« Върни се назад Публикувано на 10.05.2014 / 20:10

РПГ: НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ В НОВА ЗАГОРА. СТИГА ТОЛКОВА ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ И ЗАПЛАХИ

 

От Движението за справедливост искат отстраняване на кмета Грозев за злоупотреби с еврофондове. „Движение за справедливост – РПГ“ с офанзива в гр. Нова Загора. За представител на района бе избрана Станка Тачева.

През 2010г. Станка Тачева е общински съветник от ГЕРБ и публично не се съгласява с политиките на ГЕРБ, накърняващи интереса на гражданите. „Позволих си да кажа, че в ГЕРБ се работи шуробаджанашки“, коментира Тачева. За това е нарочена лично от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че е „нелоялна и трябва незабавно да напусне общинския съвет”.

„Стартираха прокурорски проверки свързани с работното ми място, анонимни доноси ми доведоха представители на икономическа полиция. Трябваше да оправдавам всеки проект, по който съм работила, въпреки че всичко е останало в полза на общината. Имаше донос, че проповядвам ислямски фундаментализъм в квартала. Писах обяснения в полицията, че няма да заливам с киселина кмета на града и семейството му.”, заявява Тачева.

Психическият тормоз от ГЕРБаджиите не стихва и през 2011г., на Станка са извити ръцете при законен протест на площада в Нова Загора.

По настоящем, тя е в състава на работните групи за разработване на Договора за партньорство и програмите на Република България за програмен период 2014-2020г. Работата по оперативните програми на ЕС й отваря очите за злоупотребите, които се случват в Нова Загора по времето на ГЕРБ. По време на срещата си с председателят на „Движение за справедливост – РПГ” Николай Цонев, тя обясни детайлно и връчи документи, доказващи осъществените престъпни схеми от ГЕРБ с обществени поръчки.

„Тези документи ще бъдат връчени на разследващите органи и ще търсим отговорност. Стига толкова психически торзмоз и заплахи. Не може само те да ни притискат, все пак ние сме по-силните.“, категоричен бе Цонев.

Същевременно, по улиците на Нова Загора бяха раздадени листовки с послания „НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ“. „Градът прие радушно това послание и не бе нужно да ги раздаваме, те сами си ги искаха“, коментираха членовете на РПГ.

От движението напомнят, че в неделя (11 май) от 17.30ще бъде учреден клуб и в гр. Сливен.

Afera.bg

 

«