Публикувано на 21.06.2022 / 15:54

РЪКОВОДИТЕЛИ В МВР, СПИТЕ ЛИ? ВИЖТЕ КАКВИ КАДРИ РАБОТЯТ В МВР И ВЕГЕТИРАТ ГОДИНИ, ПАЗЕНИ ОТ НЯКОЙ „НАШ ЧОВЕК“!

Уважаема г-жо Томова, обръщаме се и към Вас, като един от малкото останали честни и за толкова години не купени от нито една власт журналисти.

Изпращаме Ви писмо, което може би, на фона на стотиците много по-мащабни сигнали, отразени от Вашата медия, би ви се сторило незначително, но положението, в което сме поставени ние, редовите униформени и цивилни служители в Областната дирекция на МВР, която обслужва цялата Софийска област, е нетърмимо, а от няколко месеца, заради „калинчовци“, зад които има други „Калинки“, става още по-нетърпимо.

Искрено се надяваме, че давайки гласност през Вас, ако решите да отразите сигнала ни, на някой отгоре ще му светне, че ако кълбото тръгне да се разпита, все някога ще се стигне и до началото.

Описваме Ви едно лице, което вместо проверка и след нея вземане на коректно отношение, получава „Медал за храброст“. Сигурни сме, че той не е единствен, убедени сме, че и ние не сме единствени! Благодарим предварително!

….

ДО

НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ

В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Субект на сигнала ни е началника на охранителна полиция в Областна дирекция на МВР – София, Иван Найденов. Неколкократно през последните няколко месеца като изпълнителски състав имаме с въпросния взаимоотношения, пряко свързани с ежедневната ни дейност, при които сме възмутени от държането му, което е извън рамките на допустимите етични норми. Не приляга на един началник поведението да е грубо спрямо подчинени, но и придружено с нецензурни изрази и обиди. Постоянно контактуваме с наши колеги по време на протести, спортни мероприятия, командировки и други. В разговорите по между си разбираме, че г-н Найденов се отнася така с всички, дори и с преките ни ръководители в наше присъствие, също така наблягаме и на колежките ни, надхвърлящо границите на доброто възпитание. Нямаме представа как е в Дирекцията, но почти всяка седмица началниците ни и някои сред нас са в гр. София, след което изразяването им, по повод Найденов е винаги придружено с насмешка и в общи линии без думи. Когато има прегрешения, относно работата ни, си има установен ред в ЗМВР, по който може да бъдем наказани. Не може обаче да се примирим, когато даден началник в лицето на г-н Найденов се отнася с грубости и епитети, сякаш си е вкъщи на масата. Няма нужда от допълнителни обяснения и разяснения, достатъчно е да видиш същия и да направиш извода, що за пародия на полицай – милиционер е, а само се произнася за вида на околните.

Независимо, че сигнала ни е анонимен /просто се притесняваме от насрещна репресия, ако излезем с имената си/ се обединяваме в мнението си, че има явно нарушение на Етичния кодекс от Иван Найденов. Предполагаме, че сигнала ни може би ще бъде неглижиран и няма да му се обърне нужното внимание, затова ще засегнем и друга тема.

Не е тайна за никого, дори и извън ОДМВР – София, че въпросният висш полицай в продължение на около година не е бил на работа и то принудително по собствена инициатива, тъй като меко казано не е ставал за изпълнение на заемания от него пост. Упорито се носи слух в състава на всички нива, че има нередности, свързани с начина на отсъствието му. Много е интересно, как веднага след изборите през месец април 2021 г., въпросният господин рязко се е разболял и как е протекло тежкото му лечение, а в 2022 година се появява без видими здравословни проблеми?

В тази връзка всеобщото мнение е, че може да се направи обосновано предположение за злоупотреба от страна на г-н Иван Найденов по смисъла на ЗМВР, а може би и НК?

Решихме да се обърнем и към вас, защото въпреки сходния ни сигнал до Министъра на вътрешните работи, научихме, че за празника на полицията 5-ти юли, този така ценен кадър, ще бъде награден с почетен знак, незнайно за какви заслуги. Нека обществеността разбере как се реформира МВР и какви кадри работят в него, сигурни сме, че такива като Найденов , вегетират години наред във всяко едно звено на Министерството, пазени от някой „Наш човек”.

Бихме отправили един призив чрез вас :

Господа и госпожи, ръководители в МВР, СПИТЕ ЛИ???

С уважение,

държавни служители в ОДМВР-София

 

Коментари 17 за
“РЪКОВОДИТЕЛИ В МВР, СПИТЕ ЛИ? ВИЖТЕ КАКВИ КАДРИ РАБОТЯТ В МВР И ВЕГЕТИРАТ ГОДИНИ, ПАЗЕНИ ОТ НЯКОЙ „НАШ ЧОВЕК“!”

 1. Каузата е тотално изгубена! Наплатени, бездарни и алчни пенсионери с пагон! РЕФОРМА! Адано, ама надали!
  Бог да пази България!

 2. Що сте анонимни господа държавни служители от одмвр? Нали сте яки, големи пичове, що не излезете с имената си? И чакате Веселина Томова да Ви оправи, да разкара дерибея? Вие същите които изпълнявате срещу нея политически поръчки и тормоз? А иначе сте много велики стоейки на пътя, разкрачени без шапка и със слънчеви очила, помахвайки стоп палката! Същите сте като каскета! Колко сте жалки скрити зад униформите! Подли душички!

 3. Какво ви учудва? Заловеният с подкуп бивш зам. Окръжен прокурор- Ангел Георгиев по дело Гранити. Награден от Гешев.

  Уволненият за търговия с влияние Апелативен Прокурор Емил Христов. Награден

  И двамата в момент „работят“ редови прокурори в Бургас

 4. Ами ако попържа,обижда и приказва мръсотии като др. Отечествен фронт,значи или е от КООП-а или е бивш комунист,щото на тях всичко им беше разрешено.
  Те ,по туй се различават.

  Венсеремос.

  1. А другарю Венсеремос я кажи нещо за комунистическото минало на мама и тати .Признай си недей се срамува какви верни членове на партията бяха твоите създатели .Пък сега с тръгнал да плюеш майката кърмилница БКП ,не е честно от твоя страна .Не ставай предател бъдева Лошо много лошо е да се отричаш от идеалите на мама и татко .

  2. И друго другарю Венесеремос ,каквото си търсил и това си намерил .Стара Българска пословица .

  3. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян каза:

   Баче , Кольо , няма бивш комунист.Един път комунист , педераст завинаги.

 5. Уважаеми служители на ОДМВР София
  Огромна изненада за мен е факта,че чакате г-жа Томова да Ви реши проблемите.Ако този индивид се държи наистина по този начин,то бих ви посъветвал да си вземете нещата в свои ръце,като сезирате по съответния ред нужните институции – Прокуратура,Инспекторат на МВР,Вътрешна сигурност и накрая може едно дело да му спретнете за нанасяне на обиди и квалификации на длъжностни лица по време на изпълненията на служебните си задължения.Жалко,че това лице не се е срещало с един мой приятел Ваш колега,който за жалост работи в друга Дирекция и който щеше да Ви покаже как се правят нещата и как се изпипват по закон.Странно ми е,че посочвате как лицето използвал нецензурни думи и квалификации и не сте предприели нищо.А и да не забравяме,че имате нов Директор на ОДМВР София – ами посетете го и му пратете много поздрави от ОДМВР В.Търново.

  1. И какво ще стане уважаеми, след като сигнализират всички институции по законов ред?! Репликирам, защото вече съм минал по този път и резултатите са само на минус за мен!! Всички са навързани като свински черва, без извинение! И са „овъртолени“ във власт, далавери и влияния!! Защото това отдавна не е държава с работещи институции, а територия на зависимости и чужди интереси и схеми!!

   1. Работата е там, че сигнализиращия става жертва на институциите. Обърнато е наобратно. Системата се обръща срещу жертвата.
    Затова разбирам служителите.
    Има едно нещо- могат да изберат да спрат и да излязат от филма.
    Иска се решителност, смелост и риск.
    Тъй де.

  2. Цялата държава е на челна стойка! Няма справедливост в никоя институция на територията.Повече от 30 години хората тук са насилвани и унижавани.Да не търсят помощ от институциите, а да му спретнат един запой с гарнитура – „мечка“! Бил пиян и паднел. После ще се замисли как да се държи.

 6. пълно говедо-алкохолик и циник-срам за български офицер……..УЖ ВСЕ ПРАВЯТ ПСИХОПОДБОРИ И НАКРАЯ ВИЖДАМЕ ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ И ТО НА НАЧАЛНИК…

   1. До милиционера хикс! Абе пендел, ти да не се самоиндетифицира с героя от прошението на ченгетата?

 7. Уважаеми господа, полицаи, барети, дансаджии и сие.
  Дали сте клетва да служите на народа.
  Няма как да служите на Бог и на мамона.
  Изборът ви е личен. Пише се на вашата сметка. Имате свободна воля да избирате.
  Ако си мислите, че ще ви се размине. Грешите.
  Той знае и помни.
  Имате шанс да го промените. Ще ви бъде простено. Ако искрено го направите.
  Вие избирате.
  С обич:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>