« Върни се назад Публикувано на 27.02.2014 / 12:59

РОСЕН ПЕТРОВ ДАВА БОЙКО БОРИСОВ НА КОМИСИЯТА ПО ДИСКРИМИНАЦИЯ

 

„Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов.

Ще подам жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг. Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал. Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя.“, заяви Росен Петров.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се изгаври с проблемите с носа, които тормозят от няколко месеца Росен Петров. Заместник-председателят на „България без цензура“, който бе посочен от Николай Бареков за бъдещ министър на вътрешните работи, отнесе публичната подигравка под формата на виц в кулоарите на парламента. „Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква“, заяви Борисов. Коментарът му бе по повод политическите инициативи на „България без цензура“.

Afera.bg

 

«