« Върни се назад Публикувано на 13.04.2022 / 8:20

РУСИЯ НЕ СМЕНЯ ВОЙНИК ЗА ФЕЛДМАРШАЛ. И КОИ СА ТИЯ ЗАТВОРНИЦИ? НАТОВСКИТЕ ОФИЦЕРИ ОТ МАЗЕТАТА НА АЗОВСТАЛ СА НА ТЪРГ СРЕЩУ МЕДВЕДЧУК

Зеленски получи личния си заложник и се радва, без да осъзнава, че е стеснил значително коридора за преговори. Не се съмнявам, че Виктор Медведчук са му го подхлъзнали нарочно след визитата на Борис Джонсън. А Русия има отличен аргумент да демонстрира как Зеленски се справя с неприемливи опозиционери, но не докосва олигарсите, включително Порошенко.

Киев има някои надежди, но те трябва да помнят, че Русия не заменя войник за фелдмаршал.

Смелостта на Виктор Медведчук е невероятна. Възрастен, бит, насинен, лидерът на Опозиционната платформа за живот и на парламентарната партия на Върховната Рада гледа в обектива. Човек определено мъжкар.

Хайде сега по- спокойно.

Зеленски, без да обяснява откъде идва Медведчук (между другото, защо е бит, но гледа в обектива в чиста униформа), казва, че е готов да размени „всички затворници в Мариупол“ за него.

И кои са тези затворници? Само украинци? Или в състава им има неукраинци? Подозираме, че натовските офицери, седнали в мазетата на Азовстал, са на търг срещу Медведчук.

Вече писах: Русия не сменя войник за фелдмаршал.

И погледът на Меведчук ни казва, че той го знае.

Марат Баширов

«