« Върни се назад Публикувано на 14.02.2011 / 22:18

Румяна Желева с нескопосан опит за „опровержение”

 

 

Ето и пълният текст, с буквален правопис и стилистика:

 

"По повод днешните кандидат-президенски страсти"
Уважаеми приятели, читатели, както и вие свободни и независими журналисти от българските медии, винаги обективно информиращи обществото!
По повод многократните ви телефонни обаждания днес – бих искала да споделя, че г-жа Култуклиева, г-жа Томова и безпристрастният Весо Желев не са просто някакви флашки и бумбашки, а дълбоко уважавани и изключително четени политически анализатори в страната и чужбина.
НДСВ и БСП пък са родолюбиви партийни организации, благодарение на които България за втора поредна година отнесе престижната награда – „европеец на годината” под носа на останалите 26 държави-членки. Тази седмица благодарение на тях ни предстои да видим поредния народополезен дебат срещу България в Европейския парламент.
А доколкото следих събитията през изминалите седем дни, кандидат за президент бе една друга жена-неуспял кандидат за еврокомисар, за когото Илф и Петров са възкликнали: „Обичаха го домакини, домашни помощнички, вдовици и даже една жена – зъботехник” (гл. 35, Златният телец).
Честито на всички, прекалили с алкохола на Трифон Зарезан! Честито на всички, живеещи в държавата, където доносници на ДС са журналисти, а журналисти са агенти на ДС; държавата, където думата „лустрация” е мръсна дума и звучи като „кастрация”.
И макар да е Трифон Зарезан, моля ви, пийте „умерено и с мярка”, както е казал народният гений”.

 

Разкритието на afera.bg, свързано с тайната завера на „екипа” на Трактора очевидно разтърси „Арарат” и единственият ход сега е да се отрича и източниците на информация да бъдат наричани луди и пияни. Румяна Желева може и да се упражнява дълго време върху лустрацията и кастрацията, но истината е, че информацията ни е желязна. Сега на Трактора му предстои да търси нов вариант, вероятно с още по-„здрави” кадри.

 

Afera.bg

«