« Върни се назад Публикувано на 05.02.2021 / 9:24

РУМЕН РАДЕВ СЕ СБЛИЖИ С ЦВЕТАНОВ ПОКРАЙ „ТРИ МОРЕТА“. БЛИЗОСТТА – ПО АНТИРУСКА ЛИНИЯ

На консултациите относно датата на изборите в президентството изненадващо президентът Румен Радев покани бившият втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Изненада обаче няма. След края на официалната среща, когато са се оттеглили медиите, двамата са отишли в тайна стая, за да обсъждат проекта „Три морета“, доверяват присъствали на случката.

Двамата се гласят да вземат всички проекти по инициативата. Цветанов започнал да вкарва Радев в час със схемите за прокарване на фирми и подизпълнители. За целта са обсъждали включването на определени фирми чрез финансиране през Българската банка за развитие.

От доста време Радев и Цветанов демонстрират близост по антируска линия. Радев изпрати представител на президентската администрация на форума организиран от института на Цветанов миналото лято като жест на добра воля и сътрудничество. Разбира се централна тема беше „руската заплаха“. Сега още повече задълбочават сътрудничеството и по финикийска линия.

Радев много бързо забрави „Апартаментгейт“ и корупционните неща около Цветанов.  Проектът „Три морета“, който Радев и Цветанов лансират в България е непопулярен и опасен, но кой ли мисли за държавата като замирише на пари.

Димитър Андреев

«