« Върни се назад Публикувано на 21.07.2021 / 14:40

САЙТ НА ДАРИК РАДИО – ВАРНА & ИВАН ПОРТНИХ БЕЗОБРАЗНО ОПОРОЧАВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 71 МЛН. ЛЕВА! ТАКА ДЕЙСТВАТ „ПЛАТЕНИТЕ МИСИРКИ“ НА ГЕРБ ОБЩИНА – ВАРНА!

Община Варна всяка година отпуска финансиране от фонд „Култура“  на няколко варненски медии, за да осигурят медиен комфорт и контролирана  „критичност“ на кмета Портних, със средства на варненските данъкоплатци.

Една от медиите на хранилка от Иван Портних е Дарик радио – Варна, респективно и сайта www. dnews.bg. И радиото, и сайта на варненската територия се ръководят от Наталия Господинова.

Кое му е „културното“, че сайта  dnews.bg  в две поредни публикации на 17.07.2021 г. и 21.07.2021 г. отразява участник в обществена поръчка  на общината?

https://dnews.bg/ulian-dimov-avto-inzenering-holding-grup-predlagame-na-varna-edni-ot-nai-modernite-elektrobusi~98815.html#parent=search

https://dnews.bg/ulian-dimov-avto-inzenering-holding-grup-predlagame-na-varna-edni-ot-nai-modernite-elektrobusi.html#parent=search

Съгласно ЗОП е недопустимо  да презентираш фирма участник в обществена поръчка преди да е приключил търга.

Обществената поръчка е за закупуване на  60 електрически автобуса по проект „Екологично чист транспорт на Варна“ по процедура  „Мерки за адресиране на  транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух “ по Оперативна програма „Околна среда“.

Поръчката е на стойност 71 392 044 лв. и е с евро финансиране.

В този търг  участниците са 7 фирми.

Защо точно определена фирма се „презентира“?  Фирмата имала опит с доставката на екологични возила за градския транспорт. Ами останалите 6 фирми в какво имат опит? Може би в продажбата на кайсии и дини… 

Нали и те за това участват, защото имат опит в тази сфера на транспорта.

В тази връзка възникват няколко риторични въпроса:

Тези две публикации  за фирма „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ от кого са финансирани? Средствата от Община Варна ли са? По този начин и „работата“ на кмета Портних ли отразяват?  Това подсказка, че избраният изпълнител ще бъде точно тази фирма ли е?

Призоваваме останалите участници да обжалват  поръчката при евентуален избор на тази фирма. Защото   по този начин те са дискриминирани.

Призоваваме на база тези две публикации да се самосезира   АОП, КЗК, АДФИ и най-вече да се събуди заспалата прокуратура от дълбокия сън.

На практика сайта на Наталия Господинова, който е на хранилка на Община – Варна, взима кинти, за да отразява платено културни, спортни мероприятия, а не обществени поръчки на Община – Варна.

И двете публикации, докато все още върви конкурса по обществената поръчка, са очевадно платени от Община – Варна. Което е напълно незаконосъобразно – да се презентира определена фирма, а търга още да не е приключил и не се знае дали точно тази фирма ще спечели. Или може би се знае – от Портних и компания, а?

Двете публикации са на всичкото отгоре с еднакъв текст и са публикувани на различни дати.

Така работят платените „мисирки“, които лапат данъкоплатски пари. В случая конкурса е безобразно опорочен.

Afera.bg

На снимката: Наталия Господинова – кебапчета със всяка власт

«