Пепи Еврото спира да пие, мята два карамфила в посока изток и запад, като успоредно поръсва главата си с половин кило бело – против уроки…)

– Вярно ли е, че сте отнели незаконно завода за асансьори “Изамет” от Илия Златанов?

– Глупости! Кой ти говори тея простотии?! Не бях аз, Цветанов беше! Нали е луд по асансьорите…

– Ама, те казват, че сте били Вие…

– Кой, бе?! Кой го казва?! Я ми го прати ти на мен тоя, че да му направя и на него едно досъдебно производство… Та да види тогава чичо Пепи драхми яде ли???!!!

– Вярващ човек ли сте, г-н Евро?

– Първо, не съм човек. И второ, разбира се, че съм вярващ! Той Бойко е вярващ, та аз ли, бе?! Вярващ съм, дори съм абсурдно вярващ, но за съжаление Господ ме врътна и то баш накрая! И докато аз, бате, се надявах на кръжок с девици в Дубай, накрая около мен само врещящи казани, душко!

(Петьо Велков Петров – Еврото шумно се изсеква във врящия казан, след което бясно изкрещява в слушалката):

– Снимай, бе! Снимай наоколо, бе, нещастник! Покажи му на тоз народ, как чичо им Петьо се пържи в Ада! Нали уж си журналист!

Ама, пуснете си камерата, за да мога да ви снимам, иначе няма как…

– Аааа. Значи искаш да ме снимаш гол, а?! – Досъдебно производство и за теб! Веднага!

(В този миг Пепи вади от вътрешния джоб на сакото си малка камерка с вид на кутийка с бонбонки тик-так и започва трескаво да снима наоколо. От един съседен казан пък най-изненадващо, гола и горяща, изскача Ева Браун.

Пепи ехидно се ухилва и я пита: “Къде ти е гаджето, бе, коте мюнхенско?! И да те питам още – ти кой си мислиш, че му спретна на мъжа ти обвинението на Нюрнбергския процес, а????? В ОПГ с Химлер и Вагнер! Аз, ма! Пак аз, ма!

Ева Браун се разплаква и обидено се потапя в горящия си с разтопени свастики казан. Всичко бе виждала в този живот, ама толкоз болен тип – никога!)

Г-н Евро, кой уби Алексей Петров?

– Не знам, но мога да ти кажа кой ще убие теб, ако не спреш с тъпите си въпроси!

– А Васил Божков, защо се върна?

– Това не е Божков, бе, глупак! Това е Пригожин! Направиха му пластична операция в Зимбабве. Сега Пригожин е Божков. Ако не вярваш, питай прокурор Ангел Кънев. Той присъства на операцията. Дегизиран като тъмнокожа медицинска сестра. И Сарафов беше, за да вземе ДНК. Той обожава да взима ДНК. Като Хорейшо е!

– А истинският Божков тогава къде е?

– Не знам. Може да е с Пепи Еврото.

– А вие тогава кой сте?

– Аз съм Ружа Игнатова.

– А щом си Ружа, защо вдигаш телефона на Пепи Еврото?

– Щото Къро така ми каза преди да умре: “Вдигай телефона на Пепи Еврото и рано или късно ще станеш главен прокурор!” И аз, кво да правя, вдигам?!

– Г-н Евро, Ружа или както там се казвате, да ви питам следното: Защо бившата ви жена Любена ползва услугите на същите адвокати, които ползва и Тони Иванов – Парфюма?

– А! Аз от къде да знам! Адвокати не познавам. Само съдии, прокурори, политици и бизнесмени. Адвокатите никога не са ме интересували. А ония двамата, сигурно се обичат – то при тях, ту той е бременен, ту – тя! Ходи ги разбери младите… Виж, мани ги тея, а ме погледни в очите!

(Тук Пепи Еврото се взира с все сила в слушалката, а пронизващият му дигитален поглед загрява лявото ми ухо)

– Реша ли, и Ким Чен Ун ще задържа! Не ме е ядосал, а и не са ми платили, но реша ли – сложил съм му веднага прангите! За секунди ще му организирам едно обвинение, че диша ядрено гориво извън работно време, например…

– Към края на интервюто да ви попитам, планирате ли да се върнете от Ада в България?

– Това зависи от докторите и преди всичко от това дали Киро ще стане шеф на МВР, ген. Атанасов – на “Външно наблюдение”, Асен – на Пожарната, а Лена – на Агенция “Разузнаване”. Щото, съгласете се с мен, само с такива тъпаци начело на сектор “Сигурност” чичо ви Пепи ще може отново да бъде in full security!

– Добре де, един малко по-личен въпрос. Вие последно мъртъв ли сте или сте жив, г-н Евро?

– Аз съм като Котката на Шрьодингер, моето момче – едновременно и жив, и мъртъв. Опасно същество съм аз! Опасно и безкомпромисно!

– Последни думи, г-н Евро?

– I will be back! С досъдебно в джоба!

П.С. И Любена да полива фикуса в Гърция, че листата му съвсем изсъхнаха!

Едно интервю на специалния кореспондент на MEDIAMALL в Отвъдното Васил Петев

www.mediamall.info

«