« Върни се назад Публикувано на 09.02.2011 / 9:51

Руската рулетка е опасна, а Борисов плаши гаргите

В цената от 6,3 млд Русия калкулира и локалните рискове – риска Борисов, риска Трайков, риска Дянков. Когато еднодневни политици се намират във властта, Русия внимава, защото играта на руска рулетка с нея е опасна. Русия нейното си го взе, купи старото оборудване, ще го рециклира и ще го продаде на пълна цена. Русия ще ни вземе и неустойки. Е, кои са шараните, които плуват в АЕЦ "Белене", попита Овчаров.

Една година говорим, че искаме твърда цена, като ни я дадат, почваме да говорим за инфлационен индекс, каза бившият министър. Инфлационните индекси се определят по Евростат, поясни той. Няма да се намери стратегически инвеститор за обект, от който държавата непрекъснато се отказва и КОЙТО може да стане някога, но не сега, коментира той. Според Овчаров, за Борисов числата са нещо, за което говори, за да създава шум в пространството, или пък изобщо не ги разбира.

Очевидно премиерът реши, че за него е по-важно да си гарантира подкрепата на САЩ и на американския посланик. Когато еднодневните късогледи решения доминират над стратегическите, се получава така, че България губи, каза Овчаров и напомни, че и Костов преди години постъпил така с ТЕЦ-овете Марица, защото му било по-важно да отиде в САЩ и да се ръкува с Джордж Буш.

Не ДС спира България, а манталитетът на ДС, сега става точно това – системата работи, както някога в тоталитарно време. Разликата е, че сега ДС се грижи за парите на едни криминални престъпници. Точно тези избори трябва да покажат, че държавата е узряла за промяната. Няма да са 3 в 1, прогнозира Овчаров и отрече Борисов да е безалтернативен. Той ще отиде при предишните "безалтернативни", като Костов и царя, предрече Румен Овчаров.

afera.bg

 

«