« Върни се назад Публикувано на 15.05.2014 / 16:04

РПГ: ТАКАВА РЕПРЕСИЯ, КАКТО ПРИ ГЕРБ, НЕ Е ИМАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА НАРОДНИЯ СЪД

 

 “Докато ние обсъждаме съдебната политика на държавата, явно че някой не си върши работата”, коментират от Движението за справедливост. Четири години след показната операция „Октопод“ разпоредена от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, един от обвиняемите – Пламен Стоянов – знакова фигура в “Движение за справедливост –РПГ“, може да осъди България за 85 милиона евро в Страсбург. Практиката в такива случаи е жалбата да бъде уважена и завелият делото да получи около 50-60% от исканата сума.

“Ето какво причини правителството на Борисов на България – незаконни акции, които ни струват милиони левове. Това са пари от моя и от вашия джоб. Пари, които всички ние плащаме за това, че ни показваха арести на невинни хора, които формираха „добрата“ статистика на Цветанов“, коментира председателят на РПГ Николай Цонев.

„Четири години ме разследват и не могат да намерят за какво да се хванат”, коментира Пламен Стоянов. „Такава репресия, както при ГЕРБ, не е имало от времето на народния съд. Направиха ни над 130 експертизи, над 160 ревизии. За сравнение, при доказване на издевателствата на нацисти над евреи, не са направени повече от 20-30 експертизи, а за нас  – 130. И тук възниква въпроса кой ги плаща? От РПГ ще поискаме да ни се предостави информация каква е цената на всяка една експертиза и ревизия. Също така, колко струва една минута телевизионнно време в праймтайма? Какви са заплатите, раздавани на експертите, изготвили тези експертизи и заплатите на разследващите прокурори? Нека видим колко средства е струвало удоволствието на Цветанов на Държавата..“, допълни той.

„Такава е цялостната политика, водена от ГЕРБаджиите – докато Дянков ни показваше постната пица, Бойко да плаща милиони за показни дела по телевизиите“, бе категоричен Цонев.

Afera.bg

«