Публикувано на 12.02.2020 / 13:37

РУМЕН РАДЕВ: ЗАЩО ГЕШЕВ ВИЖДА КОРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, НО НЕ И В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. В ЕПИЧНАТА БОРБА С КОНТРАБАНДАТА ДАЛИ НЕ СЕ ПРЕБОРВАТ НЕУДОБНИТЕ

РУМЕН РАДЕВ: ЗАЩО ГЕШЕВ ВИЖДА КОРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, НО НЕ И В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. В ЕПИЧНАТА БОРБА С КОНТРАБАНДАТА ДАЛИ НЕ СЕ ПРЕБОРВАТ НЕУДОБНИТЕПрезидентът Румен Радев:
Тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална да се пребори с корупцията и престъпността, някакси не вижда очевадното.
Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата – в ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна, защото това всичко рефлектира върху правовата държава, върху устоите на демокрацията и върху правата на обикновения български гражданин.
И тук тепърва ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важен – това е връзката премиер-главен прокурор. Вие вече всички знаете кой всъщност подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко – на Министерския съвет, по закон.
Въпросът е знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват и разработват президента в грубо нарушение на закона. Ако го е знаел защо е допуснал закононарушение. Ако не е знаел значи имаме човек, който е неспособен да управлява тези служби. Чак след ДАНС идва прокуратурата, която между другото бърза също да развее СРС-та в закононарушение явно в нечий интерес.
Премиерът си присвои правото всяка сряда да привиква главният прокурор и председателя на ДАНС в епичната борба с контрабандатата. Покрай това преборване дали не се преборват неудобните. Само питам. Това са важни въпроси.
Гешев ходи при премиера по много поводи. Въпросът е как така толкова бдителни по отношение на държавния глава служби проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушения, срива на търговския регистър, хазарта, проспаха, при положение, че имат присъствие в тези комисии. Проспаха, че плащаме самолети четвърто поколение по-скъпо от самолети пето поколение. Проспаха това, че имаме протоколи на важни комисии с невярно съдържание.
Друг въпрос, защо г-н Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и в министерски съвет, където се харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална да се пребори с корупцията и престъпността, някакси не вижда очевадното.
Във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е – там, където се харчи бюджета, където са обществените поръчки. Напоследък няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди и даже не знаем на кой се дават парите. Очаквам много повече от главния прокурор. Очаквам той да обърне внимание на тези сигнали в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава поводи за самосезиране.
От санирането и оградите по границата, хазарта, боклуците, апартаментгейт, къщи за гости, безобразни ремонти, очевадни нарушения. Брутално лобистко законодателство, мобилни инсенератори, където изтичат милиони по интересни поводи, за които още не знаем как изтичат при кого.
Трябва да горим нашите собствени боклуци, а не да вкараме отвън.
Трябва да има контрол върху боклуците, които се внасят за горене. Водихме ги под RDF, обаче се оказа, че не този за който сме си мислили. Горят се вредни отпадъци. Безогледно се внасят без никакъв контрол. От там трябва да започнем. Кой е отговорен за това, защо са го проспали служби, институции, отговорни фактори, кой е имаш интерес. Заради забогатяване то на една шепа бизнесмени, страдат всички останали българи. Това е абсолютно недопустимо. Това е пробив в начина на управление на държавата. Това е политическия аспект.
Ние трябва да горим нашите собствени боклуци, а не да вкараме отвън. В никакъв случай. Ако ги горим, трябва да има всички необходими филтри и инсталации така, че да бъде безвредно.
Трябва много сериозно да се замислим за кризата в образованието, която ни очаква и допълни, че това означава неконкурентноспособна икономика, нисък стандарт и качество на живот. Трябва да вземем решителни мерки, образованието трябва да стане стратегически национален приоритет.

Afera.bg

Коментари 28 за
“РУМЕН РАДЕВ: ЗАЩО ГЕШЕВ ВИЖДА КОРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, НО НЕ И В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. В ЕПИЧНАТА БОРБА С КОНТРАБАНДАТА ДАЛИ НЕ СЕ ПРЕБОРВАТ НЕУДОБНИТЕ”

 1. Tова което казва е ясно и известно на много.

  Но ефекта от казването му е почти нулев. Или близък до „0“-та.

  Защо ???

  Ако си припомним Ленин,свалил масона Керенски, то има три необходими, но недостатъчни, условия 😉 :

  1. Управляващите са неспособни да управляват – това едва ли е под въпрос, съдейки и по коментарите тук.
  2. Народа да не иска да бъде управляван по-старому – т.е. лобистки и т.н. – за сега това е под въпрос съдейки по мижавите протести.
  3. Да има авангард предлагащ „нов“ модел на управление. – това пък липсва въобще. БСП не е опозиция а „лявото“ крило на текущия модел/статуквото.

  Извод:
  От необходимите предпоставки за смяна на „модела“ са налице 1 и половина. Дори не повдигам въпроса за 4-тата – днес е рано, утре е късно 🙂 . За нея няма дори наченки на изследване. „Коцето“ не предлага никакъв модел освен преписан „учебник“ по „родинознание“, което е по-добре от нищо, но не особено 🙂 .

  Така, че бъдете реалисти и се подгответе за позиционна война и работете върху идеологията, модела. Точка 1 няма да се промени, те са стигнали „върха на компетенцията“ си но по т.2 и т.3 има още мнооого работа. А тя е скучна и монотонна. 🙂

  А модела се подпира на ценности/критерии . Глопоста не е ценност.

  За това и Мустафа и сие са спокойни за власта си и се кудошат с вас 🙁 .

 2. До Онзи: копеле не си си взел лекарствата!
  Що се отнася до президента:такъв държавник сме нямали,нямаме,а няма и да имаме!Изключителен!Светлинна разлика от тоя дето „Вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме!“!Неговите „бисери“нямат край.Светлинна разлика от надменния селски лъжец/Валери Симеонов/,от човека с торбичката,от оня с каскета,от оня с особената форма на главата и т.н. и т.н.Всички прости,крадливи,ненаситни престъпници?

  1. Овален или кръгъл ИДИОТ си. къде видя да съм против,дори и със запетаѝка да е ,да съм против президента ни.

 3. Да ве и как БГполитици НЕ виждат че в МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ /МВнР/ НЕ се вижда българския флаг-трибагреник /БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО/ а се разпострира гигантска проекция на ИЗРАЕЛСКИЯ ФЛАГ шарката талит “ДВЕ ярко СИНИ ЛИНИИ по средата бял фон и мальк бг герб “
  НЕ ВИЖДАТ и големия еврейски свещник -кохен пред НАРОДНОТО БГ СЪБРАНИЕ
  Какво правят тези ЧУЖДИ РЕЛИГИОЗНИ СИМВОЛИ и символи на ЧУЖДА ДЪРЖАВА в БГ МВнР, НС,Президентство
  България кибуц ли е,сащ-еврейски протекторт ли ,или ционска колония за донорство

 4. Златко Денев, ЛАИК иПРОФАН си. Политиката не е лъжица за твоите уста,хуя е по прилягащо.

 5. Недялко, от Пик, е получил Нервна Криза, защото Президента е поискал, Гешев да погледне и към Падишаха

 6. „Ето така функционира системата на Мутрата-ренегат:
  Мишо Бирата – здрав и прав, умря от „инфаркт“. Патологът за Белнейски и Чората се самообеси. Ваньо Танов почина внезапно като Мишо Бирата. Клошар запали тютюневите складове в Пловдив. 400 хиляди бюлетини, отпечатани и подредени по градове, се оказаха „вторични суровини“. Гинка от Пазарджик, със запор от НАП, намери 300 милиона, за да купи ЧЕЗ. Чакъра беше убит от Бойко Борисов с 14 изстрела с гранатомет, България бе осъдена в Страсбург за това. Бойко обаче е невинен, извън Страсбург. ИТ експертът по „цецомобила за подслушване“ бе убит с 4 куршума и 1 контролен в главата, с цел „обир“. Цецо си купи 7 апартамента със спестяванията на тъща си. След него и Цецка, и тя да не остане назад. Председателят на Столичния общински съвет си купил 60 апартамента, със 120 години трудов стаж. Доказателствата срещу Филип Златанов (момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ) бяха „откраднати“ от колата на вещото лице. Къща за 2 милиона в Барселона за любовница. Къща за 2 милиона в Барселона е собственост на тенис-клуба на Бойко, той няма нищо общо. Стената по границата от един ред излезе 4 пъти по-скъпо от двуредова в Гърция. Царските конюшни се самозапалиха. Полицията „по погрешка“ арестува журналисти, опитващи се да спасят документи от изгаряне. Докато ги разпитваше, документите изгоряха. През 2018г. избиха 4000 кози и овце в Странджа от, а във обявеното вторично огнище на вируса в стадото на Ана Петрова от Болярово всички овце са живи и здрави.”

 7. Малък пример относно лобистко законодателство:
  ЗОВБПИ
  Чл. 87. (Изм. и доп. – ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.; изм., бр. 20 от 2018 г.; изм. и доп., бр. 37 от 2019 г.)
  (1) (Доп. – ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) В едномесечен срок преди изтичането на срока по чл. 84, ал. 2 лицето, получило разрешение за съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях или разрешение по чл. 81а, подава заявление по образец за подновяване на разрешението до директора на ГДНП на МВР или до съответния началник на РУ на МВР, придружено от: 1. (изм. – ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.; изм., бр. 20 от 2018 г.; изм., бр. 37 от 2019 г.)документите по чл. 79, 80, чл. 81, ал. 1, т. 4 и ал. 2, 3, 5 и 6 или чл. 81а, и.
  2. удостоверение за годност за употреба на огнестрелното оръжие.
  3. (нова – ДВ, бр. 37 от 2019 г.) документ от стрелбищен комплекс за проведени минимум веднъж за срока на действащото разрешително учебни стрелби по програма, включваща не по-малко от 50 броя боеприпаси за всяко от огнестрелните оръжия по чл. 6, ал. 3, т. 1, вписани в разрешителното.

  А при кого отиват парите за мишени боеприпаси и протоколи?

  1. 🙂 Сигурен съм, че не разбираш тъпотията която си написал, още повече, че това нещо го слагаш в графа „лобистки закон“. Както аз, така и всеки притежаващ законно оръжие ще ти каже, че боеприпасите си ги КУПУВАМЕ ОТ ОРЪЖЕЙНИТЕ МАГАЗИНИ, а не от МВР или стрелбищата. И протоколите, са си протоколи – принтиран лист хартия, това е „протокола“. Какъв „лобистки закон“ ти е в главата, само ти си знаеш, аз идея си нямам. Само много глупав и невеж човек може да си помисли, че МВР или РПУ-тата продават боеприпаси.

 8. Г-н Златко Денев, фактът, че този брифинг е по „комунистическата“ телевизия говори ясно, че нама как да е по Герберските защото въпросите са много, а герберите нямат отговор на тях!

 9. Ами така е, защото гражданина началник Иван Гешев е (НЕ)корумпиран и (НЕ)зависим. Забранено му е да пипа МС, все пак той пази шайката която е на власт….

 10. Защото ( основна причинност бг)

  Метресата – царица на мисирката-
  главите на мъжете изкълвала
  и не мъже, а пуяци в постилката
  метресина за царство е застлала.

  Метресата – владетел на държавата:
  подмолно, явно- трайно разрушително
  на Вавилонска кула стълб със плявата:
  корупция и продан – отвратително!

  14,45 ч., 12.02.2020

  Справка за насока за Вавилонски сламки ( които добре правят пожари в държавата и вън от нея): Румяна Бъчварова, Надежда Михайлова – Нейнска, Лиляна Павлова, Меглена Кунева, Николай Младенов, 1/2 сегашен Мин. съвет и десетки подобни във властта. Обвинения за престъпления „по служба“ – държавна измяна – за тях няма. Царици на мисирките и мисирите….закрила, пари държавни и почести!

  1. Механизъм на властовите мисирки и мисири*

   Мисирките – любимки на мисирите,
   комплекти от активни сладострастия:
   успехи на закрито под завивките
   и във властта – погроми, но …пристрастия:

   плътта бушува в класните мисирки,
   мисирите откликват в сладострастия,
   вилненят във задружни бесовилки
   и властовеят със Содомски ястия!

   20ч., 12.02.2020
   *пълен контраст на Свети Кирил Философ,
   когото обаче …споменават с порочните си уста
   и дори на негови чествания в Храмове ходят
   като типични властови безсрамни мисирки и мисири-
   каквото нямат, крадат и кичат се с него, каквото имат – за потрес е.

 11. Всички изброени от президента престъпления и провали не са изолирани събития. Мафията е на власт. Много пъти съм казвал, че в същността си мафията е паразит, тя не управлява, тя присвоява, тя не съгражда, тя издига бутафории пак за да присвоява. Мисля, че затова е неточно „начин на управление“ по отношение на мафията. Мафията си има прокурор. Преди главният секретар на МВР с коженото облекло се появяваше на множество екзекуции – премахваше силовата конкуренция. Сега с помощта на прокурора се премахва политическа и финансова конкуренция. В Италия ползват армията срещу мафията, у нас мафията подслушва армията…

 12. Важният въпрос към болния амбициозен каскет е само един:
  Ще арестува ли Пеевия нерез и дръндарския алкохолик? Да или не?

  1. Не, защото те дърпат конците на Шефа му Бойко Банкярски, а каскетът пази Шефа си Бойко Банкярски.

  1. Не е политическа полиция. Става въпрос за мафия, не за политическа партия. ДАНС е бойният отряд на мафията , но на държавна издръжка.

   1. По-точно не може да се каже. ББ е главатар на политическата полиция на мафията. Румен ( президентчето) обаче му позволи, отказа се от правата си, сви се пред ББ, пречупи се. Късно е либе, за китка, Румене, не ставаш. Няма кой от наличните да свърши работата.

 13. С над 2 милиарда долара за закупуване на стари американски трошки Боко Тиквата си купи ауденция при Лудия Тръмп и оневиняване по закона „Магнитски“. За 10 години управление на Тиквата всички, всички, всички жизненоважни показатели за съществуването на една нация и на отделния индивид рязко се влошиха. И това го казват не кой да е, а световните социологически агенции. ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ.

 14. Такъв президент, който да казва истината и да е с народа си, не сме имали.
  Вярвам, че г-н Радев желае и мисли за доброто на родината си, това се вижда от пръв поглед.
  Доживяхме да имаме свестен президент, дано доживеем и нормално правителство, което да се пребори за интересите на България!

  Виж, за журналистите съм със смесени чувства!

 15. Точно казано. „защо г-н Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и в министерски съвет, където се харчи бюджет от първо лице“. „хранителната среда за корупцията в държавата е там, където се харчат парите от бюджета“. Истината е много неудобна (неизгодна). Не обвинявайте президента Радев, че казва истината.

 16. Президента е човек на честа и говори истината! И за Данс и за незаконните С Р С та. Забрави обаче да каже че това не е изолиран случай, а МАСОВА ПРАКТИКА, но в случая е лично засегнат. Но даже и така му прави чест че говори за проблема, защото това компрометира правовия ред в държавата и пряко влияе на правата и свободите на гражданите. В едни тъмни времена в българската история по време на правителството на Драган Цанков и следващите до 1944 г.е имало такива незаконни масови „полицейски“ репресивни практики.

 17. БРАВО ГЕНЕРАЛЕ! БОЙ ПО КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРАСТКИ МАФИОТИ! НАРОДЪТ Е С ТЕБ!

 18. Точно в 10 – та .Сега ще скочат като ужилени ония от ШОУТО НА ВИКАЙТЕ МИ ПРОРОКА БОЙКО ГЕШОГЛУ И ПРОСТИТЕ УГПП ПРОСТИТУТКИТЕ МИСИРКИТЕ НА БАНКЯНСКИЯ ПУЯК ОТ ЗАЙЧАРНИКА КОЧИНАТА И КУРНИКА С КОКОШКИТЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *