« Върни се назад Публикувано на 16.04.2014 / 14:21

РУМЕН ПЕТКОВ НАМАЧКА НЕКАДЪРНИЯ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: В СЛУЧАЯ С ЛЯСКОВЕЦ РЪКОВОДСТВОТО НА МВР МОЖЕ ДА ПОСТЪПИ КАКТО С БЕЛИЯ АВТОБУС!

 

„В случая с Лясковец ръководството на МВР може да постъпи както в случая с белия автобус и извеждането на депутатите”, коментира пред Агенция Фокус бившият вътрешен министър Румен Петков. Той ще поиска право на отговор от предаването „Всяка неделя“, където гостува вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Вероятно повечето български граждани са забравили скандала с белия автобус. Една толкова нелепа стъпка на ръководството на МВР, при протестите около Народното събрание, че тя не се нуждае от коментар. И аз като г-н Йовчев ще кажа като за случая „Лясковец“, тук за щастие нямахме трагичен инцидент, че всъщност министърът и неговите най-близки съратници от министерството, не са целели провокация с белия автобус, не са искали непременно на депутатите да им изпотрошат главите с камъни. Просто става дума за некадърие, за некомпетентност, за неподготвеност. Но и там виновен за определянето на белия автобус и технологията на извеждането на народните представители отново беше човек, вън от състава на министерството. Тогава нарочен беше шефът на Института по психология на МВР. В цялата трагедия с Лясковец не отива на министъра, когато е застрелян негов подчинен, да се държи по този начин от екрана. Но тук те могат, в този ред на мисли, да постъпят като с белия автобус – там беше психологът виновен, тук да намерят този, който готви физическата подготовка на съответния отряд.

Министърът на вътрешните работи трябва емоционално не да е натоварен, а да е претоварен с обич и подкрепа на своите служители. И когато има такъв тежък инцидент, той да е на място и да е в звеното. Всички обяснения защо не се е срещнал, са нелепи от гледна точка на този трагичен инцидент.

Могат да бъдат коментирани още много и много меко казано грешки, да не кажа нелепости, в действията на тоя състав на ръководството на вътрешното министерство, които аз съм спестявал във всички тези месеци до сега, воден от стремежа – това ръководство на МВР да бъде подкрепено, на това ръководство на МВР да бъде създаден максимален уют, отчитайки огромната натовареност, на която е подложено. Но мисля, че е дошло време да се каже, че това ръководство не е способно да направи реална и обективна оценка на критичните точки, така че съставът да не бъде претоварван и същевременно – да няма оголени територии в страната“, заявява още Румен Петков.

 

Afera.bg

 

«