« Върни се назад Публикувано на 18.04.2022 / 8:43

РОЗОВИТЕ ОЧИЛА ПАДНАХА. ВОЕННИТЕ НА НАТО ПОДГОТВЯХА ВСУ НЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ, А ДА АТАКУВАТ ДОНБАС И КРИМ С ПОСТАВЯНЕ НА МРЪСНИ ЯДРЕНИ БОМБИ ПО ГРАНИЦИТЕ

Мисля, че розовите очила паднаха у нас за мнозина.

Военните на НАТО подготвяха въоръжените сили на Украйна да не се защитават, въоръжените сили на Украйна се готвеха да атакуват Донбас и Крим, за което искаха да поставят мръсни ядрени бомби по границите, чиято заплаха трябваше да възпира Руските въоръжени сили от намеса.

Спомнете си изявленията на Зеленски в средата на февруари и доставката на ядрени материали за Харковския физикотехнически институт, който в крайна сметка беше взривен на 11 март 2022 г. Именно заради това отидохме до атомната електроцентрала в Чернобил, а след това тръгнахме оттам – търсихме каквото ни трябва и видно не намерихме или го отнеха. Затова се интересувахме от Запорожската АЕЦ и други централи. А и друг басейнов ядрен реактор ВВР-М се намира в Киев.

Ролята на нац. батальоните също е ясна: сплашване на населението на Украйна, което симпатизира на Русия и да изпълнява наказателни функции в градовете. Но за тях разговорът е отделен. Създаването на нацистки сили като част от въоръжените сили на европейска държава е иновация в прокси войните.

Какво не успяха да направят членовете на НАТО?

За да доставят оръжията си в Източния военен център и в Крим, това трябваше да стане след операцията с ядрени оръжия. Но обучението на нац. батальони и въоръжените сили на Украйна продължи осем години през 2014 г. и за повишаване на ефективността инструкторите и щабните офицери на НАТО постоянно работят във въоръжените сили на Украйна.

Обменът на разузнавателна информация/данни с Киев вече е отстранен не на шпионско ниво, а на ниво щаб (спомнете си интензивността на полетите на разузнавателни самолети на НАТО близо до Донбас и Крим от лятото на 2021 г., както и постоянното присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море).

Впрочем всички западни военни кораби напуснаха Черно море веднага след началото на СЗО, а ушите на НАТО стърчат в случая с ракетния кораб „Москва“.

Прокси – войната с НАТО върви и къде тя ще завърши никой не разбира.

Получихме предимство, като стартирахме първи SVO, научихме за силата на обучението на UAF и направихме тактически заключения. Да, имаше погрешни схващания, но ние сега играем на чисто, имаме необходимото темпо на стратегическа атака, предимство в техническата сила, въпреки че получихме тежък удар по нашия флот.

Но колко дълго ще продължи това статукво? Членовете на НАТО също започват да свалят розовите си очила.

Марат Баширов

На снимката: Схема на подземията в „Азовстал“

«