Публикувано на 21.07.2021 / 14:40

САЙТ НА ДАРИК РАДИО – ВАРНА & ИВАН ПОРТНИХ БЕЗОБРАЗНО ОПОРОЧАВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 71 МЛН. ЛЕВА! ТАКА ДЕЙСТВАТ „ПЛАТЕНИТЕ МИСИРКИ“ НА ГЕРБ ОБЩИНА – ВАРНА!

Община Варна всяка година отпуска финансиране от фонд „Култура“  на няколко варненски медии, за да осигурят медиен комфорт и контролирана  „критичност“ на кмета Портних, със средства на варненските данъкоплатци.

Една от медиите на хранилка от Иван Портних е Дарик радио – Варна, респективно и сайта www. dnews.bg. И радиото, и сайта на варненската територия се ръководят от Наталия Господинова.

Кое му е „културното“, че сайта  dnews.bg  в две поредни публикации на 17.07.2021 г. и 21.07.2021 г. отразява участник в обществена поръчка  на общината?

https://dnews.bg/ulian-dimov-avto-inzenering-holding-grup-predlagame-na-varna-edni-ot-nai-modernite-elektrobusi~98815.html#parent=search

https://dnews.bg/ulian-dimov-avto-inzenering-holding-grup-predlagame-na-varna-edni-ot-nai-modernite-elektrobusi.html#parent=search

Съгласно ЗОП е недопустимо  да презентираш фирма участник в обществена поръчка преди да е приключил търга.

Обществената поръчка е за закупуване на  60 електрически автобуса по проект „Екологично чист транспорт на Варна“ по процедура  „Мерки за адресиране на  транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух “ по Оперативна програма „Околна среда“.

Поръчката е на стойност 71 392 044 лв. и е с евро финансиране.

В този търг  участниците са 7 фирми.

Защо точно определена фирма се „презентира“?  Фирмата имала опит с доставката на екологични возила за градския транспорт. Ами останалите 6 фирми в какво имат опит? Може би в продажбата на кайсии и дини… 

Нали и те за това участват, защото имат опит в тази сфера на транспорта.

В тази връзка възникват няколко риторични въпроса:

Тези две публикации  за фирма „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ от кого са финансирани? Средствата от Община Варна ли са? По този начин и „работата“ на кмета Портних ли отразяват?  Това подсказка, че избраният изпълнител ще бъде точно тази фирма ли е?

Призоваваме останалите участници да обжалват  поръчката при евентуален избор на тази фирма. Защото   по този начин те са дискриминирани.

Призоваваме на база тези две публикации да се самосезира   АОП, КЗК, АДФИ и най-вече да се събуди заспалата прокуратура от дълбокия сън.

На практика сайта на Наталия Господинова, който е на хранилка на Община – Варна, взима кинти, за да отразява платено културни, спортни мероприятия, а не обществени поръчки на Община – Варна.

И двете публикации, докато все още върви конкурса по обществената поръчка, са очевадно платени от Община – Варна. Което е напълно незаконосъобразно – да се презентира определена фирма, а търга още да не е приключил и не се знае дали точно тази фирма ще спечели. Или може би се знае – от Портних и компания, а?

Двете публикации са на всичкото отгоре с еднакъв текст и са публикувани на различни дати.

Така работят платените „мисирки“, които лапат данъкоплатски пари. В случая конкурса е безобразно опорочен.

Afera.bg

На снимката: Наталия Господинова – кебапчета със всяка власт

Коментари 9 за
“САЙТ НА ДАРИК РАДИО – ВАРНА & ИВАН ПОРТНИХ БЕЗОБРАЗНО ОПОРОЧАВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 71 МЛН. ЛЕВА! ТАКА ДЕЙСТВАТ „ПЛАТЕНИТЕ МИСИРКИ“ НА ГЕРБ ОБЩИНА – ВАРНА!”

 1. Дарик радио е циганката която хвалеше бургашкия кмет Слънце и медията която прокламират измисления град Бургас като най-добрият град за живеене което е пълен смях по отношение че града е с мръсен лукойлски въздух пълен със сероводород, най-висока престъпност,най висок процент самоубийства,8място по заплати,най скъпи данъци,най много ракови болни,най малко чужди инвестиции нулеви нови работни места
  Разбира се тези факти убягват някак си на Дарик радио
  Схемите за кражби/усвоявания по линия транспортна схема са индентични с БУРГАС само дето във Бургас сумите са двойни и надхвърлят 140милиона лева

 2. в Бургас „жълтата медия“ е ФЛАГМАН с Керанка (Катя) Касабова. Жена на споминалия вече Валентин Касабов.
  Когато има нов инвеститор в Бургас, Община Бургас и кмета го пращат да си плати „реклама“ при Флагман, за да им се случат нещата.
  Когато Флагман/Керанка те нарочат или не си платиш 200лв реклама изливат всякаква помия.

  Община Бургас е разпасана команда която се грижи за няколко частни интереси заедно с доскорошната Областна Управа, където уволненият Областен -Вълчо Чолаков е човек на Симеонов.

  В Бургас, Общината обслужва Фамилия Караненови, (Хотел Приморец 5*), където кмета има личен апартамент и живее. Цялата администрация е впрегната да му завзема парцели около Хотел Приморец от индивидуални собственици като им пречи по всякакъв начин.

  Община Бургас е за незабавно тарашене.

 3. Наталия Господинова дига и крака за пари , проверете с един с вид на дива свиня от ГЕРБ какви ги правят, доста секс отнесе Господинова от дебелака!

 4. “Толерантността ще стигне до такава степен, че ще се забранява на интелигентните хора да мислят каквото и да било, за да не обиждат глупаците.“ Достоевски

 5. Според правилата за делене ,след всеки пореден щурм на мандрите,Партизаните делят кашкавала само на 1 .

 6. Кебапчетата са с много сложно подредена конфигурация.

  71 млн за 60 автобуса е супер екологична сделка – по млн. и кусур на возило – пеѝ сърце!!

  1. Мерси, че ми обърна внимание – един комплект /кебапче с две кюфтета/ добре, ама другите две откъснати топки…. Страшно послание. Да не дава Господ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *