« Върни се назад Публикувано на 18.05.2014 / 14:11

РПГ: ЦВЕТАНОВ ЛЪЖЕ ОТКРОВЕНО ЗА СРС-ТАТА

 

Тази седмица Софийския  градски съд даде ход на делото срещу Цветан Цветанов за отказ от разпореждане на СРС. Това провокира редица изказвания на бившия министър на вътрешните работи, в които той заяви, че не е извършил нищо нередно, тъй като всички преди него са действали по същия начин. Тези думи провокираха реакция на членовете на “Движение за справедливост – РПГ”, тъй като те са едни от най-пострадалите от незаконните подслушвания и показни акции, поръчани от Цветанов.

А ето и коментара на председателят на РПГ Николай Цонев:

Цветан Цветанов явно мисли целия ни народ за сбирщина слабоумници и ни пробутва обяснението, че е подслушвал, защото “всички преди него са правили така”. Дори повече –той се е опитал да “ограничи тази практика” и за това е написал три пъти „НЕ!“ в докладната за използване на специални разузнавателни средства срещу бившия БОП-аджия Орлин Тодоров.

Защо Цветанов като Министър на вътрешните работи не се опита да ограничи тази практика, когато поръча над 700 незаконни акции? Защо ние бяхме не само подслушвани, но и записите на телефонните ни разговори бяха манипулирани и сглобени по нечие усмотрение и според неговия интерес? Така ли се ограничава престъпната практика – като се спира използването на СРС-та единствено за определено разследване и то на негов човек, обслужващ личните интереси на ръководството на ГЕРБ? Наглото милиционерско държание, което Цветанов демонстрира и популистките му изказвания нямат нищо общо с реалните факти. Думите му, че като Министър се е ръководил единствено от интересите на хората и се е опитал да ограничи незаконните СРС-та са откровена лъжа и ние, от „Движение за справедливост – РПГ“ сме разбрали това по най-жестокия начин.

Нека не забравяме, че като министър Цветанов е нямал право да откаже използването на  тези средства, така че стига вече ни е лъгал!

Като ни питат защо сме се обединили в “Движение за справедливост”, ето това е причината – да не допускаме тези ГЕРБаджийски престъпления да се повтарят под каквато и да е форма!

Afera.bg

Колаж: „Сила“

«