« Върни се назад Публикувано на 16.02.2014 / 19:09

РОСЕН ПЕТРОВ: НЕКА ГОВОРЯТ СМЕЛИТЕ!

 

„Вижте ни какво можем да направим и ни бийте, ако не се справим“ – Росен Петров най-сетне довърши посланието, което искаше дълго време от гостите си като ТВ водещ. „Нека говорят смелите“, отговори той на Мартин Карбовски по TV7 вече в качеството си на политик. Те са солта на земята, обясни Петров. Той не скри, че си вярва, че има сили да направи нещо добро за страната и да участва в промяната й. Казвам и на другите да си вярват, допълни той.

 „С влизането в политиката си слагам главата в торбата. Това за мен не е начин за препитание, ще живея с парите, които съм изкарал досега. Не лъжа като бившите и настоящите ни управници за спестяванията ми. Ако ги слушате тях, излиза, че съм по-богат от Борисов и Станишев взети заедно“, коментира мнителните въпроси на зрителите Росен Петров. Той няма илюзии за политиката, знае, че ще има изкушения и нападки. „Ще искат да ме оцапат, но ще се бия. Нека се опитат да ме смачкат, аз съм жилав“, обяви гостът.

Пред Карбовски той обясни, че е иска да бъде действащ политик. „Да направя нещо за бабите по селата, за младите, които си тръгват, за хората, които живеят с 200 лева. Да участвам в кръстоносния поход срещу омразата, корупцията и ожесточението. Първо писах като журналист доста време, после станах водещ и говорих, говорих, а нищо не се променяше.

Писна ми! Какво да направя, да избягам ли и аз в чужбина? Време е за действия! Искам нещо най-сетне да се случи!“, развълнува се Петров. „Че при кого да отида, ако не при Бареков. При Станишев, при ГЕРБ, ДПС, ДСБ?“, отвърна той на въпрос на зрител за избора му на партия. „Бареков е най-чист, какво го плюят. Не съм му адвокат, аз съм му приятел“, каза гостът.

 Петров коментира и нападките срещу него от bTV. „Не искам да воювам с ръководството на телевизията. Аз им подадох ръка, а те – нещо, което не

искам да поема. Когато бях член на ръководството на Гергьовден, те не казаха и дума“, разказа Росен Петров.

В края на интервюто и водещият Мартин Карбовски излезе с декларация, подобно на госта си преди дни. Само, че този път тя бе опровержение на слуховете, че и той ще влиза в политиката. „Политиката е мръсна работа,няма да ставам политик. Приемете го като малодушие. Аз мога да предложа само едно – когато няма църква, аз ще бъда църквата. Могат да се направят неща и извън политиката. Това е моят път“, отсече журналистът.

Afera.bg

 

 

 

«