« Върни се назад Публикувано на 04.04.2022 / 16:33

„РУДИ ГЕЛА“ ДОКАРА СПОРТА ДО КАТАСТРОФА! ЗА ПЪРВИ ПЪТ НИТО ЕДНА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ Е ПОЛУЧИЛА ФИНАНСИРАНЕ ЗА 2022 Г.! ВОДИ ВОЙНА С ФЕДЕРАЦИИТЕ СЪС ЗАПЛАХИ КАТО МУТРА!

Спортният министър Радостин Василев, излъчен от „Има такъв народ“, в така нареченото правителство на България, оглавявано от Просто/то/ Киро, докара спорта до катастрофа!

За първи път вече четвърти месец – до месец април – нито една федерация не е получила финансиранe за 2022 година, което финансиране включва средства за подготовка и възстановяване на спортистите, както и заплати на треньори и състезатели от националните отбори.

Радостин Василев, известен като „Руди Гела“, действа при пълна непрозрачност относно критериите по които отделните федерации получават финансиране. Няма комуникация с представители на федерациите, отказва срещи с председатели на федерации за обсъждане и защита на представените от тях проекти за финансиране.

За времето в което е министър на спорта не е приел нито един президент на федерация, като се изключи драматичната драматургия с Илиана Раева, която се разигра в началото на министерстването му.

„Руди Гела“ отказва срещи, с което не демонстрира нищо друго, освен пълно безхаберие за проблемите в българския спорт.

На практика спортният министър е в открита война с федерациите. А от федерациите са потресени, че ползва заплахи и обидни квалификации, достойни за мутра, като  “лакеи на мафията”, “дерибеи”, “мишоци” и “крадци, източващи парите за спорта”.

„Руди Гела“, който иначе е юрист, би трябвало да знае, че единствено българския съд е компетентен да раздава присъди. Още повече, че до този момент не е дал нито едно доказателство за извършено нарушение или престъпление от конкретна федерация.

На спортния министър би трябвало и да му е ясно, че по всички международни правила и стандарти, федерациите администрират съответния спорт и не се допуска, и не се толерира намесата на Държавата в тяхната дейност без доказани злоупотреби и нарушения.

Единствената му дейност досега е да реши проблема със стадион “Народна армия” на ФК ЦСКА-София.

Според спортните деятели в този екип на Министерството на спорта няма компетентни хора, които да разбират от спорт. Няма ясна програма. Няма нов закон за спорта, предложен за обществено обсъждане.

Всичко е единствено гръмки и празни думи, прикрити зад мантрата „борба с корупцията“.

Досега „Руди Гела“ ако е открил корупция и нарушения, то сто пъти би трябвало да предаде данните на прокуратурата и да ги огласи, посочвайки конкретни лица или федерации, а не да поставя всички под общ знаменател. На местата на освободените от министъра лица се назначават лесничей, танцьорки, музиканти, алармират от федерациите.

За да бъдеш спортен министър се иска истинска любов към спорта, спортно сърце, съпричастност към проблемите на спортните хора, а не егоцентризъм, надменност и арогантност, само защото си записал в трудовата си книжка за кратко длъжността „министър“.

Afera.bg

«