« Върни се назад Публикувано на 20.07.2021 / 16:14

РУМЕН ПЕТКОВ: СЛУЖЕБНИЯТ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА Е УПОТРЕБЯВАНА САЛФЕТКА! ТАКОВА БЕЗГРЪБНАЧИЕ, КАКВОТО ТОВА СЪЩЕСТВО ДЕМОНСТРИРА, НЕ СЪМ ДОПУСКАЛ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА! ИМА ПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ РАДЕВОТО И БОРИСОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

Румен Петков във Варна:

„Булгартрансгаз“ тегли от Българската Банка за Развитие 150 милиона лева кредит, без санкция на КЕВР, министърът на икономиката също мълчи по темата.

Министърът на енергетиката се държи така, сякаш „Булгартрансгаз“ са му портмоне. Той се държи като човек на ръчно управление от „Ай Си Джи Би“. Такова безсилие и безгръбначие, каквото това същество демонстрира, не съм допускал, че може да има. Той даде срок на енергийния холдинг до 9 юли да уволни ръководството на „Булгартрансгаз“. Нищо такова не се случи. Енергийният холдинг на „Булгартрансгаз“ показаха, че гледат на него като на употребявана салфетка. „Ай Си Джи Би“ – публично сме говорили много пъти за осакатяването на проекта „Комотини-Стара Загора“, от проекта са отрязани две звена, които възлизат на обща стойност 9 млн. евро, но стойността на проекта продължава да е същата.

Пример за хаос в енергетиката е кредита, предоставен на „Булгартрансгаз“ от Българската банка за развитие (финансова институция, чиято роля е да подпомага малкия и среден бизнес) в размер на 150 милиона лева, без санкция на КЕВР и мълчанието на министъра на икономиката по темата. В близките седмици на „Булгартрансгаз“ ще бъдат наложени санкции в размер на около 400 хил. лв. и добави, че министърът на икономиката е пряк участник в тези груби нарушения.

===

Христо Иванов беше министър на правосъдието. Той е изключен от адвокатския съюз. Значи той е някакъв левент на свободна практика и не може да бъде адвокат. Знам само, че хвърля огромни пари за билбордове и политическа реклама. Стойчо Кацаров е изключен от БЛС и става министър на здравеопазването. Един човек, който е изритан от гилдията му, става министър на здравеопазването – най-чувствителният сектор в България години наред. Човекът, който измисли тези пътеки и направи здравето стока, в момента ще прави реформа. Христо Иванов докара съдебната система до това положение, а този, който ни дари с това здравеопазване на унищожени болници, сега ще реформира здравеопазването. Има неща, които не ги ли виждаме навреме, фалитите стават въпрос на осъзната необходимост на държавата. В сравнение с всички министри на здравеопазването, в т.ч., събирани по бензиностанции, от финансовото министерство, от тук, от там, Стойчо Кацаров е здравният министър, който е виждал най-малко пациенти в живота си. Тези неща трябва да се видят. За съжаление президентът не ги вижда. Той трябваше да ги смени тези министри. Това е правителството на Р България, което не подлежи на парламентарен контрол, но с всички останали правомощия и задължения. Аз съм човекът, който е искал уволнението на Асен Балтов, но не може той да разбира от медиите, че е уволнен

===

Доц. Георги Кючуков: Настъпил е етап на саморазправа на министъра на здравеопазването и на малка група зад него с ръководствата на големите болници в България

Доц. Георги Кючуков, областен председател на АБВ-Варна, подчерта, че е настъпил етап на саморазправа на министъра на здравеопазването и на малка група, която стои зад него, с ръководствата на големите болници в България.

Това е абсолютно нелогично, необяснимо на фона на епидемичната обстановка и на фона на очакваното нарастване на заболеваемостта на четвъртия пик на заразата. Започва се с „Правителствена“, „Александровска“, „Пирогов“, „Св. Анна“ – Варна, сега се готви „Св. Анна“ – София. След идването на власт на д-р Кацаров, в министерството той събра ръководствата на големите болници и обявиха публично, че болница „Св. Анна“ във Варна е в изключително тежко състояние и че има много голямо недоволство от ръководството от страна на колегите. Болница „Св. Анна“ има дългове, но това не са чак толкова големи задължения. Ръководителите на клиниките и отделенията направиха подписка за запазване на старото ръководство. Това надали е белег на недоволство на колегите от ръководството. Само едно от звената не е участвало в подписката. Това е един начин на разправа и настаняване на хора, които са политически от същата партия, на която принадлежи министърът на здравеопазването. Това се случва във всичките болници. Няма логика да се обезглавяват големите звена по този брутален начин, при условие че пандемията още не е отминала и тепърва тежките моменти предстоят. Единственият светъл лъч е, че това ръководство на Министерството на здравеопазването най-вероятно ще си отиде съвсем скоро“

Afera.bg

«