Публикувано на 15.02.2008 / 21:49

Румен Вълка с часовник за 700 000 евро, вдовицата на Самоковеца – за 500 000 евро, Доган – “скромен“

 

 

Само преди месец доскорошният собственик на сметопочистващата фирма „Волф" е броил последната вноска от космическата сума от 1,4 милиона лева за часовник с марката „Пармиджани", ръчно изработен от швейцарския майстор Мишел Пармиджани, съобщи kliuki.net.
Още през ноември 2007 г. Вълка е направил поръчка за лимитираната серия от 15 бройки часовници от модела „Калпа тонда". Уникалният часовник на Румен Гайтански е с червен циферблат с инкрустирани диаманти, 18-каратово розово злато и каишка от крокодилска кожа. Всеки един детайл от часовника е ръчно правен, но огромната цена от 700 000 евро идва от реномето на швейцареца Пармиджани – той продава часовници на Роман Абрамович, шейха на Дубай и петролни магнати.
Румен Гайтански е избрал неслучайно да си купи часовник с такава марка, фирмата за часовници има договор за изработка, на бижута с автомобилната компания „Бугати". Така за всеки собственик на скъпата марка коли е просто въпрос на чест да има часовник на „Пармиджани". Припомняме, че още преди 2 г. Румен Гайтански си купи най-скъпата кола в света – „Бугати Вейрон" за близо 2,6 милиона лева.
„В България има много богаташи, но повечето от тях предпочитат да си купуват скъпи вещи от чужбина, за да пазят дискретност. Очевидно Румен Вълка нарочно си е поръчал часовник за 1,4 милиона лева в България, за да се разчуе където трябва", коментира се безумното финансово изхвърляне на доскорошния бос на столичния боклук.

Друг известен българин – Слави Трифонов се появява напоследък   с модела „Хублот Биг Бен Часовникът на Слави струва 30 000 лева и е с корпус от черен карбон и 18-каратово розово злато. Преди да сложи на ръката си този часовник, залязващият шоумен носеше класически модели на "Радо", които са на цени между 3000 и 6000 лева.
Премиерът Сергей Станишев пък преди година се снима с  „Картие" от розово злато и с инкрустиран рубин, който се продава за 18 000 лева столичните бутици. Министър-председателят така и не даде обяснение дали часовникът му е подарък, или си го е купил с премиерската заплата, а предпочете да не се появява повече с него.
Вдовицата на Косьо Самоковеца притежава уникат на „Вашерон Константин", който струва 500 000 евро. Часовникът е мъжки и е бил собственост на ъндърграунд боса. Сега Ангелинка не може да продаде униката, тъй като никой от нейните познати не е в състояние да брои подобна сума.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган има внушителна колекция от часовници. Най-скъпият екземпляр от съкровищницата на Доган ага е уникален модел на „Фаберже" -,Карий", който е със златен корпус и сапфири. Цената на часовника надхвърля 200 000 евро. Сокола е забелязван и с часовници от ВИП марките "Патек Филип", „Зенит" и „Корум".

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Румен Вълка с часовник за 700 000 евро, вдовицата на Самоковеца – за 500 000 евро, Доган – “скромен“”

  1. не е виновен този който носи часовниците а този който им дава да ги носят !!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *