« Върни се назад Публикувано на 11.02.2014 / 8:57

РОСЕН ПЕТРОВ: ЩЕ СТАНА ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ И ЩЕ РАЗКРИЯ ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ И КАК СЕ КУПУВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В BTV!

 

В „Гореща точка“ по Тв7 Росен Петров заяви, че ако от bTV продължават с мръсната кампания срещу него, ще отиде в прокуратурата и ще свидетелства срещу медията и „Дрийм тийм“за купуване на обществени поръчки и търговия с влияние: „Ако тая мръсна кампания на бТВ и „Дрийм тийм“ не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, и как се назначават журналисти и тогава много водещи и доста политици могат да гледат света през едно тясно прозорче.

Те ми говорят за някакви съдилища – искам да им кажа следното, аз не съм използвал ефира за лични цели. Използване на ефира за лични цели – това е, когато си продадеш фолксвагена, а аз съм направил политическо волеизявление, което ми е дадено право от конституцията и свободата на словото. Адвокатите, с които се посъветвах ми обясниха, че категорично ще спечеля делата срещу бТВ и „Дрийм тийм“ и у нас, и в Страсбург. Истината е съвсем друга – бях заплашен и накаран да опровергая в ефир слуховете, че е в партията на Бареков. Казаха ми: „Ако утре ти не опровергаеш слуховете за теб, че си член на партията на Бареков, друг човек ще води. Предполагам, че натиска е дошъл от Павел Станчев и моите продуценти. Аз не знам – те го канят, мене обвиняват, защо – не разбирам!?“, каза още Росен Петров.

Докато Росен Петров бе в тв7, по bTV Любо Нейков обясняваше, че Петров не казал даже довиждане на екипа. Петров по тв7 обясни пък, че нямало на кого да каже довиждане, защото всички избягали и впоследствие не вдигали телефоните си.

Afera.bg

 

 

 

«