Публикувано на 08.02.2018 / 19:42

РУСКО РЕСТО ЗА НЕЗАКОННАТА ПРОДАЖБА НА VIVACOM. ЛЪСВА СКАНДАЛНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА СПАС РУСЕВ И КОМПАНИЯ КОЙ СТОИ ЗАД ИЗМАМАТА

ВИВАКОМЩо е рекла АФЕРА, все е вярно. След поредица от разкрития и разследвания на АФЕРА за незаконното придобиване на Vivacom от страна на Спас Русев, Милен Велчев и компания, английският върховен съд излезе с решение, което потвърждава правото компаниите, чийто собственик е Дмитрий Косарев, да продължат делото срещу VTB Сapital Plc.

Английският върховен съд излезе с решение, потвърждаващо правото на Empreno Ventures Ltd / Empreno/ и LIC Telecommunication Sart / LICT/ да продължат делото срещу VTB Capital Plc – регулирана във Великобритания банка и дъщерно дружество на VTBBank.

Напомняме, че основание за делото е нагласения тръжен процес, който доведе до незаконната продажба на силно занижена цена на акции от водещия български телекомуникационен оператор Vivacom на консорциум, воден от VTB и включващ VTB като банка и високопоставени служители на VTB.

VTB и останалите предполагаеми съучастници искаха да оборят исковете предварително с твърдението, че въпросните искове не могат да бъдат предявявани от Empreno и LICT, според законите на Люксембург. Тактиката на VTB и останалите обвиняеми не сработи.

Решението на Английския върховен съд е първата победа на Empreno и LICT, чиито бенефициарен собственик е г-н Дмитрий Косарев, над VTB Capital Plc. Г-н Косарев коментира решението на съда със следните думи: „Доволни сме, че съдията каза, на VTB, че ще им се наложи да обяснят в процеса какво се е случило по време на този нагласен търг, защо ни отстраниха по този начин, защо ни измамиха по този начин и защо позволиха дружеството да бъде продадено на самите тях за сума, представляваща малка част от реалната му стойност. С нетърпение очакваме етапа на разкрития в процеса, в който VTB и високопоставените и служители ще бъдат задължени да покажат всички документи, включително електронната кореспонденция и да обяснят как са извършвали незаконното и враждебно  придобиване на Vivacom, където бях мажоритарен акционер.“

В делото срещу VTB и останалите обвиняеми, Empreno и LICT настоявят, че търгът /базиран на активирането на заем в размер на 150 млн. евро от VTBCapital Plc е нагласен и че в него учадства консорциум, воден от VTB и включващ отделни високопоставени служители  на VTB, свързани с VTBBulgaria и VTBCapital Plc. Група от фирми на VTB са отпуснали на „победителя“ дългово финансиране в размер на 240 млн. евро при доста по-високо ниво на дълга в сравнение със сумата, използвана за плащането на цената по търга.

Акциите на Vivacom бяха продадени чрез търг на консорциум, воден от VTB, на силно занижена цена – над три пъти под справедливата им пазарна стойност.

Преди нагласения търг LICT държеше 43,3% от Vivacom. В крайна сметка Empreno притежаваше 76,6% от акциите на дружеството чрез собствеността си в LICT и TC-IME, които притежаваха дял от 33,3% по силата на договор за суап на обща възвращаемост /Total Return Swap/TRS/  с Crusher Investment Limited. Crusher Investment Limited, което е дъщерно дружество, притежавано на 100% от VTB Bank, не върна акциите на Vivacom на TC-IME и продължи да упражнява правата си на глас, което в крайна сметка доведе до провеждането на нагласения търг.

Тепърва предстои да избухват истински информационни бомби покрай разкриването на секретна електронна кореспонденция покрай незаконното придобиване на Vivacom от Спас Русев, Милен Велчев и компания, като лъснат и куп високопоставени имена, стоящи в сянка зад нагласения търг и измамната продажба на Vivacom.

Очаквайте специално интервю на Веселина Томова с Дмитрий Косарев, дадено единствено за сайта АФЕРА.

Afera.bg

Коментари 15 за
“РУСКО РЕСТО ЗА НЕЗАКОННАТА ПРОДАЖБА НА VIVACOM. ЛЪСВА СКАНДАЛНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА СПАС РУСЕВ И КОМПАНИЯ КОЙ СТОИ ЗАД ИЗМАМАТА”

 1. Единствен начин да се прекрати разхода на ценна емоционална енергия, кражбите и злоупотребите в световен мащаб е пълно конфискуване и национализиране на земи, производствени мощности, излишни неизползвани жилища, набъбнали банкови сметки и мноооооого други т.е. ликвидация на частния сектор ! С дребни поправки в конституцията като например: Никой частник не може да назначава и използва чужд за свой нужди, освен труда на близки от първа родствена линия! Нека тогава да видим как с честен труд се правят милионите и милиардите. Толкоз с печеленето на гигантски суми. Разберете, частната практика създава най-омразното отрицателно и противно качество в човека – алчността !!!!!
  Поздрави от Мюнхен

 2. Има един Цветелин Стоянов временно изпълняващ длъжността началник на ОДМВР-Враца, тоя слага СРС-та на хората и ги подслушва с години, праща криминални по домовете да крадат дрелки, часовници, фотоапарати за да ги подхвърлят като улики, кара хората да пишат фалшиви жалби че са „заплашвани“ за да могат да продължават „безкрайно“ СРСтата. Проверете го това и напишете материал по случая, нека знаят хората какво се случва в държавата, нека не се мълчи. На много хора съсипаха живота, браковете, съдбите. С години подслушват и следят хората незаконно и им съсипват живота и бизнеса!

 3. Да не забравяме една вероятна среща на кукловода с представителите на източната империя, май беше в Катар. След това последваха “ закачките “ с няколко частни фирми от ВПК / отбранителната индустрия / и от държавния такъв. Така, че кой знае дали вече не сме платили ние “ цацата“ вече сметката. Сланчевият ни вожд и той помогна. Та така .

 4. По интересна е сделката за ТЕЛЕНОР.ЦРУ е решило да намали драстично популацията на Балканите-Бьлгария Сьрбия Ч.Гора.US фонда KKR /зад които стои екс шефа на ЦРУ-Деивид Петреус/ чрез Empower и River STYXX Capital с бушони албанеца Елбин Гури/Джет финанс/ и Хигинс ректора на АУБ смятат и ЩЕ придобият 85% от Теленор.Гури и Хигинс са основатели на ОНКО клиники СИТИ/Американски и Изрелски капитали/ .Така купуваики ТЕЛЕНОР придобиват власт и контрол над хиляди GSM АНТЕНИ в цялата страна .УВЕЛИЧАВАИКИ ИНТЕНЗИТЕТА на изльчване на АНТЕНИТЕ могат в рамките на 5-6 год да обльчат и разболеят милиони нищо НЕ подозиращи бьлгари сьрби- черногорци/3милиона абонати/ унгарци.Купуваики ТЕЛЕНОР затварят АДСКИ КОВАРЕН бизнес цикьл РАЗБОЛЯВАТ а после с-у тльсти суми лекуват “ в тяхните ОНКО Клиники ката СИТИ клиники катo наи големите ОНКОклиники в бранша с тьрговиата с Мька и Смьрт -турско-евреиската ACIBADEM и изрелската клиника HERZILAH-тия 2те са собственост на Давид Бондерман които досега дьржи Теленор излекувани от РАК са 0.1 % кьсметли .Плана РАН-Ьт влиза с ускорени тепове целта Бьлгария да останае само една територия с 4-4.5 милиона души.Както не скрито е споделила 2014 година екс USпосланичката Еивин Боулиинс;На Булгария НЕ и нужно Инвестиции в Здравеопазване Образование Наука .Булгария е само малка ГАРА-ТРАНЗИТНА СПИРКА за Китаиското Карго и Турските ТИРове по големия и дьльг ПЬТ на Коприната .Тука е нужно казва посланик Боулинс да има обслужваш персонал; бензинджи проститутки бармани продавачи сервитьори
  Наи-интерсесно е името на Фонда зад ТЕЛЕНОР .Албанския сефарид ГУРИ го нарекьл River STYXX Capital/STYXX- Стикс е1от 5 те реки които текат в АДА-ХАДЕС Подземното Царство на мьртвите души и сенки по Стикс ХАРОН-лодкаря првозва дишите на умрелитеа Стикс е пьлна сьс сенки и демони които искат да завлекат душите вАДА/ КАКВА СИМВОЛИКА какво нещо само болен и сатанински ум може да даде такова зловешо име на Фонд Инвестиционен
  Пиша това зашото е МНОГО важно в какви РЬЦЕ попада Национален GSM оператор това сами се убеждавате еЧАСТ от НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ на страната.Чужди ВРАЖДЕБНИ сили с деструктивен характер слагат рька на нещо което можеда НАВРЕДИ увреди убие милиони.Представете си АЛБАНЕЦ мюсилман /дьржи копчето/в преносен смисьл/ на хиляди GSM изльчватели и антени в СЬРБИЯ и БЬЛГАРИЯ.А знаем Албанците НЕ ненавиждат славяни християни инаи вече сьрби

  1. Ако разбираш от геополитика ще знаеш че един пояс един път е анти американски. Влизането на Македония имаше и тази причина. Гърция , Македония и Сърбия към Мюнхен. Халфорд Макиндер.

 5. Ето ви един неприятен и нечистоплътен личен допир с Виваком.
  Миналото лято отидох до офиса на Видаком , на спирката до хотел Плиска и поитах служителката ,ако сключа договор ,само за 4 месеца,от какъвто се нуждаех с тях,за телефонна,интернетна и кабелна ТВ услуга в пакет,каква е тарифата?
  Служителката след 10 минутно сърфиране на клавиатурата ми заяви,че няма срочни договори само за 4 месеца.Имало за 12 или 24 месеца .Попитах,ако сключа договор за 12 месеца ,каква е сумата на неустойката ,ако го прекъсна преди да е изтекъл,например след 3 месеца с предизвестяване от един месец преди прекъсването.Служителката отново мъдрува на компютъра си и накрая ми заяви,че наказателна сума е ЕДИНСТВЕННО И САМО да заплатя в трикратен размер таксата,която ще плащам помесечно.Т.е. след като договора беше за 28 лева на месец за трите услуги в пакет,аз за да прекъсна договора ,трябваше да им доплатя по 28 лева за ползваните месеци и да доплатя общо още 84 лева за още 3 месеца отгоре ,за неустойка и договора ми щял да бъде прекратен.
  Сключух такъв договор.Минаха 3 месеца и отидох в същия офис да ги известя,че след един месец прекратявам тяхната услуга.Дадоха ми документ,че съм ги предисвестила.Точно след месец в деня в който пишеше че услугата ми се прекратява им занесох обратно двете декодерщите джаджи, ремотконтрола и всичките им „чункчове“ и „чинкчуве“,кабели и връзки ,който получих в деня на включването на услугата към моя компютър и телевизор.Служителката ги прие и започна да ми прави документ за приемателно-предавателна разписка с крайната сума за доплащане.Оказа се ,че не можело да се пресметне сумата, която в деня на сключването на договора ми беше казала,че ще е 84 лева,тъй като деня в който отидох да платя беше 20-ти ,а то трябвало да е преди 15-то число,когато тяхната система изчислявала цените по договорите и т.н.Трябвало да мине и следващия месец до 15-то число за да се изчисли всичко,което дължа на Виваком.Аз пътувах след 2 дена и точно заради това исках да прекратя договора си,както се бяхме разбрали предварително .Както и да е оторизирах роднина да дойде след 15-ти следващия месец и да заплати сумата,която все още мислех,че ще е 84 лева и която им дължа.Каква беше изненадата ми да науча от роднината след месец,че сумата която им е платила не е 84 лв,а е 190.75 лв.Казали и ,че освен сумата за три „наказателни „месеца, имало и допълнителна наказателна сума,за която Виваком НЕ бяха ме уведомили . Трябвало да ме таксуват и с допулнителни суми за всичките ползваниот мен 4 месеца,за добавки към всяка услуга, която съм била ползвала с отстъпка и за други неща ,които така и не разбрах какви са.И на края вместо,както ме увериха служителите от Виваком ,че общата и крайна сума за доплащане ще е 84 лв. ме одрусаха със сто и кусур лева повече.И така накрая ми излезе,след уговорена едномесечна тарифа на цена 28 лв/месец,аз дефакто бях обрана и им заплатих общо за 4 месеца ползване на услуги по среднооколо 80 лева на месец.Смъкнаха само от мен напълно незаконно ,неморално и безпричинно близо по 90 лева на месец.И това ще ми е последното ползване на услугите на ВИВАКОМ и техния собственник,добре известния на всички още от преди 1981 г. български финансов спец, гуро и ментор ….

  1. Ако имаш документи : 1 До прокуратурата за измама. 2. До комисията за защита на потребителя. 3 Жалба до отдела на Виваком. … иначе пиеш една….

 6. Респект. Дано преди да се върне рестото, да не сме станали вилает. Съдилищата са доказано по-бавни от житейския ход на нещата.

 7. Става въпрос за че между Западняци и Монархисти се бият за активите за БТК. А това е допълниетелен гювеч биби да се притисне.

 8. Интересни нещица предстоят. Като прибавим и това от днес:
  Жалбата на Цветан Василев по Глобалния закон „Магнитски“ се разглежда от Държавния департамент и Министерството на правосъдието на САЩ и резултат може да има във всеки момент. Това заяви адвокатът на банкера Джоузеф Огъстин пред Клуб Z.

 9. Мильо Хотелчев само със такива работи се занимава измами и кражби на активи и си върти синджира още от когато беше на софрата и крадна от хазната. Дългото педалче ще го лапа голямия руски суджук, да не му са слаби капачките на краката и да се ваксинира като Боби против бяс!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *