Публикувано на 30.07.2022 / 7:36

РЪЖЕН, СРЕЩУ КОЙТО НЕ СЕ РИТА

Днес Зеленски изби целенасочено с американско оръжие 53 свои войници от “Азов”, попаднали в плен, за да не си отворят устата и за назидание на останалите. Американски почерк.

Преди няколко месеца, след пробив в преговорите между Русия и Украйна в Турция, украинците подредиха няколко трупа по улиците на Буча и ги снимаха, както няколко месеца по-късно Ани Лейбовиц аранжира семейство Зеленски за “Вог”.

И двете постановки бяха опаковани с обилен фотошоп и “светлина”. Ярко като коледна реклама на Кока Кола. По американски образец. За такива хора става дума. Ужасяващо падение на човечността.

Колкото повече се проточва войната в Украйна, толкова повече става ясно за широката публика, че Путин е умен лидер, който действа рационално и със съзнание за огромна отговорност, а целокупният западен елит е глупава и ненужна бутафория във фактически фалит.

Байдън е лидер на дементия свят, спихнат и опоскан от либералната идеология и историческа изхабеност от интензивна експанзия и умора.

Путин реанимира една унищожена от комунизма и капитализма страна, което говори не толкова за неговата изключителност, колкото за нейната. Това е ръжен, срещу който не се рита.

Родните пропагандатори твърдяха, че до края на март Русия ще фалира.

Много поздрави от кмета на Ню Йорк: “Трябва да ми кажете какво да махна от чинията, ако искате да сложа нещо друго в нея. Идвам при вас като градоначалник и казвам: „Ето колко имаме, това е всичко“, заяви кметът на Голямата ябълка по време на събитие в Стейтън Айлънд, организирано сдружението с нестопанска цел „Проект гостоприемство. “Намираме се във финансова криза, каквато не можете да си представите“, добави той. „Уолстрийт се срива, ние сме в рецесия.“

Явор Дачков

Коментари 41 за
“РЪЖЕН, СРЕЩУ КОЙТО НЕ СЕ РИТА”

  1. Боли ни дедовия как го виждаш Ти,важното е как го виждаме НИЕ!А ни го виждаме като извисяване!

 1. Четете чуждите независими сайтове бе хора, нашите медии са станали противни ПАРЦАЛИ. Инсталирайте си Микрософт едж и всичко се превежда за секунди. Треперят каубоите, най -въоръжената нация на планетата, треперят защото виждат , че Русия им отнема световното господство, което не им е дадено от Бога, отива си и доларът им, с който ограбваха света. Народите от Африка и латинска америка видяха цялата им мерзост и не искат повече мръснишката им демокрация. „Les États-Unis ont peur que les médias russes libèrent des millions d’esprits de l’Amérique latine“ Щатите се страхуват, че руските медии освобождават милиони духове на латинска америка.

 2. Това са думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони „Азов“, „Днепър“, и „Донбас“.

  Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г. , когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: „Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на „Независимата“. 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. Сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях.“

  1. Участие в преврата в Киев през 2014 г. вземат:
   Ротшилд, Сорос, Сивите вълци, Gladio и дълбоката държава, ЦРУ, Моссад и Mi6.
   Зеленски – марионетка на Коломойски каза, че иска да превърне Украйна в Голям Израел, т.е. в Нова Хазария.

 3. Москва предупреди, че само две ракети „Сармат“ ще унищожат цялото Източно крайбрежие на САЩ. И още две – Западното. Четири ракети, и няма да остане нищо.

 4. САЩ ,Русия уж напада,
  а Европа страда,страда…
  България е по средата,
  ах,дали ще гризне тя гредататя ?!

  Няма,наши са си те братушки,
  нищо, че на други даваме им пушки !

  Само че накрая, във голямата Матрьошка,
  отново ще ни турят най-отвътре,
  разлигавени и молещи за прошка,
  без права за нашето си ,,утре“…

  Венсеремос.

 5. Доброволец, бивш френски военен, писателят Адриан Боке, който посети Украйна, разказа, че е видял инсценировката в Буч, когато заедно с доброволческа мисия е доставял хуманитарна помощ и лекарства.
  Доброволецът разказа, че е станал свидетел и на изтезанията и убийствата на руски военнопленници, а също така е видял как украинските военни подготвят инсценировката на масови убийства на мирното население.
  „Когато говоря за убийства и изтезания, става дума за убийства и изтезания на руски военни. На първо място бяха екзекутирани офицерите. Чух викове, когато „азовцитен попитаха кой е офицерът тук. Веднага след като отговорът прозвуча, този човек веднага беше прострелян в главата…“, каза Боке.
  https://vz.ru/news/2022/7/30/1170119.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
  „Когато минавахме през града, виждах телата на хората отстрани на улиците и в същото време пред очите ми бяха извадени телата на хората от камионите, които бяха изложени до телата, лежащи на земята“, каза той.
  Боке добави, че наблизо има журналисти, които веднага са заснели телата. Същото съобщение беше споделено от друг доброволец, който заснел на видео как хладилни камиони идват в Буча от други градове на Украйна, от които се разтоварват телата на хората…

 6. Русия преминава към активна силова политика за възстановяване на границите си
  отпреди 1990 г.
  Изразите на Путин от обръщението му към руската нация в навечерието на операцията:
  – „РУСИЯ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГУБИ“ и „А ЗА НАШАТА СТРАНА ТОВА Е ВЪПРОС НА ЖИВОТ И СМЪРТ. Въпрос за нашето историческо бъдеще като народ. И това не е преувеличение. Това е каквото е. Реална заплаха не просто за нашите интереси. А за самото съществуване на нашата държава. Това е тази червена линия, за която нееднократно говорех. Те я преминаха“.;
  – „Който се опитва да ни пречи и още повече да създава заплахи за страната ни, за нашия народ, трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен и ще ви доведе до такива последици, каквито никога не сте изпитвали в историята си. Готови сме за всяко развитие на събитията. Всички необходими решения в тази насока са взети. Надявам се, че ще бъда чут.“
  съдържат в себе си историята, културата, политиката, икономиката и традициите на тази нация.
  Това е!

  1. https://zen.yandex.ru/video/watch/62e4392b89ac457c890ccaad
   К какому ядерному инциденту недавно готовился Нью – Йорк???
   Интересното е че за Мръсната Бомба е използван материал от Запорожката АЕ и е заложена преди СВО на Русия !!!???
   Мръсни Глобалистки ИГРИЧКИ!!!

 7. България се надява на азерски газ. Както отдавна казах, след Украйна ще се решава съдбата на Молдова и Грузия. А след тях идва реда на Азербайджан, защото на първо място това са стъпки към постигане на стратегическата й цел – НАТО в границите от 1991 г. И последващ разпад и второ защото азерите трябва да си платят за нападенията срещу Армения.
  И като се смени правителството в Азербайджан, то тогава ще секне и азерския газ.
  Русия ясно обяви, че ще следва стратегическата си цел и всяка външна намеса ще доведе до ядрена световна война. Тя няма какво да губи.

 8. Завиждам на Турция за умната политика, която води по конфликта в Украйна. Дипломацията на тази държава е традиционно подготвяна по законите на старата британска школа и сега жъне успех.
  Вследствие на това ще се реализира следното:
  1. Русия ще подкрепи турската стратегия за възстановяване на Велика Турция разработена от Ахмет Давудоглу в книгата му „Стратегическа дълбочина“, според която половината от територията на България е присъединена към Турция (само не се знае по време на посещението си в Турция нашенецът Мустафа Карадайъ дали не е приел да играе активна роля в този замисъл).
  2. Ще се споразумеят да изгонят САЩ от присъствието им в Сирия и Ирак и Русия ще се обяви срещу идеята за създаване на независима кюрдска държава.
  3. Русия ще подкрепи Турция в политиката й спрямо Гърция за Кипър и други острови в Средиземно море (а в тази акватория има много газ).
  След това ще се договори с Китай и Иран (може и Индия) за създаване на съюз срещу разширяването на НАТО.
  Държавите имат умни и подготвени дипломати, а не като простата герберастка соросоидка Екатерина Захариева и ТЪПАТА Теодора Генчовска от „Има такъв народ“. Във външно министерство тъпак до тъпака мила моя майнольо. А президент и министър-председател са заобиколени от некадърни съветници избирани на принципа „земляк“ и „колега-приятел“.
  Светът се променя и само тази промяна може да спаси България. Както винаги в нейната история.
  Винаги познавам.

 9. Едни Работят а при НАС …ЗАработват…!?!?!?Като Рашкооф …на ЕДИН ЗАДНИК от VIP се падат по 20 тоалетни!!!ЕВРОинтеграция!!!

 10. Бай Айнщайн от Четвъртия етаж направи поредното си откритие –
  -Газът е на гъза на кравите ,проблемът е само е в заустването му !

  ,,Смята се, че кравите отделят около 900 млрд. т . метан годишно.“

  И тъй- колкото повече крави,толкова по-голяма енергийна независимост !

  Ний пак се прекарахме -нямаме достатъчно крави !

  То,кво ли имаме …

  Венсеремос.

 11. Взето назаем: „ПО ТРЪБА ОТКЪМ КАВКАЗ,
  В НАПРАВЛЕНИЕ БУРГАС, ТАЗИ ЗИМА ВМЕСТО ГАЗ, ЩЕ ПРИСТИГНЕ ДЯДО МРААЗ!!“

  1. А, дано, че ми омръзна от оная дебела свиня на кока-кола, която не знам защо наричаме Дядо Коледа!

 12. Голям майтап ше падне ако стане ясно,че САЩ и Русия са се наговорили за скраб-войната!!!

  Проясняването на съзнанието за Европа може да дойде по линията на студа и глада .
  Това,знаем са Източни практики за проглеждане и духовно извисяване.

  Т.е. ние, като източноевропейци- соцфукарии,би трябвало да сме понавикнали на зимен пизул и принудителна диета !?
  Да му мислят Западноевропейските гевезета с деликатните си ,изнежени задници тотално зависещи от парно,топла вода и задължителни ежегодни круйзи !

  А сега,де…

  Венсеремос.

  1. Кольо, много добре разбираш, че САЩ са в лайната. Това, което аз не разбирам е, защо така неистово ти се иска и Русия да е в тези лайна! Е, не е! Тя може да е в други дълбоки ями, може да е принудена да се маже с какви ли не екстременти, но няма нищо общо с лайновоза САЩ!

   1. Приятелю,нищо не ми се ,,иска“ !
    То ,с искане ако ставало само……

    Просто разглеждам хипотезата- двама срещу Третия/и то с изричното условие- само НА ТОЗИ ЕТАП ./
    Засега,де !!!

    -Т.е.Русия и САЩ правят опит да изплуват от лайната, стъпили на гърба на Европа!
    Пък после …колай работа…

    После ще видим !?

    1. A според мен от около 2000-2004 САЩ активно работят за подкопаване единството на Европа.
     Не си прав Вейронов.
     Истината е малко по-различна…
     САЩ просто съсипжа Европа и ЕС. А ако може да разбърка картите и на Русия – още по-добре.
     Те от 2012 се мъчат да набутат Русия за да я изтикат от пазарите в ЕС. А политиката за цакане на ЕС е от 2000-та някъде.
     На САЩ конкуренти не им трябват а пазари. Примерите са много и очевадни но политическата толерастия на ЕС умело ги предстачве по друг начин. Най-ясно това се видя в момента когато ЕС заговори за създаването на собствени органи за защита на външните си граници. И не е за първи път … за запознатите – те са наясно. Томова например със сигурност знае. 🙂
     Но как е най-лесно да прецакаш конкурента си? Като му съсипеш основата на материално икономическия процес – а това са евтините суровини и евтината енергия. А още по-добре е ако го представиш като нещо морално с красива поза.
     А какво е ЕС за Русия – пазар за продуктите им.
     Така че Русия не и трябва да съсипва ЕС – обаче на САЩ му трябва.
     Обаче сметките излязоха криви….. както всеки път в последните 20г. Което трябва на някои да им говори че има активно противодействие – ама де акъл де.
     Колкото до източните практики за „проясняване на ума“ – прав си 🙂
     Европата май ще я сърби жопата…

  1. ЕС със сигурност. Просто не мога да си представя толкова тъпи европейски лидери. Колкото повече се опитват да разширяват ЕС толкова по-бързо идва краят. Опитват се да съберат в едно несъбираеми неща и трябва да си много прост за да вярваш в това. Съветският съюз се държеше в желязна хватка и пак се разпадна, та тука ли няма да стане. В момента ЕС се крепи на изцицването на финанси.Свършат ли ,свърши и ЕС. Старите държави в ЕС правят това което правеше СССР в страните от Източна Европа и налива финанси / в последно време печата пари и инфлацията хвръкна/. Какво стана, СССР обедняха и се разпаднаха, защото изкуствено поддържаха други „партньори“ и измислени съветски ценности. Кой вярва,че някакви „евро ценностти“ обединяват,французи,италианци , гърци с поляци унгарци,румънци,ние, а камо ли македонци и албанци. Или си изключителен инфантил или има нещо друго скрито, за да вярваш ,че можеш да ги обединиш. Историята е безкрайно точна ,където се закачиме следва разпад. Да живей ЕС.

  2. Кажете 6 числа, щом винаги познавате…………80% за вас 20% за мен и фиша е от мене……

 13. Щом от няколко години субекти като дачков, волгин и карбовски почнаха да ми изглеждат като горе-долу читави журналисти на фона на остналите поръчкови cмъpдели, значи положението с т.нар, медийна среда е повече от трагично.

  1. А как ти изглеждат Вацев, Христов, проф. Нако Стефанов, Боян Чуков, Сърийски, Велизар Енчев и други, които са мъдреците на съвремието , н никой не ги разбира и оценява. Гледам отново прогнозите за успеха на ПП, на ГЕРБ, и на останалите американски подлоги и се чудя, тоя народ наистина ли е толкова увреден.

 14. В тубата:
  …. Възход и падение на българското земеделие – защо ядем „гръцки“ домати от Турция?
  и
  …. Подем и крах на родното земеделие – защо изчезнаха българските продукти?

  Не гледам Росен Петров, но този негов гост си заслужава.

  Йордан Манджански май беше, разказва за създаването на Стопанската академия, какво сме имали, как сме го правили.
  И сега се опитва човека да направи нещо, но сам казва, даже няма с кого да го говоря.

 15. Всеки нормален човек би бил в потрес от този цинизъм! Народът му го смилат в окопите, икономиката му се разсипва, държавата му изчезва, той се изживява като манекен на Vogue!?!? Дано им светне на „националистите“, че наркоманизираната марионетка Зеленски и тези около него, ги ползват само и единствено за пушечно месо и в интерес на говедарите от САЩ. Но украинците са странни хора – умират за американците, а обвиняват за всичко Русия…

  1. Колкото повече украинци умрат, толкова повече други украинци ще мразят Русия! Режисьорите на Зеленски добре си правят сметката с разни контраофанзиви и безмислени съпротиви!

   1. Генчо, Генчо, ако още не си разбрал сатанинската технология на Ингилизите, колониалната им алчност и тази на Щатите след ВСВ, значи нищичко не разбираш от света. Какво направиха Каубоите 20 години в Афганистан,, защо убиха Кадафи и Садам Хюсеин, защо продължават да стоят в Сирия и да им крадат петрола и житото, ЗАЩО бе малоумници??? източват ни париците като на абсолютни говеда, които няма и да си отворят очите за този скандален бандитизъм. Плащайте по 20% ДДС, плащайте си медицинските интервенции, двойно по- скъп бензин, плащайте 25% инфлация и се хилете като малоумни на американските ценности. Щатите си отиват, доларът им се срива, Европа и тя след 5 века грабеж на колониите си отива необратимо, а и ние с гайдите също щото сме умни, толкова умни, колкото не сме били никога.

    1. Какво разбирам и какво не, си е моя работа, а ти не можеш да разчетеш два реда! Просто опонираш по принцип срещу някои от пишещите тук!

 16. Гледайте бе, гледайте поне нашите мъдреци. Вчера Валентин Вацев, за кой ли път предупреждава опростялия дебилизиран наш народ. https://www.youtube.com/watch?v=k5R5AtARV-Y Малко ум е нужен да вникнеш в това което казват няколко наши хора, Вацев, Христов, Боян Чуков, Сарийски. Нашите задокеански „покровители“ ще ни ползуват досущ като украинците. За какъв чеп са се наврели в Черно море да правят учение, защо нашите малоумници са готови на война с Русия за да покажем, че сме непоправими РОБИ ли, какво общо имаме ние с англичани и американци, КАКВО?Бетер сме от авганистанците. Няма по крещящо малоумие от това което показваме през последните 6 месеца, начело с Радев и с двамата идиоти, НЯМА.

  1. БCП за Америка отече заедно с бойкикевогномовото НПО ДeйБъ. И това е единственото хубаво нещо, което се случи за повече от осем месеца национални предателства и безобразия от куролацията на посолството.

 17. Не бива да се подценяват вероломните глобалисти, те водят вековна война на много фронтове, която цели да порази максимално много хора, по всякакъв възможен начин! Тоталната разруха е тяхната печалба.
  Много по голям враг от Русия за тях е собствената им средна класа, и въобще цялата западна бяла цивилизация, срещу която се води мащабна многопласотова операция- която убива не само тялото но и душата и поколението на хората!
  Дегенератите на Швааб, са толкова перверзни, че искат да вземат всичко на хората, буквално да ги изнасилят, но разковничето е в това- „да им хареса и сами да го правят с желание“, и както се вижда модерните либерасти изпаднали в транс, унищожават света, смисъла и цивилизацията И ИМ ХАРЕСВА, защото така са програмирани в зомбираните им глави!
  Това е дресиране и подчинение от ново естество, благодарение на новите технологии, и хората трябва много добре да знаят, че за сатанистите, няма граници и държави, има само план по налагане на отвратителен нов световен ред на тотален контрол, депопулация и ново дигитално нормално!

  Дай Боже, руснаците да го виждат и да не го допуснат у тях, не заради друго, просто имат печален 70 годишен опит, и сега пак да нагазят в това но с нови средства е ужасно тъпо!

 18. Путин реанимира една унищожена от комунизма и капитализма страна,,,
  дачков е в грешка,плод на неизкоренимия си антикомунизъм,комунизма строеше и създаваше,и още се греем на създадените благини от тях,включая и дачков!

 19. Хазин обяснясва проблема на Турция и особено на джихадистите, които са горещ картоф за Ердоган. Най-вероятна посока Косово-Албания, т.е. да му мислят северомакедонците каращи се с България. А ако почне разпад на Турция, по подобие на Сирия, не ми се мисли дори. И това на фона на безпомощноста на префаления член 5-ти на който се надат наивните българчета. Направо да паладееш. С такива идиоти във власта !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=sif0pakd4GA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *