Публикувано на 29.05.2022 / 8:04

РУСИЯ ПРОСТО СЕ ОСМЕЛИ. КОЙ, АКО НЕ ТЯ…

Който не разбира, че на света му е втръснало от американската простотия и агресивна вулгарност, описани талантливо от Оскар Уайлд и редица просветени европейски умове още преди повече от 100 години, нищо не разбира.

Русия просто се осмели.

Кой, ако не тя…

Явор Дачков

Коментари 35 за
“РУСИЯ ПРОСТО СЕ ОСМЕЛИ. КОЙ, АКО НЕ ТЯ…”

 1. Не знам защо …Велика страна като Русия играе по свирката на Запада ? Как, не са се усетили, че те имат ВСИЧКО !! Имат зърно,имат въглища,имат дърва имат нефт, имат газ , имат стомана,имат алуминий , имат злато,имат диаманти …или цялата Менделеева таблица ..освен това,имат земя,имат инфраструктура ,летища пристанища, авиация,рафинерии .. имат армия,ОГРОМНА имат супер модерно оръжие ,имат най много Ядрени Ракети ,…имат хора Население над 150 милиона..имат си култура , образование, здравеопазване …тоест ВСИЧКО !! Просто затварят вратите на Русия за Запада (защото НИЩО не им трябва от Запада) и обявяват цените си на газ, нефт,зърно,стомана, алуминий и други техни продукти във ПЪТИ по ефтени от запада и международните пазари НАПРИМЕР : барел петрол 10 долара и кубик газ 10 долара , а ТЕ могът да си го позволят..Ей така …в ОТГОВОР на „САНКЦИИТЕ“…КОЙТО … иска, да купува:“Това са,.. цените ни „??;) Ако, това го направят за няколко месеца …УВЕРЯВАМ ви…. Запада ще РУХНЕ ..ще се изпокарат и изтрепят помежду си…долар… евро..на боклука ! Алчните хиени трябва да бъдат УДАРЕНИ със цени… и по парите им!! И ПИЗДЕЦ …със Санкциите им и провокациите им !!;) САМО, РУСИЯ го може…;)

  1. И АЗ МИСЛЯ ТАКА.ПРОСТО ЗАТВАРЯТ ВРАТАТА ЗА НЯКОЛОКО МЕСЕЦА ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИУКА БЕЗ ЕВТИН РУСКИ ГАЗ Е РУХНАЛА А СЛЕД НЕЯ ВСИЧКИ ЕВР.СТРАНИ.ТОГАВА ДА ВИДИШ ПАНИКА.ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ НАИСТИНА?

   1. И по ефтино ще им излезе !;) Не им трябва война с тези алчни дебили …ПАРИТЕ , ПАРИТЕ да им ударят с ЦЕНИ …това ще им бъде по жестоко от Ядрен удар ….по 10 долара на барел и кубик Газ НОоооо …в Рубли,….да се редят пред руските банки да си купуват Рубли !;) ПРЕКРАСНА… „САНКЦИЯ“!;) Благодаря ти Краси !;)

    1. Защото ако изпълнят твоя план, войната ще е по-голяма и по-жестока 😉

 2. Когато Михаил Гарбер и Барух Елцер ликвидираха СССР и служеха на Америка, единствената Страна в Света, която се опълчи на САЩ бе Северна Корея Дачков !!!!!!

  1. Точно затова българските еничари толкова ги мразят и ни плашат с тях 🙂

 3. Ще се осмели само онази част от света която признава морала и заповедите на нашия Бог Исус Христос.
  Путя към Истината и Живота.
  Колко е голям шанса на изкуствено напечатаните хартиени „ценности“ на мумията сорос??
  Тласкащ ни към страх и смърт.

  Христос срещу сорос.
  Римата е случаѝна.

 4. Жени, децата се отучиха да четат много преди онлайн обучението, поне от 20-25 години. преди книжарниците бяха пълни, сега на три квартала в София има по една малка, я оцелее, я не. Пък това, което прочетат, не го разбират…. Студенти по българска филология не разбирали „Под игото“, а защо махнаха Вазовия шедьовър „Една българска“ от училищата – в първите три реда фиксира българския манталитет. За руската и западноевропейската литература не са и чували! Това е положението – чалга, стари коли и смартфони! Какво ще правят тези деца, не ми е ясно!

 5. Преди ОФ ни раздаваше купони за маслини, сега ни раздава акъл. При това само с чужди мисли.
  Щом сме оцелели в ония времена, ще оцелеем и сега. Няма как да смачкаш едновременно Андрешко, Ботев, Хитър Петър, бай Ганьо и Вазов, напр. Нарочно направих такава смесена подборка, всеки да се асоциира с най близкия му образ.
  Та, ние знаем 2 и 200. Оцелели сме.
  Обаче !!!!! Защо мислите, че беше въведено онлайн обучение ??? За да се отучат децата да четат !!!!!! За да мразят да учат ,защото образованите хора са много опасни. Сега очаквам първите онлайн завършили хирурзи, да видите какво значи ужас 🙂

  По въпроса за Русия и куража и – хората имат държавници, а не псевдо политици.

  1. Женичка ,а гледай си манджите ,щото политиката не е за твоята глава . За ОФ -то ,ще ти кажа че тази не политическа организация е създадена да обедини всички прогресивни антифашистки сили по време на ВСВ .Във тази организация са влизали социалдемократи , комунисти ,военни ,земеделци и безпартийни хора .Такава си остана и след 9 .9 1944 години която обедини всички хора които не членуваха във БКП и БЗНС . .ОФ никога не е раздавала маслини и банани и купони .Купонната система е премахната още през 1955 година ,когато България се е възстановила икономически след войната .Във днешно време стана така че кой може кой не може взе да си навира гагата във политиката,а тя не е за неграмотни хора ,дето си нямат хал хабер от нея .Във това число и ти спшадаш към тази категория хора .

   1. Да и как ги обедини , виждал ли си списъците с агентите на Никола Гешев , които са били в ОФ ,хахахаха. Пълна помия.

 6. 1. Гледахте ли участието на полк.Марков на канала „Свободен глас“? Аз току-що го гледах и съм много доволна. Да кажем, че съм го приела като „неделна проповед“ за българи.
  2. Във връзка с написаното от г-н Дачков. Ами, да се осмелиш- си е задължение на духовен аристократ. 🙂 Сега ми идват разни разсъждения по този въпрос…
  Кой може да си позволи да се осмели? По-силният. По-смелият. Идеалистът. И лудият.
  3. Не ми е приятно, когато се обиждат хора, пишещи на „Афера“. 🙁 Не мога да схвана какъв е конфликтът м/у „Отечествен фронт“ и „FuckEU“. Аз чета коментарите и на двамата, но явно не знам всичко. Това исках да кажа- повече няма да се намесвам, защото нямам право.

  1. Мария, всички права са на твоя страна. Защитавай се, нападай, бъди себе си. Светът принадлежи на смелите, защото ако и Русия се беше свила и беше казала – Ами то… ние какво да направим…
   Нали ?

  2. Мария идеалите ,идеалите са във основата на всичко във този сбъркан свят .Аз имам изказването на един голям чекист създал едни от най брилятните опшерации на ЧК след революцията във Русия . Ти чувала ли си за операция Тръст и затова как тогавашното ЧК е разкрило враговете на Русия вътре във държавата .Та този голям разузнавач казва АЗ обичам своя народ ,защото неговите и моите идеал съвпадат напълно .Та и аз съм така винаги със се борил за защита на слабите и онеправданите ,даже и по времето на Соца ,защото имам високо чуство за справедливост , Далеч съм от мисълта че със идеален ,напротив имам грешки във характера си и аз . Но за разлика от другите аз си ги признавам ,защото при мен критиката и самокритиката вървят ръка за ръка и само така вървя напред .Това е моята цел във живота ми досега .

   1. Пак пример за „вътрешния враг“, а Богомил Райнов не бил прав?

 7. Член на БСП: «С действията си кировото правителство ще има само един голям успех — ще ни отърве от »Промяната», Славчо, ДъБъ и проекта »Нинова» Министрите на БСП гласували против приемането на еврото, ама плана го приели.
  Те гласуваха уж и против военната помощ, ама такава има. Сигурно ще гласуват и против безусловната зелена светлина за Северна Македония, ама ще я дадат.
  ️ Реално погледнато, БСП следва своите принципи — ние не подкрепяме прекрачването на нашите червени линии, подкрепяме само правителството, което ги прекрачва ☝️
  Все пак с действията си кировото правителство ще има един голям успех — ще ни отърве от »Промяната», Славчо, ДъБъ и проекта »Нинова».
  Това би дало шанс и на БСП да започне отново нормалното си развитие…ако са останали сили…✊
  Галин Дурев

  1. Аз пак не можах да разбера/ щото съм тъп,диф селянин/-
   Отечествения фронт ли роди комунистите или комунистите родиха Отечествения фронт?
   И в крайна сметка,от къде се пръкнаха социалистите ,след ,,изчезването“ на комунистите ?
   В училище ни учеха ,че след социализма идва комунизма ,а не обратното …

   Венсеремос.

   1. бачо Кольо няма по умни хора от селяните да го знаеш от мен ,щото от освобождението на България от Турско робство селячеството е преобладавало над 80 % от Българският народ .И не случайно Българските писатели ,като Антон Страшимиров ,Елин Пелин Йордан Йовков Николай Хайтов ,Стоян Цеков Даскалов и другите са създали образа на Българският селянин като трудолюбив човек .А моят род по майчина линия от сто години сме приключели със селото уважавам и обичам Българското село ,за тази цел притежавам и много книги и романи написани за Българският селяк .Наскоро ЦКС ми подариха и 4 тома за създаване на кооперативното движение във България от преди 122 години и два тома енциклопедии за потребтелните кооперации във България .А досега мой любим роман е трилогията на Андрей Гуляшки село Ведрово МТС -станция и Ведрово . Аз лично мисля че само Българското земеделие ще спаси България от разрухата във която е попаднала благодарение на ЛИБЕРАЛИТЕ ,ДЕМоКРАТИТЕ И ГЛОБАЛИСТИТЕ И съжаляам ч няма мое родно село където на стари години да живея и се трудя ,макар че 13 години от трудовият ми стаж преминаха във едно ДЗС във моят роден град .

 8. Това е началото на края на лъжовната политика наречена „демокрация“ и на неолибералното управление, което в цялата човешка история се идентефицира с робовладелския обществен строй, през която епоха именно се ражда мафиотската химера наречено „демокрация“. Сълзливите постулати „права на човека“, „свобода на словото“, „пазарна икономика“ и други тъпизми доведоха до това 1% от населението на света да разполага със 70% от материалните и финансови капитали на света. В последният доклад на ООН се казва „29 човека разполагат с 50% от световните капитали”. Това ли е демократичното равенство на пазарната икономика? Да се умира от глад ли е свободата на човека? Липсата на справедливо правораздаване ли е свободата на словото? Разпада на ЕС и НАТО е в ход и ще се ускори и от самосебе си и от външни за тези организации събития, като операцията в Украйна, събитията в Сирия и Ирак, предстоящите такива в Молдова и Грузия очакваните такива в Южноазиатския регион. Държави като Русия, Китай, Индия и много други отдавна са разкрили нечовешкия образ на либералната демокрация и вече са се ориентирали към водене на политика насочена единствено и само към защита на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на ДВУСТРАННА ОСНОВА, а не на някакви международни гейски и джендърски съюзи, организации и комитети.

 9. Как кой – ами комунистите,кой !
  Е да,ама ги няма…изчезнаха.

  Моля др. Отечествен фронт да обясни ,къде аджаба се изпокриха толкова много борци за мир,борци против капитализма и империализма,дето се кръстеха от сутрин до вечер във вярност на СССР
  Щрак … и ги няма.
  То ясно,че крадливата част от тая идеология се захлюпи с шапката на една европейска партия,която подпука евроресурса като за последно,ама къде отидоха идеалистите,там е въпросът ?!
  Където се обърнеш само социалдемокарти и нацисти…

  Венсеремос.

  1. И на тоя ти въпрос имам готов отговор бачо ти Кольо .Първо ти си отговорът на този въпрос станал от комунист демократ и либерал .Второ истинските комунисти измряха още във края на 60 -те години на миналият век ,останаха управляват прикритите врагове дето се писаха активни членове още на 9 -ти септември 1944 година .Трето за тази цел ще ти цитирам откъс от книгата на Богомил Райнов Ченге втора употреба ,във един разговор между двамата приятели и колеги Емил Боев и Борислав вече през годините на демокрацията Борислав казва на Емил Боев ,Емиле ние построихме някаква сграда -социализма ,къде лоша къде добра но вършеше някаква работа .Но докато ние със теб я пази от враговете да не я рушат от вънка ,те вътрешните врагове я рушали от вътре .Край на цитата .Та бачо ти Кольо голямата грешка на истинските комунисти от работническата партия ,,а не БКП -то че не се разправиха докрай със враговете си ,ако го бяха сторили ти сега нямаше да дращиш тук по клавиатурата и да ми задаваш въпроси и то провокативни . Следва продължения на моят отговор на твоят въпрос .

   1. А бе, аз колко пъти да ти кажа,че нито комсомолец съм бил,нито комунист,най- малко пък демократ -либерал съм !?!?!?

    То,Емил Боев хубо казал ,ама той все пак е милиционер ,бе,простено му е да има привидения .
    ОФ,слез на земята най после- никакви врагове не са рушили, никаква социалистическа сграда.
    Социализма и комунизма бяха разрушени от несъгласието на хората да са еднакво облечени в рубошки, каращи едни и същи коли с визия на минитанкове,живеещи в държави оградени с бетон и бодлива тел !!!

    Просто една лъжа ,каквато и да е и идва времето да лъсне…
    От 44 до 76-77 г. тази лъжа вървеше някак си,после изпихна и социализма-комунизма се стринаха като кула от карти…
    И шмайзерите на ,,измрелите през 60-те години“ не можаха да помогнат…

    Никой не е им е бил виновен.
    Никой.

    Толкоз им е бил хала…
    Е ,на и сега – пак се кръщават социалисти…
    Бошлаф работа.

    Венсеремос.

    1. Е най после изплю камъчето бе бачо Кольо Либерал бил ами че вие либералите сте най долнопробната пасмина на човечеството .където се докопате до властта след вас само разруха остава .Примери много мога да ти дам .Джендърията ,содомията , зоофилията и другите извратени идеологии са ваше дело на либералите . А той и великият писател Достоевски го е казал преди повече от сто години .Русия ще я унищожат не Анархисти и Комунисти А проклети либерали .Занимавам с със политика от млад години и знам що за стоки сте това либералите .Мръсни отрепки безродни предатели и Мерзавци съсипващи световният ред и националните държави .

     1. Ама ти наистина четеш правилно само това ,което сам си написал !
      Там пише ,че не съм демократ-/тире/ либерал, демек демократ- либерал не съм !!! .
      Стана малко като със запетаята в писмото за помилване на бесения…

    2. И каква бодлива тел и бетон те гони бе .Я се виж вие либералите от разкапният ви ЕС какви забрани сътворихте заради измисленият ви корона вирус ,зелени сертификати затваряне на граници някакви си тестове ,забрани забрани и забрани .И понеже Путин ви еба мамата на корона вируса ,сега пък СЗО -което организация на вашият идеолог леберал фашиста и военнопрестъпника дъртата маймуна Сорос ви готви новият вирус маймунската треска .А истинската цел на либералите е да унищожат малките народи и да останат само те на тази планета ,щото ресурсите ви свършват и трябва да грабите от другите народи полезните изкопаеми като ги унищожавате .

  2. Бачо ти Кольо съветвам те да прочетеш този материал който е много дълъг ,но пък е чудесен отговор на твоят въпрос .Няма да го пост вам целият ,ще ти дам линк към него ,чети го внимателно ,много внимателно . СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, СОЦИАЛИСТИ, КОМУНИСТИ През 1885 г. умира Ф.Енгелс. Това слага начало на дискусии в работническото движение и във 2-рия интернационал върху интерпретацията на марксизма, за неговото прилагане в различните политически условия, за неговото по-нататъшно развитие. Оформят се три групи социалдемократи : десни опортюнисти ( Е.Бернщайн, Х.Хайдман), центристи ( К.Каутски, Е.Вандервелде, О.Бауер), леви революционери ( К.Либкнехт, Р.Люксенбург, холандските “трибунисти”, българските “тесняци”, руските болшевики).

   Лидер на десните социалдемократи е Едуард Бернщайн (1850-1932). Бивш банков чиновник и син на локомотивен машинист, той е близък сътрудник на Енгелс във вестник “Социалдемократ”. От 1897 г. Бернщайн започва открита ревизия на марксизма : отрича революционната борба на пролетариата и диктатурата на пролетариата, класовата борба, икономическата теория за принадената стойност, закона за концентрация на капитала, интернационализма и издига лозунга : “Крайната цел е нищо, движението към нея – всичко!”, което води експлоатираните до дребни протести по дребни въпроси. Бернщайн проповядва примирение между класите и подържа агресивните цели на германския империализъм. Бернщайн твърдеше, че средната класа не запада, а се засилва, говореше за постепенен преход към социализма и заявяваше, че революцията не само е ненужна, но и невъзможна. Той приемаше капитализма и проповядваше търсенето на най-голяма изгода в рамките на тази система. И до днес идеите на Бернщайн са антимарксическата програма на дясната социалдемокрация, приета и осъществявана от всички бивши комунистически партии в посткомунистическите страни. Лидер на центристите е Карл Кауцки (1864-1938). Роден е в Австрия от баща чех и майка немкиня. Близък приятел на Маркс и Енгелс, изпълнител на завещанието на Енгелс, най-изтъкнатия теоретик на Втория интернационал. Постепенно и почти неусетно Кауцки напуска революционните марксически позиции и през първата световна война минава към социал-шовинистите. Под негово ръководство центърът във 2-рия интернационал се превърна в “царство на сладникави дребнобуржоазни фрази, на интернационализъм на думи и на страхлив опортюнизъм и раболепие пред социалшовинистите на дело.Центристите са поклонници на рутината, роби на гнилата легалност, покварени от атмосферата на парламентаризма” (Ленин) До края на живота си Кауцки се отнасяше враждебно към Октомврийската революция и към Съветския съюз.

   Левите социалдемократи възглави Владимир Илич Ленин. Той участва в Щутгарският (1907) и в Копенхагенския конгрес (1910) на 2-рия Интернационал и повежда безкомпромисна борба за защита на марксизма, за творческото му прилагане в интерес на работническата класа в борбата й за революционно преустройство на обществото. По негово предложение, революционните партии на пролетариата възприеха автентичното марксово наименование „комунистически” и създадоха 3-я Интернационал – Коминтерна. Ще запазя тази страница и ще чакам твоят отговор ,дали си прочел цялата статия която е много дълга и само изключително умен човек може да разбере за какво иде реч .https://gindev.blog.bg/drugi/2012/09/23/socialdemokrati-socialisti-komunisti.1002536

   1. Аз като прост ,диф селянин виждам в тая работа еврейска кондика.
    РАБОТНИЦИ -ИНТЕРНАЦИОАНАЛ -МАРКСИЗЪМ- СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, СОЦИАЛИСТИ, КОМУНИСТИ !!!

    В центъра са мързеливците,в дясно са антиреволюционно настроени ,,традиционалисти “,а в ляво дебне Коминтерна – чука на марксизма !

    Такова било времето -много работници,плачещи за обединение и е на -обединили ги ,няма що …
    Сега това е невъзможно да се случи по редица причини,а съществуването на партии,които ползват само имената от Историята дразни и отвръщава.

    Венсеремос.

    1. В центъра за всичко са жидовете – и за добро и за зло! Защото е доказано от хиляди години назад – те, не могат да седят мирно и да се занимават само със себе си!!!!! Те, трябва да ровят, да бутат някъде, а ако стане борба, още по – добре за тях. Не само гледат сейр, но и пари печалят от гадориите които сътворява.

  3. И друго бачо ти Кольо ,не знам дали четеш новините от Русия ,за да видиш как либералният запад е създал петата колона във Русия ,това либералите и демократите от така наречената интелигенция ,Певци ,Артисти Поети Писатели Спортисти и всякаква друга либерална паплач финансирана чрез НПО-та да руши не само общественият строй във Русия ,ами по лошото да руши битът ,културата ,празниците на Руският народ .И което е по важното всички тези борци за демокрация и зле прикрита форма на свобода щипнаха и побягнаха на запад след започването на военната операция на Русия във Донбас .Едните избягаха при спонсорите си във Англия ,Германия и Израел .Само един пример ще ти дам ,нали прочете за телевизионната журналистка дето показа плакат във най гледаното време по държавната телевизия и какво стана със нея отнесе една малка глоба и Путин я пусна да си ходи по живо и по здраво при господарите си мисля във Германия .Защото ако бяха я оставили във Русия ,тя щеше да бълва змии и гущери по националното ръководство на държавата .Та предатели има навсякъде по света който са готови за пари да продадат и майките си .Путин ги нарече тези хора със една единствена дума Мерзавци .

  4. Не са изчезнали. . Претърпяха метаморфоза. Погледнете Парламента и ще се убедите – ГЕРБ, ДБ, и всички останали политформации. Те сега се подвизават като борци против комунизма и осъзнатата необходимост. Ще ги познаете лесно, всички такива борци носят по някаква значка на ревера си .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>