« Върни се назад Публикувано на 22.03.2021 / 14:46

РУСНАЦИТЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ ХАБЯТ И РАЗУЗНАВАТ. ПРОСТО МОЖЕ ДА ХАРЕСАТ СТРАНИЦА НА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ВЪВ ФЕЙСБУК. „ВОЕННОТО“ ОТДАВНА Е СЪС СМЕНЕН СТАТУТ. НА НУДИСТКИ ПЛАЖ.

Гледам гъстата мрежа от шпиони, които нашата прокуратура лови като попчета в залива на Василико, Мигурин, а после пък гледам Байдън, който само за три дни успя да воюва с Русия, Северна Корея и Китай, като след това луксозно се сурна по коленца, катерейки стълбата на самолета, и се сещам как около основата на сцената на Шекспировия театър в Лондон едно време е имало област, обозначена като „партер”, която се заемала единствено от „земляните”- хора, които са плащали само по 1 пени. Те стоели прави и гледали. Как Америка се сурва по театралното стълбище. Например. А васалите й се сурват след нея.

Е, ние, сме точно тея, дето са платили само по 1 пени. Което, ако се замислите, е едно голямо нищо въпреки факта, че постановката е мега тъпа.

Но да се върна на основния проблем. А той е, че в този живот шпиони винаги има, човещина обаче няма!

“Вицепрезидентът е по-умен от мен”, каза още дедо Би онзи ден. А аз пък си мисля, че не случайно изгониха кучетата му от Белия дом. Всъщност, напълно съм сигурен, че след две години Харис ще стане президент, а Байдън ще бъде пратен по електронен път да си спортува на воля в Стартон, Пенсилвания. Щото, може би знаете, че според американското законодателство ако Харис застъпи днес, тя ще трябва да довърши този и ще има право само на още един свой мандат, но ако застъпи след 2 години, тогава Харис ще има право да довърши мандата на Байдън и да се състезава за още два самостоятелно. Което път прави 10 години власт. И разкош. И стотици тонове марихуана.

Разбира се, за разочарование на руските шпиони, през цялото това време ние по натегачески ген ще бъдем дълбоко длъжни да си купуваме хартиени катери и pdf скици на самолети, единствено и само от САЩ. В този смисъл, руснаците няма какво да се хабят и разузнават. Просто може да харесат страница на Ангел Джамбазки във фейсбук. Щото, ако нещо ще гърми, първо там ще гръмне. А не във “Военното разузнаване”, както може би всички очакват. “Военното” отдавна е със сменен статут. На нудистки плаж.

Хубавото от всичко това обаче е, че след 10 години чичо Спас от съседния вход ще бъда 70 годишна аристократична дама със страст към риболова в Панчарево, а не този плешив досадник, който не спира да си ремонтира шумно “Форда”, включително и днес. Марешки пък сто процента ще бъда 6-та в света, а Дариткова моден коафьор. Всичко ще бъде легално, дори Мегз и Митьо Очите ще бъдат новите братя Аргирови.

Или с две думи, искам да кажа, че залива на Василико, Мичурин, е малък залив. А популацията от попчета – ограничена. И ако прокуратурата продължи с тия темпове на ловене ще настъпи невиждана екокатастрофа. И ще се наложи да внасяме гупи. От Китай. С европейски пари. За да си признават, че са руски попчета, само щото обичат да слушат Чайковски.

Васил Петев

«