« Върни се назад Публикувано на 13.05.2022 / 7:01

РУСИЯ СТОИ НА КРАКАТА СИ, А ЕВРОПА СЕ САМОУНИЩОЖАВА, УБИВАЙКИ ИНДУСТРИЯТА СИ. 9 ОТ 10 ПРЕДПРИЕМАЧИ В ГЕРМАНИЯ СЕ МОЛЯТ РУСИЯ ДА СПЕЧЕЛИ СКОРО И ТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ ПРЕДИШНИЯ СИ ЖИВОТ

Енерго/войната е по-лоша от войната за Европа.

Украйна не изпомпва газ през един от клоновете към ЕС, защото част от тръбата сега е в ръцете на ЛНР.

Газпром не изпомпва газ за Германия през полския тръбопровод, тъй като операторът на газопровода е включен в санкционните списъци на правителството на Руската федерация.

Полша казва, че основното условие за реализирането на всеки проект за диверсификация на доставките на петрол за Германия, използвайки полските възможности, е прекратяването на руското участие в PCK Schwedt и изоставянето на руския петрол.

Австрия заплашва Газпром с конфискация на газови хранилища, ако не помпа газ в тях за следващата зима. И това са най-големите конфликти.

Ние сме в идеалната позиция. Купили от нас, дали ни пари – вземаме ги. През Украйна, през Северен поток 1, през Турция, през Беларус, с танкери, каквото искате: ние продаваме газ и петрол на всички страни. Не искаме да се занимаваме с определени фирми (списъкът беше публикуван вчера), но всичко останало – ради Бога.

В такава ситуация бавното настъпване на нашите войски в Източна Украйна се превръща в проблем не за нас, а за Европа. Те самите обявиха целта: да унижат и отслабят Русия с военни и икономически средства. Въпреки това, докато няма поражение (нека няма мощни военни победи) и икономиката на страната уверено генерира стоки за населението и стоки за износ, а данъците се вливат в бюджета, Русия стои на крака и Европа започва да се самоунищожава, убивайки индустрията си.

Сега мащабите на войната са противоположни на мащабите на икономиката, а във втория случай чашата на позитивността на ЕС пада.

Да, военната чаша на Украйна бавно спада, но това е от полза за нас, от полза е за Киев, но е пагубно за ЕС. Ето защо, повтарям, Европа наистина иска да спечелим възможно най-скоро, тогава спадането на тяхната чаша ще приключи и ще бъде възможно да продължат да търгуват с Русия.

9 от 10 предприемачи в Германия се молят Русия да спечели скоро и те да се върнат към предишния си живот.

Марат Баширов

«