« Върни се назад Публикувано на 27.04.2022 / 7:31

РУСИЯ СПИРА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АМЕРИКАНСКОТО ПРОТЕЖЕ КИРИЛ ПЕТКОВ Е ПРИКЛЮЧИЛО КУРСА

Русия спира доставките на газ от утре, а Кирил Петков, който е американско протеже успя да настрои срещу себе си дори най-горещите привърженици на Украйна. Това извън тоталния батак в управлението на държавата и очевидната за всички (дори и за най-горещите им привърженици) неспособност на Кирил и Асен да управляват.

Мисля, че американците ще го натиснат да стои на поста още малко, за да признае и Македония, но това правителство е приключило курса. Ще бъде перверзия, ако в рамките на този парламент се опитат да скалъпят някаква коалиция с програмно правителство.

Най-доброто решение в такива кризи са предсрочните избори. Септември пак ще бъде май:) Ако сме живи…

Русия води тази война като шах, а не като инвазия в Ирак. САЩ, ЕС и НАТО го признаха днес когато официално се позиционираха във воюваща страна от Рамщайн. Маските паднаха, а и за децата стана ясно, че Украйна е само прокси в този сблъсък.

Съжалявам, но на Запада не му пука за украинските бежанци и жертви. Ще се бие до последната им капка кръв, както стана ясно днес от заявлението на американския министър на отбраната.

Западът ползва украинците като жив щит срещу Русия, която предизвика да ги нападне. Как ще свърши това е отделна история. В която няма да има никакво значение кой е прав.

Днешният свят е по-различен от светът от вчера и за разлика от ВСВ тук няма да има ярко изразен победител.

Русия започна другата фаза, а ние като треторазрядна пешка падаме първи. Спирането на газа, защото не плащаме в рубли е само претекст. Това по-скоро прилича на проба и е знак към Германия за сериозността на руските заявления.

Първите ударени страни са Полша и България. Страни, които не са заплаха за Русия. Полша е креслива, а България е пуси райът. При нас има бонус, защото проамериканското марионетно правителство, което и без това се клатеше ще падне, а при евентуални предсрочни избори проруските партии ще спечелят повече гласове. Няма как руснаците да не са имали това предвид като ни врътват кранчето. Не че е от голямо значение за Москва, но защо пък не.

Възможността да удариш противника, дори и в периферията не се пропуска по време на война. В центъра резултатът на Льо Пен беше много добър, а на парламентарните избори във Франция през юни се очаква и още по-добър.

Русия играе дълга партия, може би с гарантиран гръб от страна на коалицията срещу САЩ, но кой знае дали тя ще се окаже сериозна и как ще се развие този сблъсък. Той ескалира всеки ден и няма изгледи това да приключи скоро, а и рискът от ядрени и други ексцесии е най-сериозния в историята на човечеството, защото днешните хора са уморени от живота, усещат, че той няма да им предложи кой знае какво – дори и най-богатите, които друсат и са на макс. За бедните да не говорим.

Има някакво усещане за изчерпване и това най-много ме напряга в тази ситуация, защото и двете страни са готови да стигнат до край, а това е измама, родена от много дълбоко и вътрешно богохулство.

Явор Дачков

«