« Върни се назад Публикувано на 19.10.2020 / 16:08

РУМЕН РАДЕВ Е СКРИЛ, ЧЕ Е МАСОН

РУМЕН РАДЕВ Е СКРИЛ, ЧЕ Е МАСОН

Президентът е скрил от обществото, че е член на масонската ложа в Пловдив. Оттам са близките му отношения с Георги Гергов и други видни личности от тайната организация.

Радев е поканен и става член, докато работи във военновъздушната база „Граф Игнатиево“.  Дълбоко пазената тайна обаче е разкрита от пловдивчани, които не одобряват агресивното му поведение, което противоречи на правилата за поведение на масоните.

От същата ложа са близките му съветници Пламен Узунов, бивш шеф на МВР-Пловдив и Николай Копринков, бивш кмет на село Труд. Реално Радев си е пренесъл ложата в президентството. Масон, но от София пък се оказва, че е и друг негов съветник – Стефан Янев.

Близостта на Радев с Гергов идва именно по масонска линия, където пловдивският олигарх му е шеф. Затова и не уволнява уличеният в корупционни практики и разследван свой съветник по антикорупция – Пламен Узунов.

Затова двамата седят заедно на една маса на сватбата на сина на Илияна Йотов в Правец и Радев му помага с всички средства. Според запознати, по време на тържеството Радев и Гергов са се усамотили за повече от час в едно от сепаретата в лобито на хотела, далеч от любопитните погледи на останалите гости.

Интересно е, че в същата ложа членуват и хора като Петър Чобанов от ДПС, Петър Мутафчиев от БСП, бившият премиер Пламен Орешарски, Сотир Цацаров.

Радев споделял пред близки, че много го е страх тайната да не се разбере и всячески се опитвал да замете следите на членството си. Именно за това работили с Георги Гергов преди предстоящата президентска кампания. Архивите да бъдат прочистени, а останалите членове принудени да не казват за тайната на президента.

Редно е президентът, който говори за прозрачност и скрити зависимости на главния прокурор, премиера, всички политически партии, да обяви публично дали, кога и как е станал член на Пловдивската масонска ложа. Какви зависимости има и какви ангажименти е поемал?

http://vestnik.eu/

 

«