« Върни се назад Публикувано на 19.04.2022 / 12:10

РУСНАЦИТЕ ДАВАТ ПОСЛЕДЕН ШАНС НА НАЦ.-ОВЕТЕ И ОФИЦЕРИТЕ ОТ НАТО В „АЗОВСТАЛ“: НЕ СИ ПРОИГРАВАЙТЕ КЪСМЕТА! СВАЛЕТЕ ОРЪЖИЕТО И СЕ ПРЕДАЙТЕ! ДАВАМЕ ЧЕТИРИ ЧАСА „РЕЖИМ НА ТИШИНА“!

Руското министерство на отбраната отново създава хуманитарен коридор за въоръжените сили на Украйна в Азовстал. Започва в 12.00 ч. московско време, изход от 14.00 до 16.00 ч.

Като се има предвид катастрофалната ситуация, която се разви в металургичния завод Азовстал, както и като се ръководят от чисто хуманни принципи, руските въоръжени сили отново предлагат бойци от нац. батальони и чуждестранни наемници от 12:00 (московско време) на 19 април, 2022 г. да спрат всякакви военни действия и да свалят оръжие. На всички, които свалят оръжие, се гарантира запазването на живота.

За практическото изпълнение на дейностите по тази редовна хуманитарна операция е предвиден следният алгоритъм на действия:

от 13:00 ч. (московско време) се установява непрекъсната връзка между руската и украинската страна за взаимен обмен на информация;

от 13:30 ч. (московско време) бойците от нац. батальони и чуждестранни наемници – от една страна, руските въоръжени сили заедно с военните формирования на Донецката народна република – от друга страна, обявяват „режим на тишина“ и гарантират неговото стриктно спазване. Действителното начало на „режима на мълчание“ от двете страни се показва от издигането на знамена: от руска страна – червено, от украинска страна – бяло по целия периметър на Азовстал. Освен това фактът, че страните са готови да въведат „режим на тишина” се потвърждава по всички комуникационни канали;

от 14:00 до 16:00 (московско време) – излизане на всички украински въоръжени части и чуждестранни наемници без изключение, без никакви оръжия и боеприпаси.

Още веднъж призоваваме официалните власти на Киев да проявят предпазливост, да дадат подходящи инструкции на бойците да спрат безсмислената съпротива и да напуснат центъра на съпротивата. Но осъзнавайки, че няма да получат такива заповеди и заповеди от киевските власти, ние ги призоваваме сами да вземат такова решение и да свалят оръжие.

Освен това се обръщаме към всички военнослужещи от въоръжените сили на Украйна и чуждестранни наемници – с циничното отношение на киевските власти всички ви очаква незавидна съдба. Не проигравайте късмета си, а вземете единственото правилно решение да спрете военните действия и да валите оръжие сега, както и да ви накарат вашите „куратори“ да се борите за идеите на нацизма.

Руската федерация гарантира на всеки от вас запазването на живота и спазването на всички норми на Женевската конвенция за третиране на военнопленници, както вече се случи с военния персонал на въоръжените сили на Украйна, който преди това се е предаде в Мариупол .

Това спешно изявление подлежи на незабавно публикуване и съобщаване на Организацията на обединените нации, ОССЕ, Международния комитет на Червения кръст и други международни организации чрез всички налични информационни ресурси.

Министерство на отбраната на Руската федерация вече не се съмнява, че чуждестранни наемници воюват на Азовстал: „от 13:30 (московско време) бойци от националистически батальони и чуждестранни наемници – от една страна“.

Марат Баширов

«