Публикувано на 01.07.2022 / 9:31

САМО В „АФЕРА“! ФИНАЛЕН ШАМАР! НЕВИЖДАН ПРЕЦЕДЕНТ! РУСКАТА ПОСЛАНИЧКА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗВЪРШЕНИ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Руската посланичка сезирала българската прокуратура за извършени от Кирил Петков престъпления.

Посланикът на Руската Федерация нанесе финален шамар на министър-председателя в оставка Кирил Петков, научи АФЕРА от брилянтен дипломатически източник.

След като в четвъртък изпрати ултимативна нота до Външно министерство за незабавна отмяна на експулсирането на 70 руски дипломати и служители на дипломатическата мисия, Елеонора Митрофанова е сезирала българската прокуратура за извършени от българския премиер престъпления.

Руската посланичка настоява Кирил Петков да бъде разследван за фабрикуването на списъци, в които са вписани руски граждани, без за тях да има каквито и да е данни и доказателства за извършени шпионски и други нерегламентирани дейности на територията на страната.

„Когато викат посланика в МВнР и казват, че искат да експулсират дипломатите, те трябва да покажат, че ДАНС имат данни против конкретни хора. Да кажат какво са направили те и да обявят, че смятат това за противозаконно. Ако има доказателства, то разбира се, експулсирайте ги. Но 70 души – защо? Какво означава против интересите на България?“, заяви Митрофанова в интервю за БНТ. „Руската страна напълно отрича тези обвинения и още повече отхвърля обявяването на колегите ни за персона нон грата. Обявяването на персона нон грата е много тежко деяние, казва се че човек е извършил нещо сериозно и незаконно на територията на България. Какво направи нашият технически персонал – шофьори, инженери, готвач и други? А ако говорим за обявяване на дипломат за персона нон грата, то моля, представете поне минимални доказателства за незаконната му дейност“, коментира по-късно Митрофанова и пред ТАСС.

Според дипломати подаването на сигнал от посланик срещу премиера в прокуратурата е невиждан прецедент, не само у нас, но и в международната практика.

За момента не е ясно какви действия и изобщо ще извърши ли проверка българската прокуратура по сигнала на руската псланичка у нас. Действията на Елеонора Митрофанова обаче категорично показват, че извършеното от Кирил Петков не просто нарушава българските законодателство и Конституция, но и грубо погазва Виенската конвенция, категорични са дипломатическите източници на АФЕРА, които са с дългогодишна професионална кариера зад граница.

afera.bg

Коментари 27 за
“САМО В „АФЕРА“! ФИНАЛЕН ШАМАР! НЕВИЖДАН ПРЕЦЕДЕНТ! РУСКАТА ПОСЛАНИЧКА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗВЪРШЕНИ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!”

 1. Мисля, че руснаците имат по-силен хид5. Не могат да задължат руснаците да си ходят – Виенска конвенция. За да ги депортират, трябва да се образува наказателно ороизводство… И тогава много неща ще излязат наяве. Келяв пове – келява работа.

 2. Много интересно толкова руски шпиони какво , кого са шпионирали?То в България всичко вече е ачик, сигурно по другите приятелски нам посолства са се залегнали и това ги е притеснило.По-голям шпионин от украинския посланик у нас май няма, той си и призна с искането на точно определено оръжие.

 3. И каскета, който също като бою тиквата го държат за топките от едно друго посолство, като се задейства… ти да видиш.

  Тая бивша държава вече и теротироя не е.

 4. https://www.beu.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B0-news10905.html
  ДНЕВНИКА НА ФЬОДОР ДОСТОЕВСКИ ЗА БЪЛГАРИТЕ,УНИКАЛЕН ПРОНИЦАТЕЛЕН ПОГЛЕД!!!
  А това е мое мнение,аз не могааа да разбера защо Русия ни праща ноти,и там каквото и да е,директно трябва да спрат дипломатическите отношения всичко с България,да спрат ПЕТРОЛА който подават……И тогава да видят СЕИРА на плесбите,на номадите,на раята,на продажните и неблягодарни българи,прекалени отстъпки ни правят,и ни дундуркат,трябва да има бой срещу клошарите(((тоест срещу нас българите))),че откъде на къде една Велика Империя Русия,от която сме виждали само добро,ще прави отстъпки на плесби,варвари като нас,какви славянски бпатя,какви 5 лв,онези уроди от Парламента+Министерския съвет+Президенството,продължават втори ден да си играяг с Русия тука има,тука няма,тоест КирчУидиоТу можа на своя глава са изгони 70 руски дипломата,а нашите се туткат два дена,кой какво,как и щооо…а нещата са толкови прости,обявява се,решениено Кирчу да несъстоятелно и всичко ПРИКЛЮЧВА!!!
  Според мене всички са в заверата,и Борисов,Трифонов,Нинова,Дай България,ДПС,ПП,Радев….затова в момента се туткат,защото американските злодеи,ги притиснаха(((защото всички имат зависимости))),и сега щат не щат,ще изпълнят дадената им..директива,просто ИЗИГРАХА ТЕАТЪР ПРЕД НАС,а КирчУидиотУ го сложиха на ЕШАФОДА,убедена съм .в това,КирчУ не разбра,че гангстера борисов го сложи на ЕШАФОДА ЗА НАЗИДАНИЕ,както направи 2013 год.оттегли се за кратко,колкото по-времето на Орешарски да ФАЛИРАТ КТБ,и после се върна на бял кон,ни лук ял,ни лук мирисал,сега прави същото,оставя КирчУидиотУ да му свърши мръсната работа,а той го подкрепя!!!
  Със тази НАША НЕБЛАГОДАРНОСТ И НЕПРИЗНАТЕЛНОСТ,спрямо ОСВОБОДИТЕЛКАТА НИ РУСИЯ(благодарение на която България я има),ние като НАРОД СИ СЪЗДАВАМЕ ЖЕСТОКА КАРМА,от която ще страдат бъдещите ни поколения!
  ЕТО ЕДИН КОМЕНТАР ОТ ТЕЛЕГРАМ СТРАНИЦАТА ОТ РУСНАЦИ,те са стотици,но слагам .една:
  Вот от кого не ожидали, так это от болгар. Если бы ее Россия , была ли Болгария вообще? Вспоминаем турок, господа болгары!
  Так уезжайте нахрен от этих предателей.позор Болгарам .позор.чтоб я туда поехала и там тратила деньги на них. Фу фашинюги
  А сколько россиян погибло на болгарской земле спасая их от турков!
  Болгары болгары забыли историю, турки вам напомнят но мы уже не прейдем.

 5. Мисля, че след като помиярът Киро Измамника, който се изср@ на българската Конституция пред очите на цяла България, не му трябва никакъв прокурор, а дряновица, която да му строши кокалите.
  Пукни бе, лъжец!

 6. Много интересна е позицията на Боко Тиквата, който каза, че правителството „не трябва да прави крачка назад“.
  Е, заради това Банкянският простак е бил вчера на купон при Хеор, тя му играла кънтри, а той на изпроводяк и облизал п*тката с мерак.
  На Белият кон , на който Боко се кани да се върне на власт. вчера му се счупи предгия десен крак, а днес задния ляв.
  Айде, Тикво, идвай на власт, да еВа твойта м@м@, много искам да дойдеш на власт, че да те видя през зимата на опашка пред вратите на Кремъл, подмит, с измити зъбки, напарфюмиран и с две газови бутилки !

 7. Извинявайте,да знаете случайно как се играе руска рулетка с Тулски Токарев ?

  Бах ти държавата,5-6 копелета ще изгонят целия народ,а народа не може да изгони 5-6 копелета…

  Замразявам проекта за откриване на дипломатическо представителство на Сомалия,защото хората ги е страх да не ги изядем !

  Няма теляк,който да изтрие тая Кир…

  Венсеремос.

 8. яяяяяко гъзобрък и въртене с 200 а БХ се ослушва и хем го боли хем го сърби ха ха ха

 9. Нищо няма да се промени докато България се управлява от посолството САЩ. Но в този случай имам съмнение, че педала Петков е надъхан и от Канада. Както знаете в ръководството на Канада до пидераса Трюдо има представители на украинската диаспора, която се е формирала от бегълци, които били в отрядите на фашиста Бандера.
  Краварите са кретени, но такава крайност може да роди само в главата на наследниците на извергите на Бандера.
  В този смисъл Курчо Петков е още по-опасен за България отколкото подозирате.

 10. И ако скъсат дипломатическите отношения русофилите трябва да искаме политическо убежище от Русия. Тук ще ни преследват като евреите.

  1. Аз пък ще искам убежище от бачи Лукашенко. Единственият държавник, който все още не се е продал и приватизирал изцяло държавата по плана на глобалните банкстери и корпоративни сатанисти.

 11. Киро е екстремент (вонящо говно), но баща му е истинска гад, та по рождение са лакеи гадняри – цялата им семейна паплач !

  1. От цигани освен л*йняни дела, друго може ли да очакваш? В тая територия почти няма управници, които да не са с чифyтcки, цигaнски, тypски или други небългарски гени.

 12. Та се сещам за Горбачов. България не е избягала от Русия. Русия подари България на Америка. Срещу правото част от руския елит да станат капиталисти! Сега за да се балансират нещата ще трябва пак да умират много хора!

 13. Да не бяха пипали шофьора и готвача на Митрофанова. Това тя няма как да прости. Сещам се за един готвач, готвачът на Путин, който раздава картите в сериозния бизнес. Може и да се шегуваме с тази простотия, но тя ни излага в международен план. Дори да има данни за шпионска дейност, което е много вероятно по време на война, не се действа така. Всъщност би трябвало службите да знаят как се действа. Ако имаше прихванати сесии в Телеграм, филмче как готвачът на Митрофанова си купува от пазара краставица с карта памет вътре, от бабата на шеф на военна база щеше да е друго. Поне да бяха прочели класика на българския шпионски роман. Понеже е от времето на социалистическия реализъм, можеше да научат нещо. В обосновката само трябваше да заменят „по информация на руските другари“ с „по информация на евроатлантическите партньори“

 14. Алооо Карлуково, освободете място за това недоразумение про100 киро.

 15. Киро Простото си изпълнява поставените му задачи. В действията на НАТО за противопоставяне на Русия на отделни членове им е отредена ролята да приемат на територията си допълнително войски на пакта, на други да приемат ракети, а на България е поставена задачата да дразни мечката, да я унижава и по този начин да я провокира към открита международна агресия. Така страната ни се превръща в повод за бъдеща война в Европа или в света.

  1. Аз съм по-песиместичен. От нашата родина е идеално да се изстрелят ракети към Украйна. Само трябва да примамят многочислена руска армия в Украйна и мисля, че поляците са готови да изиграят ролята на примамка.

  2. Правилно разсъждавате, но не е ИЛИ по света, а война И по света. Световно имат да зануляват 6-7 милиарда излишни изправени примати. Оказа се, че през пЛандемиите много бавно ще им се случат нещата, а друго си е през добрият стар изпитан метод – щеш, не щеш, умираш за някаква си уж обща военна кауза.

 16. Афера, бе немате ли на тоя уйо телефонния номер да го публикувате, а зема а го поздрава и него и макя му, и бащъ му и целата рода!

  1. Ето телефона на НАЦИОНАЛНИЯ ПОЗОР,ПРЕДАТЕЛ ИДИОТ КИРИЛ ПЕТКОВ;
   0886 63 33 84
   Нали преди един месец,някакви хора го качиха,и аз потвърждавам че това е телефона му във WhatsApp…
   ПИШЕТЕ МУ…
   Ето още един път телефона та КИРИЛ ПЕТКОВ ИДИОТА….
   0886 63 33 84

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *