« Върни се назад Публикувано на 30.06.2022 / 20:43

РУСИЯ ОШАМАРИ ЗА ВТОРИ ПЪТ ДНЕС ПСИХОПАТА ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ! „АФЕРА“ НАСТОЯВА КИРИЛ ПЕТКОВ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН КАТО ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!

След безумието на идиотът ни премиер Простото Киро – Руското посолство да отегли нотата си, Митрофанова буквално ошамари Простото Киро!

Ето как!

Посолството на Руската Федерация в България:

Във връзка с разпространено от пресслужбата на Правителството на Република България съобщение относно нотата на Посолството бихме искали да изясним следното.

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България. От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения. От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане.

Очакваме, че на 1 юли МВнР на България ще отзове двете ноти, съдържащи списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България. В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна.

АФЕРА ПРИЗОВАВА НАСТОЯТЕЛНО МОМЕНТАЛНО КИРИЛ ПЕТКОВ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН КАТО ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!

Afera.bg

«