Публикувано на 30.06.2022 / 12:48

САМО В АФЕРА! ГРАНДИОЗНА АФЕРА С ОРЪЖЕЙНА СДЕЛКА ЗА 200 МЛН. ЗА УКРАЙНА В СИМБИОЗА „КИРИЛ ПЕТКОВ – КОРНЕЛИЯ НИНОВА & КАЛОЯН МЕТОДИЕВ“! КОЙ ПРИБРА КОМИСИОННА ОТ 20 МЛН. ЛВ.? НАТИСК НАД ВМЗ „СОПОТ“ ДА РЕМОНТИРА ДЕФЕКТНА ПРОДУКЦИЯ! АКО ИМА ДАНС ОЩЕ ДНЕС ТРЯБВА ДА ПРИВИКА ПОСОЧЕНИТЕ ЛИЦА ПО СХЕМАТА!

Как оръжейна сделка за 200 млн. за Украйна разкри връзката между Кирил Петков и Корнелия Нинова. Натиск над „ВМЗ-Сопот“ да ремонтира дефектна продукция

Вицето Корнелия Нинова и пажът й Калоян Методиев продължават да твърдят, че България не изнася оръжие за Украйна, въпреки разкритията на АФЕРА. Кирил Петков, дето още се води министър-председател, макар и в оставка, твърди същото. Нищо не изнасяме към Украйна. Директно през Полша, Румъния и т.н. е друга тема.

АФЕРА ще разкрие факти, които ако има ДАНС, Служба „Военна информация“ и прокуратура, трябва още днес да привикат посочените лица. Фактите разкриват грандиозни схеми, които крепят тази порочна власт, в която няма идеали, няма идеология, а всичко е „просто бизнес“.

Ще си спомни ли Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков и негова възлюбена, че на 05 май 2022 г. се е свързала с Александър Димитров?!

Прави ли това Лена Бориславова по заръка на Кирил Петков?

Александър Любомиров Димитров е собственик и управител на „Ал Гънс“ ЕООД – в превод „ALL GUNS“.

Какво си говорят Лена Бориславова и Александър Димитров, че до края на същия ден /петък/ – „Ал Гънс“ спешно внася документи с искане за възлагане на поръчка за износ на оръжие, техника и боеприпаси за съседна Румъния. За всеки е ясно, че изделията, които попадат в специалния списък за възможна двойна употреба, са предназначени за износ за Украйна, но през Румъния.

Какво се случва до края на същия ден – 20 май, петък.

Бизнесменът Александър Димитров внася документите в Министерство на икономиката, а още същия ден ведомството на Корнелия Нинова парафира документите на посредническата фирма, с което „Ал Гънс“ ЕООД експресно получава разрешението за доставка на оръжието, техниката и боеприпасите за Румъния.

Става въпрос за сделка, възлизаща на колосалната сума от 200 млн. лв.

Има ли комисионна от 10% или 20 млн. лв. и кой я прибира?

Това трябва да установят ДАНС, „Военна информация“ и прокуратурата, като ние ще им помогнем – близък ли е Кирил Петков с Александър Димитров? Откъде се познават? Има ли разговор между Лена Бориславова и Александър Димитров? Какво прави Корнелия Нинова на 20 май по отношение на „Ал Гънс“ ЕООД?

Сделката минава по бърза писта, но както често става в този бизнес, има засечка. Оказва се, че доставените изделия с двойна употреба са върнати от купувача. Оказва се, че качеството не отговаря на документацията, а част от оръжието е негодно за употреба. Нещо повече, същото се оказва с неясен произход, макар в първоначалната оферта да е било посочено, че се касае за продукция, закупена от ВМЗ – Сопот.

Последиците за авторите на подобни издънки много често се оказват фатални.

Иска ли спешно Петков от Нинова ремонт на върнатата техника? Иска ли Нинова спешно от борда на ВМЗ – Сопот ремонт на чужда военна продукция и получава ли отказ? Точно този отказ за ремонт на дефектна продукция за 200 млн. лв. от ВМЗ – Сопот става причина за смяната на ръководството на държавното дружество на 3 юни.

Новото ръководство на Сопотския завод дали приема да ремонтира чуждата продукция, за да може същата отново да тръгне по направлението – Румъния – Украйна.

Има ли връзка издънката с оръжейната сделка с увеличаване на охраната на Кирил Петков?

Бившият вече директор на Съвета на директорите „ВМЗ-Сопот“ Никола Стоянов, отстранен именно от Нинова, тази сутрин в Нова телевизия повдигна завесата. Мисирките на Нова – Виктор и Мира, не пожелаха да чуят всичко, а Никола Стоянов ясно каза за новите фирми, които са стъпили на входа и изхода на държавната оръжейна индустрия, която пряко се контролира от Корнелия Нинова и нейния партньор във властта – Кирил Петков.

АФЕРА пак ще свърши работата на мисирките и ще доразкрие недоизказаното от Никола Стоянов.

Ще потвърди ли Корнелия Нинова, че към момента всички сделки на „ВМЗ-Сопот“ минават през следните три търговски дружества: „Булкомерс КС“ ЕООД, „Армстехно“ ЕООД и „Булкомерс СБ“. Всичките собственост Калоян Станиславов.

Каква е ролята на началника на кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова – Калоян Методиев, в координирането на сделките между държавния завод и едноличните търговски дружества, е въпрос с риторичен нюанс.

Корнелия Нинова не иска Кирил Петков за премиер! Вярвате ли?

Afera.bg

Коментари 25 за
“САМО В АФЕРА! ГРАНДИОЗНА АФЕРА С ОРЪЖЕЙНА СДЕЛКА ЗА 200 МЛН. ЗА УКРАЙНА В СИМБИОЗА „КИРИЛ ПЕТКОВ – КОРНЕЛИЯ НИНОВА & КАЛОЯН МЕТОДИЕВ“! КОЙ ПРИБРА КОМИСИОННА ОТ 20 МЛН. ЛВ.? НАТИСК НАД ВМЗ „СОПОТ“ ДА РЕМОНТИРА ДЕФЕКТНА ПРОДУКЦИЯ! АКО ИМА ДАНС ОЩЕ ДНЕС ТРЯБВА ДА ПРИВИКА ПОСОЧЕНИТЕ ЛИЦА ПО СХЕМАТА!”

 1. Даааа и това е началото. Ще излязат и други още по голями неща.. няма да се размине и с белоруската история с продукция за унификация, а то пък се озовава внезапно от през България в Украйнааа.

 2. Томова,Томова, каквото искаш си мисли за мен. Искам само да ти призная, че с този материал ти надмина всичко правено в България на журналистическото поприще. Ти надмина и моят кумир – Кеворк. Той нямаше така остър критичен материал като този . Да не се сърди – но Кеворк като журналист бе по-близо до слънцето от теб. Ти си изцяло в сянката и от там атакуваш безмилостно. Тези ти материали ще останат завинаги поне в моето сърце и мисли. Ако бе жив Левков, щеше да се гордее с теб. Е аз го правя сега и вместо него. Тинко също би бил горд да ти каже „Браво“ . Правя го и за него. Бъди благословенна. Ти си журналистката на България. Другото е помия! Бъди здрава! Много сме тези които те обичаме! Бъди здрава!

 3. Айде, партизаните пак лапнаха една пита Кашкавал…

  Др, ОФ-е ,аз не съм нито демократ ,нито либерал,а ти стига си ги срал,защото нищо не си видял !
  Излагаш се !!!
  Либерализма си е най-древната система за управление на индивидуума.
  Демокрацията е еврейска измишльотина,която се е харесала много на римляните.
  Виж неолиберализма е опасно нещо !!!
  Някой ден ще ти обясня какво му е толкова Опасното…

  Оня ден като ходих до Сомалия,по пътя срещнах една пушка.
  На нея пишеше Маде ин Булгария.
  Каза,че е много уморена от път,минала през бая граници и оръжейни търговци..,
  Трябвало да гърми в Европа,там я продали някъде,ама я тия дето я купили я препродали и сега тръгнала за Африка…

  Не всичко е така както изглежда…………….

  Венсеремос.

 4. Добър ден!До вчера се хвърляше на амбразурата да брани хубавеца Кирчо, заедно бяха рамо до рамо на подкрепящия протест(що е то?), и днес дава уж заден, няма да подкрепя кабинет пак със същия този хубавец, що така?

 5. Даа, бесепарите се представят за русофили за пред червените бабички и някои други заблудени техни избиратели, докато всъщност са най-лични шорошки слугувници.

 6. Другарката Нинова като изпъчи гърди по телевизора, като я подпрат верните служители, като извиси глас на командир и като започне: първо…. второ…. трето…. Само да й се радваш. То така въодушевяваха масите преди 11.1989 г. Така си мислят, че ще и днес! Горките!

 7. Такива долнопробни нечовеци, като другарката Нинова и Кирчо нямат място в следващия парламент. Лъжци и крадци от световна класа. Няма червена линия, която да не са готови да прекрачат. Има ли още бунаци, които да мислят, че тези така наречени управляващи работят за България? Интересуват ги само власт и пари…

 8. Тия двамата са обсебени и „втренчени“ в личността на президента. Всяко тяхно говорене е нездравословен коментар във връзка с негови думи, поведение или предполагаеми мотиви. Във връзка с „ни чул, ни видял“ по отношение въоръжаването на Украйна – по – голямо лицемерие и двуличие няма. Нинова да знае, че социалистите няма да гласуват на следващите избори през септември, до такава степен са омерзени.

 9. Парите винаги оставят следа а доста оръжие е пленено. С номера аз го продадох на Полша е нелепо.

 10. А дали на някой му прави впечатление, че въпросният Калоян Станислкавов има общо НПО с бившият ни посланик в Израел Цанко Яблански?

 11. дОНЯ кОРЛЕОНА нинова е решила да ни разсмее:

  „Факт е, че България е суверенна държава и никой външна сила не може да й определя политиката.`“

 12. То хубаво, ама нали именно ДАНС проверяват всяка фирма, която търгува с оръжие, та се пита в задачата как точно те ще проверят тази афера, след като явно и те са дали разрешение за въпросната сделка

 13. Афера, вчера окончателно стана ясно, че няма ДАНС, а само някакви скъпоплатени послушковци, които правят на Киро списъци по устни разпореждания….. Това не е служба, а някаква пародия!

 14. Тюрлюгювечът аркадаш, е постна манджа от зеленчуци, а тъдява в менюто е доста мазничко – 10% от 200 милиона. Пък по нашите земи има поговорка „Тази шия, не е от туршия“, но има и една друга „Лаком гъз, кръв сере“! Та, викам си де, докато си глади шията, да не се наложи да спира квръвотечението!

  1. Има още по-точна поговорка : „Г.з глава затрива“. Това ще се случи на тизи лакомници.

 15. Има записи видео и аудио на Корнелия във връзка с тези афери . Такива има и на сътрудника й . Парите са на определено място .

 16. Интересен е трафика на оръжие от Бургас до полския град Ржешов. Осъществява се ъс самолети Ан 124 Антонов на Украйна който има полско представителство в България. Трафика на самолетите е без координати и заобикалящ СЪРБИЯ и УНГАРИЯ!!!

  СТОТИЦИТЕ ТОНОВЕ ОРЪЖИЕ ИЗНАСЯНО ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАОБИКАЛЯ УНГАРИЯ!!! Орбан не само не изнася оръжие , но и не допуска през територията на управляваната от него държава да преминават през Унгария!!

  НО ОРБАН СИ Е ДЪРЖАВНИК , А НЕ ПРОДАЖНО СЪЩЕСТВО КАТО НАШАТА УПРАВЛЯВАЩА НИ КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВОГЛАВЕ С НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ НЕГО КЛОНИНГИ КАКЪВТО Е ЯНЕВ , ПЕТКОВ И ……

  ТЕ ни вкараха във война която не е наша. Ще дойде ден и ще им бъде потърсена отговорност.

 17. Геронтофилът Калоян Методиев „обслужва“ баба Корнелия, а тя му се отплаща с държавни постове.

 18. Обикновен капитализъм, дами и господа!

  Дежавю̀ (на френски: déjà-vu) – буквално вече видяно)
  Подобен е далаверата на принц Кирил през лятото на 1944 г.. но през 1945 г. е заседавал НАРОДНИЯТ СЪД …
  Михаил ТОПАЛОВ. „То беше вчера“

  Издателство: Отечествен фронт
  Език: Български
  Страници: 426
  Корици: твърди

 19. Защо ли и аз познавам? Всичко е цирк за поданиците.Едни и същи са. Бас, че си пият заедно и се радват на продажните си изпълнения. Виждал съм ги във близкото минало:почти се сбиха във парламента а на другия ден ръгат ракия заедно във Синеморец. Копелета.

 20. Натъпчете позитанската п*тка с кебапчета, другари!
  Идват избори и кебапчетата ще са необходими.
  Отива Курнела в някое село и хоп, на майдана( на мегдана) изважда ги от 6ундата си топли, топли, а Калоянчо ще раздава на селяните бира и ще им разправя лакърдии, че Курнела НИЩО НЕ ЗНАЕ за износа на оръжие от българия за Украйна.
  Крайният резултат от бъдещите предсрочни избори за БСП ще са следните :3 гласа от семейството на Нинова, 1 глас от Явор Божанков и два гласа от Калоян Методиев и майка му.
  П*тко позитанска, л@йно крушовишко, ищ\зтривалко на Ив. Костов, часовника цъка неумолимо и Дядото се обръща в гроба си, като вижда какви индивиди са станали социалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *